Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό αποστολής στο Gmail

Χρησιμοποιώντας το Gmail με άλλους λογαριασμούς αλληλογραφίας; Αλλάξτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση αποστολής

Εάν χρησιμοποιείτε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον λογαριασμό σας στο Gmail, τότε γνωρίζετε ότι μπορείτε να επιλέξετε ποιος στέλνετε αλληλογραφία κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό αποστολής σας; Μπορείτε, και δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Κουρασμένος από Χιλιάδες Δόσεις;

Έχετε κουραστεί να χάσετε το χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξετε τη διεύθυνση Από: στην πλειοψηφία των μηνυμάτων email που στέλνετε; Σίγουρα, είναι μόνο μερικά κλικ και μερικά δευτερόλεπτα, αλλά αν επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα, ο χρόνος αυτός αυξάνεται.

Εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε πιο συχνά για αποστολή είναι διαφορετική από αυτή που αρχικά επιλέγει το Gmail σε νέα μηνύματα, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την προεπιλογή - και να κάνετε την αγαπημένη σας διεύθυνση και στο Gmail.

Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό αποστολής στο Gmail

Για να επιλέξετε τον λογαριασμό και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει οριστεί ως προεπιλογή όταν ξεκινάτε να συνθέτετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ) στη γραμμή εργαλείων του Gmail.
  2. Επιλέξτε το στοιχείο Ρυθμίσεις από το μενού που έχει αναπτυχθεί.
  3. Μεταβείτε στην κατηγορία Λογαριασμοί και εισαγωγή .
  4. Κάντε κλικ στο προεπιλεγμένο δίπλα στο όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιθυμείτε στην περιοχή Αποστολή μηνύματος ως:.

Ενώ οι εφαρμογές Gmail για iOS και Android θα προσφέρουν όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για αποστολή και τηρούν την προεπιλογή, δεν μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση σε αυτές.

Τι θα συμβεί με μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει οριστεί ως προεπιλογή;

Όταν ξεκινάτε ένα νέο μήνυμα από το μηδέν στο Gmail (χρησιμοποιώντας το κουμπί Σύνθεση , για παράδειγμα, ή κάνοντας κλικ σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) ή διαβιβάζοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ορίσετε ως προεπιλογή του Gmail θα είναι η αυτόματη επιλογή για τη γραμμή Από: του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτό που συμβαίνει όταν ξεκινάτε μια απάντηση αντί για ένα νέο μήνυμα εξαρτάται από μια άλλη ρύθμιση.

Τι συμβαίνει όταν απαντώ;

Όταν αρχίσετε να συνθέτετε μια απάντηση σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail, από προεπιλογή, δεν χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη διεύθυνση Gmail χωρίς περαιτέρω εξέταση.

Αντ 'αυτού, εξετάζει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε το μήνυμα στο οποίο απαντάτε.

Εάν αυτή η διεύθυνση είναι μια διεύθυνση που έχετε ρυθμίσει στο Gmail για αποστολή, το Gmail θα κάνει αυτή τη διεύθυνση την αυτόματη επιλογή στο πεδίο Από: αντί. Αυτό έχει νόημα σε πολλές περιπτώσεις, φυσικά, επειδή ο αποστολέας του αρχικού μηνύματος λαμβάνει αυτόματα μια απάντηση από τη διεύθυνση στην οποία έστειλε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - αντί μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι πιθανόν νέα σε αυτούς.

Ωστόσο, το Gmail σάς επιτρέπει να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, οπότε η προεπιλεγμένη διεύθυνση Gmail χρησιμοποιείται σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνθέσατε ως αυτόματη επιλογή για το πεδίο Από : .

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση για απαντήσεις στο Gmail

Για να κάνετε το Gmail να αγνοήσει τη διεύθυνση στην οποία στάλθηκε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να χρησιμοποιεί πάντα την προεπιλεγμένη διεύθυνση στη γραμμή Από: όταν ξεκινάτε μια απάντηση:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ) στο Gmail.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίστηκε.
  3. Μεταβείτε στην κατηγορία Λογαριασμοί και εισαγωγή .
  4. Μεταβείτε στην επιλογή Αποστολή μηνυμάτων ως εξής: > Όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει πάντα την απάντηση από την προεπιλεγμένη διεύθυνση (επί του παρόντος: [διεύθυνση]) .

Ακόμη και όταν έχετε επιλέξει μια διαφορετική προεπιλεγμένη διεύθυνση αποστολής, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τη διεύθυνση στη γραμμή Από: οποιαδήποτε στιγμή κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος.

Αλλάξτε το & # 34; Από: & # 34; Διεύθυνση για ένα συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Για να επιλέξετε μια διαφορετική διεύθυνση αποστολής στο Gmail ως αυτή που χρησιμοποιείται στη γραμμή Από: από ένα email που συνθέτετε:

  1. Κάντε κλικ στο τρέχον όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην περιοχή Από:.
  2. Επιλέξτε την επιθυμητή διεύθυνση .

(Δοκιμασμένο με το Gmail σε επιτραπέζιο και κινητό πρόγραμμα περιήγησης)