Πώς να χρησιμοποιήσετε την νέα εφαρμογή Remote TV της Apple

Τώρα μπορείτε να πάρετε τον πλήρη έλεγχο της Apple TV σας

Το tvOS 10 θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε μια νέα απομακρυσμένη εφαρμογή για συσκευές iOS (iPads, iPod touch, iPhone) για την Apple TV, που ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά του Siri Remote , συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για το Siri.

Η νέα εφαρμογή Remote TV της Apple TV είναι διαθέσιμη τώρα. Πρόκειται για μια πλήρη ανανέωση αυτού που χρησιμοποιούμε επίσης.

Ο μόνος περιορισμός που φαίνεται να υπάρχει είναι ότι η εφαρμογή δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει τον όγκο της τηλεόρασής σας. Αυτό μπορεί να μην αλλάξει από τη στιγμή που θα αποσταλεί η τελική έκδοση του νέου λογισμικού της Apple TV , επειδή εξαρτάται από ένα blaster υπέρυθρων (IR) που περιλαμβάνεται στο Siri Remote που δεν θα βρείτε σε άλλες συσκευές iOS. Οι περισσότερες τηλεοράσεις και τηλεχειριστήρια τηλεοράσεως χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτινοβολία και, καθώς ο τόμος είναι μια λειτουργία τηλεόρασης, δεν θα ελέγχεται με αυτό τον τρόπο - αν και μπορεί να είναι δυνατή η χρήση του iOS.

Τι κάνει?

Η εφαρμογή Remote αποδίδει το Siri Remote σε μια συσκευή iOS, διαιρώντας την οθόνη ανάμεσα στις λειτουργίες του τραπεζιού και την εξομοίωση των συμπεριφορών που βασίζονται σε κουμπιά - υποστηρίζει ακόμη και τη Siri.

Με εξαίρεση τις ελλείπουσες λειτουργίες, κάθε ένα από τα εικονικά στοιχεία ελέγχου της νέας εφαρμογής Remote κάνει ακριβώς αυτό που χρησιμοποιείτε για τη χρήση του 2015 Siri Remote for. Μεγάλη: δεν χρειάζεται να σπαταλάτε καθόλου χρόνο να γνωρίσετε νέους τρόπους για να γίνουν τα πράγματα και να μπορείτε να αλλάζετε ανάμεσα σε επιλογές τηλεχειρισμού σε οποιοδήποτε σημείο.

Trackpad

Το επάνω μέρος της οθόνης γίνεται ένα touchpad που υποστηρίζει όλες τις χειρονομίες πλοήγησης στις οποίες συνηθίζετε στο Siri Remote: μετακινηθείτε, μετακινήστε και επιλέξτε με γρήγορη βρύση. Πιέστε σταθερά για να αισθανθείτε κάποια απτική ανατροφοδότηση όταν επιλέγετε κάτι.

Το μενού

Η εφαρμογή Remote προσφέρει επίσης ένα μεγάλο κουμπί μενού στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάτω από το κουμπί Μενού θα βρείτε τα πλήκτρα αναπαραγωγής / παύσης, ένα εικονίδιο μικροφώνου που σας επιτρέπει να μιλήσετε με το Siri και το οικείο εικονίδιο Home (το οποίο απεικονίζει μια τηλεόραση).

Το πληκτρολόγιο

Η νέα εφαρμογή Remote προσφέρει επίσης μια μοναδική λειτουργία που δεν θα βρείτε στο 2015 Siri Remote, ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Μπορείτε να πλοηγηθείτε με αυτόν τον τρόπο με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε το εικονικό πληκτρολόγιο σε οποιαδήποτε εφαρμογή iOS.

Το πληκτρολόγιο καθιστά πολύ εύκολο να πληκτρολογήσετε ερωτήματα αναζήτησης, όταν πρέπει, για παράδειγμα, όταν προσπαθείτε να αναζητήσετε μια περίπλοκη φράση που η Siri μπορεί να μην καταλάβει εύκολα, όπως " Οι κουκουβάγιες του Ga'Hoole ". Είναι σίγουρα λιγότερο δυσκίνητο από την εισαγωγή χειρόγραφου κειμένου χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης της Apple TV.

Τώρα παίζει

Μια άλλη μοναδική δυνατότητα είναι ένα νέο κουμπί αναπαραγωγής που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής Remote. Αυτή η χρήσιμη συντόμευση σάς επιτρέπει να πλοηγηθείτε εύκολα σε οποιαδήποτε μουσική τυχαία παίζετε ανά πάσα στιγμή. Αγγίξτε το και θα δείτε ποια μουσική αναπαράγετε, με τα εξώφυλλα και τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής στην οθόνη. (Είναι λίγο σαν τη λειτουργία Now Playing της εφαρμογής Μουσική σε μια συσκευή iOS, αν το γνωρίζετε).

Τι λείπει?

Δύο βασικά πράγματα δεν περιλαμβάνονται στη νέα εφαρμογή Remote. Έχουμε αναφέρει ότι η εφαρμογή δεν είναι σε θέση να ελέγξει τον όγκο της τηλεόρασής σας, αλλά δεν αναφέραμε το άλλο στοιχείο που λείπει. Αυτό είναι ότι ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή 2015 Remote για να διαχειριστείτε μια σειρά διαφορετικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων Mac και πολυάριθμων μονάδων Apple TV, η νέα εφαρμογή είναι συμβατή μόνο με την Apple TV 4 και 3.

Η δέσμευση της Apple να βελτιώνει διαρκώς το λογισμικό, κάθε χρόνο, σημαίνει ότι η Apple TV σας θα σας προσφέρει συχνά κάτι νέο. Όχι μόνο αυτό, αλλά το τεράστιο οικοσύστημα ανάπτυξης της Apple μπορεί πάντα να βασιστεί στην εισαγωγή νέων εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν αυτό που μπορεί να κάνει η συσκευή πυρήνα.

Άλλες βελτιώσεις στην επόμενη επανάληψη του λογισμικού Apple TV περιλαμβάνουν Single Sign-On, αναζήτηση Siri για το YouTube, πιο έξυπνη αναζήτηση Siri, Dark Mode και πολλά άλλα (μπορείτε να διαβάσετε για όλα αυτά εδώ ).

Αλλά ίσως η πιο σημαντική προσθήκη είναι η υποστήριξη των Ειδοποιήσεων - αυτό σημαίνει ότι όταν σας ζητηθεί να εισαγάγετε κείμενο οπουδήποτε στην Apple TV σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση στο iPhone σας ενημερώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο εκεί. Αυτό είναι πολύ έξυπνο.