Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα της νέας καρτέλας στο Google Chrome για Windows

01 από 07

Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι

(Εικόνα © Scott Orgera).

Ξεκινώντας από το Chrome 15, η Google έχει επανασχεδιάσει πλήρως τη σελίδα της νέας καρτέλας. Η σελίδα "Νέα καρτέλα" είναι η σελίδα που εμφανίζεται όταν ανοίγετε μια νέα καρτέλα. Αυτό που κάποτε ήταν μια ερημιά κενών χώρων είναι πλέον ένας εικονικός σταθμός σύνδεσης για όλες τις εφαρμογές, τους σελιδοδείκτες σας , καθώς και τους ιστότοπους που επισκέπτεστε περισσότερο. Οι μικρογραφίες ή τα εικονίδια, τα οποία χρησιμεύουν ως σύνδεσμοι, για όλα τα παραπάνω αποδίδονται πάνω σε ένα μαλακό μαύρο πλέγμα. Η πλοήγηση μεταξύ των τριών επιτυγχάνεται μέσω κουμπιών βέλους ή γραμμής κατάστασης.

Η γραμμή κατάστασης, η οποία περιέχει επίσης ένα αναδυόμενο μενού με συνδέσμους στις τελευταίες δέκα καρτέλες που κλείσατε, μπορεί να επεκταθεί πέρα ​​από τις τρεις προαναφερόμενες κατηγορίες. Η σελίδα "Νέα καρτέλα" του Chrome παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας και των προσαρμοσμένων κατηγοριών σας. Η στρογγυλοποίηση των νέων λειτουργιών είναι ένας εύκολος σύνδεσμος με τον παραδοσιακό Διαχειριστή σελιδοδεικτών του Chrome. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σελίδα της νέας καρτέλας του Chrome, ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο γραφικών.

Αρχικά, ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και ανοίξτε μια καρτέλα. Η σελίδα "Νέα καρτέλα" θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Η προεπιλεγμένη οθόνη περιέχει τους οκτώ ιστότοπους που επισκέπτεστε περισσότερο, παρουσιάζονται ως μικρογραφίες και τίτλους σελίδας. Για να επισκεφτείτε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, απλά κάντε κλικ στην αντίστοιχη εικόνα.

Κάντε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα δεξιά ή στο κουμπί Εφαρμογές που βρίσκεται στη γραμμή κατάστασης του Chrome.

02 του 07

Εφαρμογές

(Εικόνα © Scott Orgera).

Όλες οι εφαρμογές Chrome που έχετε εγκαταστήσει θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Για να ξεκινήσετε μια εφαρμογή, απλά κάντε κλικ στην αντίστοιχη εικόνα της.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα δεξιά ή στο κουμπί Σελιδοδείκτες που βρίσκεται στη γραμμή κατάστασης του Chrome.

03 του 07

Σελιδοδείκτες

(Εικόνα © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται οι σελιδοδείκτες σας Chrome , που αντιπροσωπεύονται από εικόνες και τίτλους favicon. Για να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο με σελιδοδείκτες, απλά κάντε κλικ στην αντίστοιχη εικόνα του.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τον Διαχειριστή σελιδοδεικτών του Chrome κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Διαχείριση των σελιδοδεικτών που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

04 του 07

Πρόσφατα κλειστές καρτέλες

(Εικόνα © Scott Orgera).

Στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας "Νέα καρτέλα" του Chrome υπάρχει ένα κουμπί μενού με τίτλο " Πρόσφατα κλειστά" . Κάνοντας κλικ εδώ θα εμφανιστεί μια λίστα με τις τελευταίες δέκα καρτέλες που έχετε κλείσει στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα.

05 του 07

Δημιουργία προσαρμοσμένης κατηγορίας

(Εικόνα © Scott Orgera).

Εκτός από τα περισσότερα από τα Επισκέψεις , τις Εφαρμογές και τους Σελιδοδείκτες , το Chrome σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη κατηγορία. Για να δημιουργήσετε αυτήν την κατηγορία, μεταφέρετε πρώτα ένα επιθυμητό στοιχείο (από οποιαδήποτε από τις τρεις αρχικές κατηγορίες) σε ένα κενό χώρο στη γραμμή κατάστασης. Σε περίπτωση επιτυχίας θα δημιουργηθεί ένα νέο κουμπί γραμμής, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα.

Αφού δημιουργηθεί, μπορείτε να σύρετε τα στοιχεία που επιθυμείτε στη νέα σας κατηγορία. Σημειώστε ότι τα στοιχεία και από τις τρεις αρχικές κατηγορίες μπορούν να συνδυαστούν στην προσαρμοσμένη κατηγορία σας.

06 του 07

Ονομασία Προσαρμοσμένη κατηγορία

(Εικόνα © Scott Orgera).

Τώρα που έχει δημιουργηθεί η προσαρμοσμένη κατηγορία σας, ήρθε η ώρα να της δώσετε ένα όνομα. Αρχικά, κάντε διπλό κλικ στο κουμπί νέας γραμμής που βρίσκεται στη γραμμή κατάστασης. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το επιθυμητό όνομα στο πεδίο επεξεργασίας που παρέχεται και πατήστε Enter . Στο παραπάνω παράδειγμα, έχω ονομάσει τη νέα κατηγορία Τα Αγαπημένα μου .

07 του 07

Διαγραφή στοιχείου

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να διαγράψετε ένα στοιχείο από μία από τις κατηγορίες σας, μεταφέρετέ το απλά στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας. Μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς, εμφανίζεται ένα κουμπί "δοχείο απορριμμάτων" με την ετικέτα " Κατάργηση από το Chrome" , όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Η τοποθέτηση του στοιχείου σε αυτό το κουμπί κάδου απορριμμάτων θα καταργηθεί από τη σελίδα της νέας καρτέλας του Chrome.