Τι είναι ένα αρχείο RAF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία RAF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου RAF είναι ένα αρχείο εικόνας Fuji Raw Image. Αυτή η μορφή αποθηκεύει μια μη επεξεργασμένη εικόνα που έχει ληφθεί από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Fuji. Ένα αρχείο JPG της ίδιας εικόνας που έχει τραβήξει η κάμερα μπορεί να συμπεριληφθεί σε αρχείο RAF.

Η επέκταση του αρχείου RAF χρησιμοποιείται επίσης για αρχεία Riot Archive με το video game League of Legends και εμφανίζεται μαζί με τα αρχεία RAF.DAT. Το αρχείο DAT αποθηκεύει τα πραγματικά δεδομένα, αλλά το αρχείο RAF περιγράφει το σημείο αποσυσκευασίας των περιεχομένων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο RAF

Τα αρχεία εικόνας Fuji Raw μπορούν να ανοίξουν με το Able RAWer, το Adobe Photoshop, το XnView και πιθανώς με άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών. Το δωρεάν πρόγραμμα προβολής RAF μπορεί να ανοίξει και να αλλάξει το μέγεθος των αρχείων RAF.

Τα αρχεία RAF που χρησιμοποιούνται με παιχνίδια βίντεο Riot Games μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το Total Commander, αρκεί να εγκαταστήσετε επίσης το plugin RAF Packer.

Σημείωση: Άλλες μορφές αρχείων έχουν επεκτάσεις αρχείων που μοιάζουν απαρανά με το .RAF, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν RAR , RAM (Real Audio Metadata) και RAS (Remedy Archive System).

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο RAF αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοιχτά αρχεία RAF, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο RAF

Το πρόγραμμα RAF Viewer που αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία εικόνας RAF σε JPG, GIF , TIFF , BMP και PNG . Μπορεί επίσης να μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο RAF αν το ανοίξετε στο Photoshop ή στο Able RAWer και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε σε μια νέα μορφή.

Το Adobe DNG Converter είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων για Windows και macOS που μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο RAF (από κάποιες κάμερες Fuji) στη μορφή DNG .

Το Zamzar είναι ένας άλλος μετατροπέας αρχείων RAF που μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο σε διάφορες μορφές εικόνας. Δεδομένου ότι το Zamar είναι ένας ιστότοπος, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τον μετατροπέα για να το χρησιμοποιήσετε, έτσι λειτουργεί εξίσου καλά σε όλα τα λειτουργικά συστήματα .

Δεν υπάρχει πιθανότητα να μετατρέψετε ένα αρχείο αρχειοθέτησης σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχειοθέτησης.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία RAF

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου RAF και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.