Πώς να κάνετε GIFs στο Tumblr

01 από 05

Ξεκινήστε με την δημιουργία ενός GIF στο Tumblr

Φωτογραφία © Tom Merton / Getty Images

Για χρόνια, οι χρήστες του Tumblr απολαμβάνουν την ανάρτηση και την επανεμφάνιση χιλιάδων και χιλιάδων κινούμενων εικόνων GIF. Και τώρα χάρη σε μια πρόσφατη ενημέρωση για την εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργείτε GIF στο Tumblr χωρίς να χρειάζεται πρώτα να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό εργαλείο.

Συνιστώμενη: Πώς να πάρετε περισσότερους υποστηρικτές Tumblr

Γιατί το Tumblr είναι το GIF Central

Το Tumblr είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες πλατφόρμας microblogging που διατίθενται σήμερα, που κυριαρχείται από οπτικό περιεχόμενο. Οι χρήστες του συνεχώς δημοσιεύουν και αναδιαμορφώνουν σύνολα φωτογραφιών, βίντεο και, φυσικά, GIF. Οι καλύτερες θέσεις μπορούν να πάνε ιογενείς σε λίγες ώρες.

Τα GIF επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ εικόνων και βίντεο. Είναι σύντομες, δυναμικές και δεν διαθέτουν ήχο - γι 'αυτό είναι τέλεια για να μιλήσετε σε μίνι ιστορίες ή να παρουσιάσετε μια σύντομη σειρά σκηνών που μπορούν να προβληθούν και να μοιραστούν εύκολα τόσο στον ιστό όσο και στις κινητές συσκευές.

Οι περισσότεροι χρήστες πραγματοποιούν σκηνές από βίντεο για να κάνουν τα GIF που μπορούν να δημοσιεύσουν στα ιστολόγιά τους ή απλώς να καθαρίζουν τον ιστό για υπάρχοντα GIF μουσικών βίντεο, μιμμάτων, τηλεοπτικών εκπομπών ή ταινιών που έχει ήδη κάνει κάποιος άλλος. Το Giph y είναι μόνο μια καλή πηγή δημοφιλών GIF που οι χρήστες του Tumblr μπορούν να επωφεληθούν όταν θέλουν να συμπεριλάβουν το δυναμικό οπτικό περιεχόμενο στις αναρτήσεις τους και τους τίτλους που έχουν επανασχεδιαστεί.

Πώς το Tumblr σταθεροποιείται περαιτέρω ως GIF Central

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Tumblr παρατήρησε τη μεγάλη τάση στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες εισήγαγαν τακτικά GIF σε αναδιατυπωμένες μεταγλωττίσεις τους και εισήγαγαν ένα νέο χαρακτηριστικό που θα τους βοηθούσε. Τώρα μπορείτε εύκολα να βρείτε και να εισαγάγετε GIF σε λεζάντες Tumblr χωρίς να χρειάζεται να τις μεταφορτώσετε πρώτα από τον υπολογιστή σας.

Στον ιστό του desktop, οποτεδήποτε ξαναγυρίζετε μια ανάρτηση, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα μικρό κουμπί υπογραφής που εμφανίζεται στα αριστερά της περιοχής λεζάντας, το οποίο τραβάει κάποιες επιλογές μορφοποίησης. Μία από αυτές τις επιλογές είναι ένα κουμπί GIF, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση μέσα από τα υπάρχοντα GIF που βρίσκονται ήδη στο Tumblr για να κάνετε προεπισκόπηση και στη συνέχεια να τα εισαγάγετε στη λεζάντα σας.

Η κίνηση του Tumblr προς τη δημιουργία GIF

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δημοφιλής είναι η μορφή εικόνας στο Tumblr, έχει νόημα ότι η πλατφόρμα blogging θα ξεκινήσει το δικό της ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας GIF. Αυτό θα σώσει τους χρήστες πολύ χρόνο και ταλαιπωρία από την προσφυγή στη χρήση των εργαλείων τρίτων και στη συνέχεια πρέπει να τα ανεβάσετε στο Tumblr.

Τώρα, κάθε φορά που σκοπεύετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή ένα photoset στο Tumblr μέσω της εφαρμογής για κινητά, έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε τα βίντεο ή τις προτομές φωτογραφιών σας σε GIF πριν τα δημοσιεύσετε. Είναι πολύ απλό να το κάνεις και μπορείς να ποντάρεις ότι θα σου αρέσουν περισσότερα και θα ξανακάνεις, αφού οι χρήστες του Tumblr λατρεύουν αυτόν τον τύπο περιεχομένου.

Συνιστάται: Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης GIF του Tumblr

Δείτε πώς μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τα δικά σας GIF μέσω της εφαρμογής Tumblr. Κάντε κλικ στην επόμενη διαφάνεια για να δείτε μερικά οπτικά στιγμιότυπα οθόνης.

02 του 05

Σύνθεση νέας δημοσίευσης φωτογραφιών στην εφαρμογή Tumblr

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr για iOS

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Tumblr για κινητά στη συσκευή σας iOS ή Android. Εάν το έχετε ήδη, θα πρέπει να ελέγξετε και να δείτε αν είναι ενημερωμένο για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη νέα λειτουργία GIF.

Μόλις εγκατασταθεί ή ενημερωθεί, ανοίξτε την εφαρμογή στη συσκευή σας. Κοιτάζοντας το μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε το πλήκτρο Σύνθεση που βρίσκεται στο μέσον (σημειωμένο με εικονίδιο με μολύβι). Στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο κουμπί "Ανάρτηση φωτογραφίας" που περικλείεται από όλα τα άλλα κουμπιά τύπου ταχυδρομείου.

Θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη με την επιλογή Κάμερα στην κορυφή (αν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία απευθείας μέσω της εφαρμογής) και ένα πλέγμα των υφιστάμενων φωτογραφιών και βίντεο που έχετε στη συσκευή σας. Ενδέχεται να χρειαστεί να δώσετε στον Tumblr την άδεια πρόσβασης στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αυτόν τον τύπο ανάρτησης μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Συνιστάται: Εδώ μπορείτε να δημοσιεύσετε GIF στο Facebook

03 του 05

Επιλέξτε ένα βιντεοκλίπ ή φωτογραφική έκρηξη που φέρει την ένδειξη "GIF"

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr για iOS

Κατά την κύλιση προς τα κάτω στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, πρέπει να παρατηρήσετε ότι κάποιοι θα έχουν μια ετικέτα "GIF" στην επάνω δεξιά γωνία. Όλα τα βίντεο θα τα έχουν και οι τυχόν εκρήξεις φωτογραφιών (μια ομάδα πολλαπλών φωτογραφιών που θα τραβήξουν τη συσκευή σας μέσα σε ένα δευτερόλεπτο) θα συμπεριλάβουν αυτήν την ετικέτα.

Η ετικέτα σημαίνει ότι μπορεί να μετατραπεί σε GIF. Αν θέλετε να δείτε όλα τα βίντεο και τις εκρήξεις φωτογραφιών που μπορούν να μετατραπούν σε ένα GIF, πατήστε απλώς την επιλογή "GIF" στο κάτω μέρος της οθόνης μεταξύ των "Όλες" και "Στιγμιότυπα".

Πατήστε οποιοδήποτε βίντεο ή έκρηξη φωτογραφιών που θέλετε να μετατραπεί σε GIF.

04 του 05

Επεξεργαστείτε το GIF σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr για iOS

Το Tumblr θα προεπισκόπηση του GIF σας σε μια νέα οθόνη. Αν επιλέξατε ένα βίντεο, θα σας δείξει ένα χρονικό πλαίσιο του βίντεο και θα σας παράσχει ένα ρυθμιστικό που μπορείτε να ολισθήσετε κατά μήκος της χρονικής γραμμής βίντεο για να επιλέξετε μια σκηνή τριών δευτερολέπτων ως GIF.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, μπορείτε να σφίξετε το GIF να είναι ακόμη μικρότερο και να προσαρμόσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής και να ρυθμίσετε έως και τέσσερις φορές ταχύτερα από το πρωτότυπο. Εμφανίζεται μια προεπισκόπηση κατά την πραγματοποίηση των αλλαγών σας, ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς θα φαίνεται πριν δημοσιευθεί.

Πατήστε "Τέλος" στην επάνω δεξιά γωνία όταν είστε ικανοποιημένοι με το GIF σας.

Συνιστάται: Κάντε λήψη της εφαρμογής Imgur για την καλύτερη κοινή χρήση φωτογραφιών και GIF

05 του 05

Δημοσιεύστε το GIF σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr για iOS

Θα επιστρέψετε στην οθόνη με το πλέγμα φωτογραφιών και βίντεο και τώρα θα δείτε ότι το βίντεο ή η φωτογραφία που ξέσπασε μόλις μετατραπεί σε ένα GIF επισημαίνεται με μπλε ετικέτα. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο για απόσπαση.

Από εδώ, έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε περισσότερα βίντεο ή εκρήξεις φωτογραφιών σε GIF, ώστε να μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλά GIF σε ένα σετ φωτογραφιών ή μπορείτε να δημοσιεύσετε μόνο το μόνο που μόλις δημιουργήσατε. Είτε πατήστε άλλο βίντεο ή φωτογραφική έκρηξη για να το μετατρέψετε σε GIF ή πατήστε το κουμπί 'Επόμενο' στην επάνω δεξιά γωνία για να προχωρήσετε και να κάνετε προεπισκόπηση / δημοσίευση του μοναδικού GIF που κάνατε.

Εάν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε πολλαπλά GIF ως σύνολο φωτογραφιών, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε όποια από αυτά να τα αναδιατάξετε. Γράψτε μια προαιρετική λεζάντα, προσθέστε ετικέτες και, στη συνέχεια, πατήστε 'Δημοσίευση' για να την στείλετε ζωντανά στο ιστολόγιό σας για να δείτε όλοι οι οπαδοί σας.

Και αυτό είναι! Εάν θέλετε να κάνετε πιο διασκεδαστικά πράγματα με τα GIF, μην ξεχάσετε να δείτε κάποια από αυτά τα άρθρα: