Τι είναι ένα αρχείο IFC;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία IFC

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου IFC είναι ένα αρχείο Classes Foundation Industry. Η μορφή αρχείου IFC-SPF αναπτύσσεται επί του παρόντος από το buildingSMART και χρησιμοποιείται από τα προγράμματα BIM (Building Information Modeling) για τη συγκράτηση μοντέλων και σχεδιασμών εγκαταστάσεων και κτιρίων.

Τα αρχεία IFC-XML και IFC-ZIP είναι πολύ παρόμοια με τη μορφή IFC-SPF, αλλά χρησιμοποιούν τις επεκτάσεις αρχείων .IFCXML και .IFCZIP για να υποδείξουν ότι το αρχείο δεδομένων IFC είναι είτε δομημένο με XML είτε συμπιεσμένο ZIP , αντίστοιχα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο IFC

Τα αρχεία IFC μπορούν να ανοίξουν με το λογισμικό Revit της Autodesk, το λογισμικό BIMsight της Tekla, το Adobe Acrobat, το Desktop FME, το Constructor Model Viewer, το CYPECAD, το SketchUp (με την προσθήκη IFC2SKP) ή το ARCHICAD της GRAPHISOFT.

Σημείωση: Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο IFC στο Revit αν χρειάζεστε βοήθεια χρησιμοποιώντας το αρχείο με αυτό το πρόγραμμα.

Το IFC Wiki διαθέτει μια λίστα με πολλά άλλα ελεύθερα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν αρχεία IFC, συμπεριλαμβανομένων των Areddo και BIM Surfer.

Δεδομένου ότι τα αρχεία IFC-SPF είναι απλά αρχεία κειμένου , μπορούν να ανοίξουν και με το Σημειωματάριο στα Windows ή με οποιονδήποτε άλλο επεξεργαστή κειμένου - δείτε τα αγαπημένα μας στη λίστα με τους Καλύτερους Επεξεργαστές Ελεύθερων Κειμένων . Ωστόσο, κάντε αυτό μόνο αν θέλετε να δείτε τα δεδομένα κειμένου που απαρτίζουν το αρχείο. δεν θα μπορείτε να δείτε το σχέδιο 3D σε έναν επεξεργαστή κειμένου.

Τα αρχεία IFC-ZIP είναι αρχεία .IFC που έχουν συμπιεστεί μόνο με ZIP, οπότε ισχύουν οι ίδιοι κανόνες επεξεργασίας κειμένου όταν τα αρχεία .IFC έχουν εξαχθεί από το αρχείο.

Από την άλλη πλευρά, τα αρχεία IFC-XML είναι βασισμένα σε XML, πράγμα που σημαίνει ότι θα θέλετε ένα πρόγραμμα προβολής XML / editor να βλέπει το κείμενο σε αυτούς τους τύπους αρχείων.

Το Solibri IFC Optimizer μπορεί επίσης να ανοίξει ένα αρχείο IFC, αλλά μόνο για να μειώσει το μέγεθος του αρχείου του.

Σημείωση: Ένα αρχείο .ICF μοιάζει με αρχεία που έχουν την επέκταση .IFC αλλά είναι στην πραγματικότητα αρχεία διαμόρφωσης ρυθμίσεων ζουμ που χρησιμοποιούνται ως αρχείο αντιγράφου ασφαλείας για τις ρυθμίσεις ενός δρομολογητή ζουμ.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο IFC, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε τα αρχεία IFC, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο IFC

Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο IFC σε διάφορες άλλες μορφές αρχείων χρησιμοποιώντας το IfcOpenShell. Υποστηρίζει τη μετατροπή του IFC σε OBJ, STP, SVG, XML, DAE και IGS.

Δείτε τη δημιουργία αρχείων 3D του BIMopedia από τα αρχεία IFC αν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο IFC σε ένα PDF χρησιμοποιώντας το λογισμικό Revit της Autodesk.

Δείτε τι λέει η Autodesk για τα αρχεία IFC και DWG που χρησιμοποιούνται με το πρόγραμμα AutoCAD, αν θέλετε να δείτε πώς συνεργάζονται τα DWG και τα IFC.

Ορισμένα από τα παραπάνω προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο IFC ενδέχεται επίσης να είναι σε θέση να μετατρέψουν, να εξάγουν ή να αποθηκεύσουν το αρχείο σε άλλη μορφή.

Ιστορικό της IFC

Η εταιρεία Autodesk ξεκίνησε την πρωτοβουλία IFC το 1994 ως τρόπο στήριξης της ολοκληρωμένης ανάπτυξης εφαρμογών. Ορισμένες από τις 12 πρώτες εταιρείες που εντάχθηκαν συμπεριλάμβαναν τη Honeywell, την Butler Manufacturing και την AT & T.

Η βιομηχανική συμμαχία για τη διαλειτουργικότητα άνοιξε την ιδιότητα μέλους σε οποιονδήποτε το 1995 και στη συνέχεια άλλαξε το όνομά της στη Διεθνή Συμμαχία Διαλειτουργικότητας. Η πρόθεση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ήταν η δημοσίευση της κλάσης του κλάδου βιομηχανίας (IFC) ως μοντέλου προϊόντος AEC.

Το όνομα άλλαξε ξανά το 2005 και τώρα τηρείται από το buildingSMART.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία IFC

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου IFC και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.