Πώς να διαγράψετε μια σελίδα στο Word

Απαλλαγείτε από περιττές σελίδες στο Microsoft Word (οποιαδήποτε έκδοση)

Αν έχετε κενές σελίδες σε ένα έγγραφο του Microsoft Word που θέλετε να απαλλαγείτε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε. Οι επιλογές που περιγράφονται εδώ λειτουργούν σχεδόν σε οποιαδήποτε έκδοση του Microsoft Word που θα συναντήσετε, συμπεριλαμβανομένων των Word 2003, Word 2007, Word 2010, Word 2013, Word 2016 και Word Online, μέρος του Office 365 .

Σημείωση: Οι εικόνες που εμφανίζονται εδώ είναι από το Word 2016.

01 από 03

Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Backspace

Backspace. Getty Images

Ένας τρόπος για να καταργήσετε μια κενή σελίδα στο Microsoft Word, ειδικά αν είναι στο τέλος ενός εγγράφου, είναι να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο backspace στο πληκτρολόγιο. Αυτό λειτουργεί αν έχετε αφήσει κατά λάθος το δάχτυλό σας στη μπάρα διαστήματος και μετακινήσατε τον κέρσορα του ποντικιού προς τα εμπρός σε αρκετές γραμμές ή ίσως σε ολόκληρη τη σελίδα.

Για να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Backspace:

  1. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και πατήστε το πλήκτρο τερματισμού . Αυτό θα σας οδηγήσει στο τέλος του εγγράφου σας.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Backspace .
  3. Μόλις ο δρομέας φτάσει στο επιθυμητό τέλος του εγγράφου, αφήστε το κλειδί.

02 του 03

Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο διαγραφής

Διαγράφω. Getty Images

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που χρησιμοποιήσατε το πλήκτρο Backspace στην προηγούμενη ενότητα. Αυτή είναι μια καλή επιλογή όταν η κενή σελίδα δεν βρίσκεται στο τέλος του εγγράφου.

Για να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Delete:

  1. Τοποθετήστε το δρομέα στο τέλος του κειμένου που εμφανίζεται πριν ξεκινήσει η κενή σελίδα.
  2. Πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο δύο φορές.
  3. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Διαγραφή στο πληκτρολόγιο μέχρι να εξαφανιστεί η ανεπιθύμητη σελίδα.

03 του 03

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο εμφάνισης / απόκρυψης

Εμφάνιση απόκρυψη. Joli Ballew

Εάν οι παραπάνω επιλογές δεν λειτούργησαν για να επιλύσετε το πρόβλημά σας, η καλύτερη επιλογή τώρα είναι να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο Εμφάνιση / Απόκρυψη για να δείτε ακριβώς τι υπάρχει στη σελίδα που θέλετε να καταργήσετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα εγχειρίδιο σπάσιμο σελίδας εκεί. οι άνθρωποι συχνά εισάγουν αυτά για να σπάσουν τα μεγάλα έγγραφα. Υπάρχει ένα σπάσιμο σελίδας στο τέλος κάθε κεφαλαίου ενός βιβλίου, για παράδειγμα.

Πέρα από ακούσιες διακοπές σελίδας, υπάρχει επίσης η πιθανότητα να έχουν προστεθεί επιπλέον (κενές) παραγράφους από το Microsoft Word. Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει μετά την εισαγωγή ενός πίνακα ή μιας εικόνας. Όποια και αν είναι η αιτία, χρησιμοποιώντας την επιλογή Εμφάνιση / Απόκρυψη, θα μπορείτε να δείτε ακριβώς τι συμβαίνει στη σελίδα, να την επιλέξετε και να τη διαγράψετε.

Για να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Εμφάνιση / Απόκρυψη στο Word 2016:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση / Απόκρυψη . Βρίσκεται στο τμήμα των παραγράφων και μοιάζει με μια προς τα πίσω
  3. Κοιτάξτε την περιοχή μέσα και γύρω από τη κενή σελίδα. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να επισημάνετε την ανεπιθύμητη περιοχή. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πίνακας ή μια εικόνα, ή απλά κενές γραμμές.
  4. Πατήστε Διαγραφή στο πληκτρολόγιο.
  5. Κάντε κλικ ξανά στο κουμπί Εμφάνιση / Απόκρυψη για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Το κουμπί "Εμφάνιση / Απόκρυψη" είναι διαθέσιμο και σε άλλες εκδόσεις του Microsoft Word και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας την καρτέλα "Αρχική" και άλλες εντολές, αλλά είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Shift + 8 . Αυτό λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Word 2003, Word 2007, Word 2010, Word 2013, Word 2016 και Word Online, μέρος του Office 365.

Pro Συμβουλή: Εάν συνεργάζεστε σε ένα έγγραφο, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση αλλαγών πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές. Η παρακολούθηση αλλαγών επιτρέπει στους συνεργάτες να βλέπουν εύκολα τις αλλαγές που έχετε κάνει στο έγγραφο.