Ξεκλειδώστε το παιχνίδι της Apple TV με έναν ελεγκτή παιχνιδιών

Η Apple κάνει μια κονσόλα παιχνιδιών - πραγματικά ...

Το Apple TV 4 έχει τεράστιο δυναμικό ως κονσόλα παιχνιδιών, αλλά για ένα μεγάλο κενό - είναι πραγματικά δύσκολο να παίξεις έντονα παιχνίδια χρησιμοποιώντας το Apple Siri Remote. Αυτά είναι τα κακά νέα, αλλά με περισσότερα παιχνίδια που χτυπούν την πλατφόρμα, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε τυχερά παιχνίδια στην Apple TV σας χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή παιχνιδιών από άλλο κατασκευαστή. Τι πρέπει να ξέρετε;

Παρουσιάζοντας το SteelSeries Nimbus

Ρίχτηκα μια ματιά στο SteelSeries Nimbus. Πρόκειται για το πρώτο gamepad που θα κατασκευαστεί ειδικά για χρήση με την Apple TV (φέρνει στο κουτί το σχετικά νέο λογότυπο "Made for Apple TV"), επαναφορτίζετε τον ελεγκτή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Lightning (το οποίο πρέπει να προμηθευτείτε) και θα πρέπει να σας παρέχει 40+ ώρες χρήσης μεταξύ κάθε χρέωσης.

Διατίθεται σε μαύρο χρώμα, ο ελεγκτής είναι στερεά κατασκευασμένος και παρέχει κουμπιά ευαίσθητα στην πίεση μαζί με ένα κουμπί μενού που σας επιστρέφει στο κύριο μενού της Apple TV όταν πρέπει να φτάσετε εκεί. Οι κριτικοί φαίνεται να συμπαθούν, η Macworld σημείωσε ότι προσφέρει τον "καλύτερο συνδυασμό αίσθησης, λειτουργικότητας και τιμής εκκίνησης" όλων των ελεγκτών που μπορείτε να πάρετε για το χρόνο παιχνιδιών της Apple TV.

Στήνω

Η ρύθμιση είναι απλή. Ο ελεγκτής συνδέεται χρησιμοποιώντας το Bluetooth 4.1, επομένως πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ελεγκτή, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Bluetooth και (χρησιμοποιώντας το Siri Remote στην Apple TV) ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις & Συσκευές> Bluetooth . Περιμένετε λίγο και ο ελεγκτής παιχνιδιών σας θα πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα. Κάντε κλικ σε αυτό και μετά από λίγο οι δύο συσκευές θα πρέπει να αντιστοιχιστούν.

Εννοιολογικά, θα πρέπει να είναι σχετικά οικεία σε όποιον έχει χρησιμοποιήσει έναν ελεγκτή τυχερών παιχνιδιών πριν: αυτό σημαίνει κουμπιά μπροστά. στην κορυφή και μερικά χειριστήρια μοχλού / μοχλού.

Αυτά τα κουμπιά αποτελούνται από ένα D-pad, τέσσερα έγχρωμα κουμπιά δράσης, δύο αναλογικά χειριστήρια, ένα κουμπί μενού, τέσσερα κουμπιά στη λαβή και ένα σύνολο τεσσάρων λυχνιών LED, μαζί με διακόπτη τροφοδοσίας και κουμπί αντιστοίχισης. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει πολλές πιθανές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης οι προγραμματιστές των παιχνιδιών μπορούν να επωφεληθούν όταν δημιουργούν εμπειρίες για την Apple TV.

Με τι μοιάζει?

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή για να αντικαταστήσετε το απομακρυσμένο σας Siri (αλλά όχι Siri). Όταν κάνετε το D-pad (ή ένα από τα ραβδιά) θα χειριστεί την κίνηση ενώ το κουμπί A θα επιλέξετε, το B θα επιστρέψει και το κουμπί μενού θα σας μεταφέρει στο μενού Apple TV.

Υπάρχουν μερικές παρεμβολές, μεταξύ των οποίων, παρά το γεγονός ότι ο ελεγκτής προσφέρει αυτό που αναμένετε να είναι αναλογικά χειριστήρια με δυνατότητα κλικ, το Apple TV API δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Όχι μόνο αυτό, αλλά και εσείς δεν παίρνετε απτική ανατροφοδότηση.

Αυτές οι αδυναμίες είναι εν μέρει μετριασμένες από τα γεγονότα ότι ο ελεγκτής δεν απαιτεί οδηγούς και μπορείτε να υποστηρίξετε πολλούς ελεγκτές από μια Apple TV, ώστε να μπορείτε να παίξετε παιχνίδια one-on-one.

Ένα κρυφό όπλο για τον ελεγκτή είναι η δωρεάν εφαρμογή σύντροφος. Αυτή η εφαρμογή σάς παρέχει πρόσβαση σε διαγράμματα που εμφανίζουν τα κορυφαία δωρεάν και πληρωμένα παιχνίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τον ελεγκτή. Συγχρονίστε τον ελεγκτή με το iPhone σας και η εφαρμογή θα διατηρεί τον ελεγκτή σας ενημερωμένο και θα διασφαλίζει ότι θα παραμείνει συμβατός.

Τα πλεονεκτήματα: Καλά χτισμένο και προσιτό (περίπου $ 50, αλλά το κατάστημα γύρω) το SteelSeries Nimbus θα ανοίξει το gaming στην Apple TV 4.

Τα μειονεκτήματα: Η έλλειψη συνέπειας στον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές παιχνιδιών επιτρέπουν τις λειτουργίες των ελεγκτών στους τίτλους τους σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο να υπολογίσετε πώς να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή με κάθε παιχνίδι.

Συμπέρασμα: Παρά τα προβλήματα οδοντοφυΐας της πλατφόρμας, δεν θα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι οι προγραμματιστές να παραδώσουν ακόμη πιο συναρπαστικά παιχνίδια κονσόλας για όλους μας. Όταν το κάνουν θα βρείτε τους ελεγκτές τυχερών παιχνιδιών να γίνουν ουσιαστικό ζήτημα, με ορισμένους παίκτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν μια Apple TV αντί για άλλη κονσόλα.

Πιστεύω ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών και η Apple πρέπει να εντοπίσουν και να διατηρήσουν σταθερές συμπεριφορές για τους τίτλους των κουμπιών τους και πιστεύω ότι η Apple πρέπει να ασκήσει κάποια πίεση για να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να εξασφαλίσουν ότι οι τίτλοι τους υποστηρίζουν ένα πλήρες φάσμα ελέγχων παρά ένα ή δύο κουμπιά. Αναμένω να δω κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση σε μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού, ιδιαίτερα σε ή γύρω από τα μελλοντικά συμβάντα προγραμματιστών της Apple.

Όταν αυτές οι προκλήσεις ξεπεραστούν, φαίνεται πολύ πιθανό ότι ο ελεγκτής SteelSeries Nimbus θα γίνει μια συσκευή που οι gamers θα χρησιμοποιούν συχνά. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν που χρειάζεται προγραμματιστές για να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους.

Επένδυσα στη δική μου μονάδα για αυτό το άρθρο.