Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CSH

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CSH είναι ένα αρχείο Adobe Photoshop Custom Shapes που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε σχήματα που δημιουργούνται στο Photoshop.

Τα αρχεία κυματομορφής Cubase που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό παραγωγής ήχου Cubase χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου CSH, αλλά και για αρχεία έργου που περιέχουν πληροφορίες για δεδομένα ήχου. Σημειώστε ότι τα ίδια τα αρχεία ήχου δεν αποθηκεύονται μέσα σε ένα αρχείο CSH, απλώς πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δεδομένα.

Εάν ένα αρχείο CSH δεν βρίσκεται σε καμία από αυτές τις μορφές, είναι πιθανότατα ένα απλό κείμενο C Shell Script αρχείο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CSH

Τα αρχεία CSH μπορούν να ανοίξουν με τα Photoshop και Photoshop Elements της Adobe.

Σημείωση: Εάν κάνετε διπλό κλικ δεν ανοίγει ένα αρχείο CSH στο Photoshop, μεταβείτε στο στοιχείο μενού Edit> Presets> Preset Manager .... Επιλέξτε Προσαρμοσμένα σχήματα ως τύπος προεπιλογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Φόρτωση ... για να επιλέξετε το αρχείο CSH. Τα βήματα θα πρέπει να είναι παρόμοια με το Photoshop Elements.

Το Steinberg Cubase χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία CSH που είναι αρχεία Cubase Waveform. Αυτά τα αρχεία συνήθως παράγονται όταν αποθηκεύεται ένα έργο, επομένως ενδέχεται να δείτε αυτά τα είδη αρχείων CSH αποθηκευμένα μαζί με αρχεία Cubase Project που έχουν την επέκταση αρχείου .CPR.

Ένας επεξεργαστής κειμένου, όπως το Notepad ++ ή το MacVim ή ένας από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors , μπορεί να ανοίξει αρχεία C Shell Script. Δεδομένου ότι πρόκειται για αρχεία κειμένου, οποιοδήποτε πρόγραμμα που μπορεί να προβάλει έγγραφα κειμένου θα πρέπει να μπορεί να τα ανοίξει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο .CSH ως αρχείο .TXT και να το ανοίξετε με την εφαρμογή Σημειωματάριο στα Windows.

Σημαντικό: Το αρχείο AC Shell Script είναι μορφή εκτελέσιμου αρχείου , οπότε θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε ένα - έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν και να εκτελούν κακόβουλο κώδικα προγραμματισμού.

Σημείωση: Η μετονομασία ενός αρχείου για να έχει διαφορετική επέκταση αρχείου δεν μετατρέπει το αρχείο σε νέα μορφή. Σε αυτό το παράδειγμα, η μετονομασία του αρχείου .CSH σε .TXT θα επέτρεπε απλά στο Notepad να αναγνωρίζει το αρχείο έτσι ώστε να μπορεί να το ανοίξει. Επειδή το Notepad μπορεί να διαβάσει αρχεία απλού κειμένου, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με το αρχείο CSH.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CSH, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία CSH, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για κάνοντας αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CSH

Η μορφή CSH που χρησιμοποιείται από τα προϊόντα της Adobe θα πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη μορφή. Δεν υπάρχει άλλο λογισμικό που να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους τύπους αρχείων CSH. Επιπλέον, εάν το αρχείο μπορούσε να μετατραπεί σε άλλη μορφή, πιθανότατα θα γίνει στο Photoshop ή στο Photoshop Elements, αλλά κανένα από αυτά δεν υποστηρίζει την αποθήκευση του αρχείου σε άλλη μορφή.

Τα αρχεία Cubase που αποθηκεύονται με επέκταση αρχείου .CSH ενδέχεται να μπορούν να αποθηκευτούν σε μια νέα μορφή αλλά δεν το έχουμε δοκιμάσει. Είναι πιθανό ότι αν είναι δυνατό, μπορείτε να το κάνετε στο πλαίσιο του προγράμματος Cubase. Η δυνατότητα μετατροπής αρχείων είναι συνήθως μια επιλογή στο μενού Αρχείο ή σε κάποιο είδος επιλογής Εξαγωγή .

Όσο για τα αρχεία C Shell Script, μπορείτε σίγουρα να τα μετατρέψετε σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο, αλλά αυτό θα τα καθιστούσε άχρηστα στο πλαίσιο στο οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, η μετατροπή ενός αρχείου CSH σε αρχείο TXT απλού κειμένου μπορείτε να διαβάσετε τα περιεχόμενα του αρχείου σε έναν επεξεργαστή κειμένου, αλλά οποιοδήποτε λογισμικό που βασίζεται στο αρχείο που έχει την επέκταση .CSH δεν θα ξέρει πλέον πώς να το χρησιμοποιήσει.

Σημείωση: Συνήθως, ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή ενός αρχείου σε μια νέα μορφή, αλλά δεν υπάρχει καμία γνώση για τις μορφές που αναφέρονται εδώ.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Είναι πιθανό να ανακατεύετε εσφαλμένα την επέκταση. Ορισμένα αρχεία μοιράζονται μια παρόμοια επέκταση αρχείου σε αρχεία CSH παρόλο που δεν ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο, όπως αρχεία CSI , CSO , CSR και CSV .

Υπάρχουν πιθανόν πολλοί άλλοι τύποι αρχείων που μπορεί εύκολα να συγχέονται για τα αρχεία CSH. Αυτό που πρέπει να κάνετε σε αυτό το σημείο, αν το αρχείο σας δεν βρίσκεται σε οποιαδήποτε από τις μορφές που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, είναι η έρευνα της επέκτασης αρχείου που χρησιμοποιεί, ώστε να μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μορφή και, τελικά, να βρείτε το πρόγραμμα (ες) που μπορούν να το ανοίξουν.