Πώς να καθαρίσετε τα μηνύματα που έχουν διαγραφεί αυτόματα στο Outlook

Το αυτόματο σβήσιμο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργεί όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο

Είναι βολικό ότι το Outlook δεν διαγράφει για πάντα μηνύματα αμέσως σε λογαριασμούς IMAP. Σας επιτρέπει να ξεδιαλύνετε όταν είστε πολύ γρήγορα για να σκουπίσετε ένα σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιτρέπει επίσης τη συσσώρευση μηνυμάτων , αλλά και την αύξηση των φακέλων μεγαλύτερων και μεγαλύτερων, μέχρι να καθαρίσετε τα διαγραμμένα αντικείμενα χειροκίνητα.

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας από καιρό σε καιρό - μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να είναι αρκετό-ή αφήστε το Outlook να το κάνει αυτόματα.

Κίνδυνος αυτόματου καθαρισμού

Χάνετε λίγο από το δίχτυ ασφαλείας, όμως, όταν ρυθμίζετε το αυτόματο καθαρισμό. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι ένα μήνυμα θα είναι ανακτήσιμο για συγκεκριμένο χρόνο. Κάθε φορά που αλλάζετε φακέλους στο διαδίκτυο, όλα τα διαγραμμένα στοιχεία του φακέλου που αφήνετε καθαρίζονται.

Καθαρίστε τα μηνύματα που έχουν διαγραφεί αυτόματα στο Outlook

Για να έχουν τα μηνύματα καθαρισμού του Outlook επισημαίνονται για διαγραφή αυτόματα όταν αφήνετε ένα φάκελο:

Θυμηθείτε ότι το Outlook καθαρίζει μόνο αυτόματα ενώ βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Τα διαγραμμένα μηνύματα σε φακέλους που κλείνετε ενώ είστε εκτός σύνδεσης θα καθαριστούν την επόμενη φορά που θα ανοίξετε και θα αφήσετε τον φάκελο online.

Χειροκίνητα

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να πάρετε την ευκαιρία με αυτόματες εκκαθαρίσεις, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη χειροκίνητη προσέγγιση:

  1. Κάντε κλικ στην κορδέλα Φάκελος στο πάνω μέρος του Outlook.
  2. Επιλέξτε Εκκαθάριση στην ενότητα Καθαρισμός .
  3. Επιλέξτε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε αντικείμενα που έχουν επισημανθεί με καθαρισμό σε όλους τους λογαριασμούς, για να καταργήσετε όλα τα διαγραμμένα μηνύματα από όλους τους λογαριασμούς IMAP ή να επιλέξετε μια επιλογή για να καθαρίσετε ένα πιο περιορισμένο αριθμό μηνυμάτων.