Τι είναι ένα αρχείο ANB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ANB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ANB είναι ένα αρχείο Analytic's Notebook Analytical Chart. Αυτά τα αρχεία είναι κατασκευασμένα από το πρόγραμμα Notebook IBM i2 Analyst και περιέχουν μια οπτική αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο διάφορες πληροφορίες, όπως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι εικόνες, οι αναφορές κ.λπ., συνδέονται μεταξύ τους.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους τύπους αρχείων ANB στο Κέντρο Γνώσης της IBM.

Άλλα αρχεία ANB που βρίσκετε δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το λογισμικό της IBM και είναι πιθανό μέρος ενός βιντεοπαιχνιδιού, το Shovel Knight είναι ένα παράδειγμα. Αυτός ο τύπος αρχείου ANB βρίσκεται συνήθως αποθηκευμένος σε ένα αρχείο αρχειοθέτησης με την επέκταση αρχείου .PAK ή .ZIP .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ANB

Τα αρχεία ANB δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το φορητό υπολογιστή IBM i2 Analyst's Notebook αλλά μπορούν να ανοίξουν δωρεάν με το πρόγραμμα IBM i2 Chart Reader.

Σημείωση: Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις και σύνδεσμοι στους οποίους θα πρέπει να κάνετε κλικ πριν εντοπίσετε τον πραγματικό σύνδεσμο λήψης για την πιο πρόσφατη έκδοση του i2 Chart Reader, αλλά αυτοί είναι αυτονόητοι. Θα χρειαστεί επίσης να εγγραφείτε για ένα δωρεάν αναγνωριστικό χρήστη της IBM αν δεν έχετε ήδη ένα. Δοκιμάστε να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα ανάγνωσης χαρτών i2 εάν αυτό που χρησιμοποιείτε από την τοποθεσία της IBM δεν λειτουργεί.

Θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε αρχεία ANB που χρησιμοποιούνται σε ένα βιντεοπαιχνίδι με πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων, όπως το δωρεάν εργαλείο 7-Zip, δεδομένου ότι το αρχείο περιέχεται σε ένα αρχείο. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αρχεία με το παιχνίδι, εκτός εάν τοποθετηθούν στους σωστούς φακέλους όπου το παιχνίδι μπορεί να τα φτάσει. Με άλλα λόγια, πιθανότατα δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο αυτούς τους τύπους αρχείων στο παιχνίδι.

Συμβουλή: Εάν ένα αρχείο ANB δεν ανοίξει σε κανένα από αυτά τα προγράμματα, πιθανότατα σημαίνει ότι είναι μια τελείως διαφορετική μορφή. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ανοίξετε το αρχείο ANB σε έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου και να δείτε αν μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ευανάγνωστο κείμενο που μπορεί να σας δείχνει προς την κατεύθυνση του προγράμματος που δημιούργησε το αρχείο σας.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο ANB ακόμα και αφού δοκιμάσετε αυτές τις προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι δεν το συγχέετε με ένα αρχείο παρόμοιας επέκτασης, όπως ένα αρχείο MNB ή XNB .

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ANB αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοίξτε αρχεία ANB, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ANB

Εάν κάποιο πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει ή να εξάγει ένα αρχείο ANB σε διαφορετική μορφή, υποψιάζομαι ότι είναι το δικό του λογισμικό i2 Analyst's Notebook της IBM, αλλά δεν το έχω επαληθεύσει.

Επίσης, δεν γνωρίζω τους μετατροπείς αρχείων που μπορούν να αποθηκεύσουν ένα αρχείο ANB που χρησιμοποιείται σε βιντεοπαιχνίδια σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Με αυτή τη μορφή, συγκεκριμένα, υποθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ούτως ή άλλως.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ANB, ποια από τις δύο μορφές που συζητήσαμε παραπάνω πιστεύετε ότι είναι μέσα και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.