Τι είναι ένα αρχείο MSR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MSR

Υπάρχουν διάφορες μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MSR για την αποθήκευση δεδομένων για διαφορετικούς τύπους λογισμικού, αλλά το πιο δημοφιλές είναι για αρχείο MineSight Resource.

Ένα διαφορετικό αρχείο που χρησιμοποιεί την επέκταση .MSR μπορεί να είναι ένα αρχείο μέτρησης εικόνας Bersoft, ένα αρχείο ImVpector LaVision, ένα αρχείο SYSOP Access του OzWin CompuServe, μια καταγραφή περίληψης ανάλυσης ή ένα αρχείο αναφοράς που σχετίζεται με αέρια χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας (GC-MS) λογισμικό.

Εάν κανένα από τα παραπάνω, μερικά αρχεία MSR χρησιμοποιούνται με εξωτερικούς δίσκους της Samsung για τη διασφάλιση ενός φακέλου με προσωπικές πληροφορίες.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MSR

Το MineSight 3D (MS3D), ένα πρόγραμμα σχεδιασμού και ορυχείων, χρησιμοποιείται για να ανοίξει ένα αρχείο MSR που είναι αρχείο μορφής MineSight Resource. Αυτοί οι τύποι αρχείων MSR χρησιμοποιούνται συνήθως από το MineSight για τη διατήρηση δεδομένων γεωμετρίας.

Εάν το αρχείο MSR σας είναι αρχείο μέτρησης εικόνας Bersoft, ανοίγει με τη χρήση της μέτρησης εικόνας Bersoft. Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ δύο σημείων στις ψηφιακές φωτογραφίες, καθώς και για την περιοχή, τη γωνία και την ακτίνα. Το αρχείο MSR διατηρεί αυτές τις μετρήσεις και αποθηκεύεται μαζί με την εικόνα, οπότε αν αποθηκευτεί μια φωτογραφία που ονομάζεται image.png μαζί με τις μετρήσεις της, το λογισμικό θα δημιουργήσει ένα αρχείο MSR που ονομάζεται image.png.msr που πρέπει να φυλάσσεται μαζί με τη φωτογραφία.

Το Bio-Formats είναι ένα φορητό πρόγραμμα ανάγνωσης εικόνων που μπορεί να ανοίξει αρχεία MSR που είναι αρχεία μορφής LaVision ImSpector. Ξέρω ότι έχουν σχέση με το μικροσκόπιο TriM Scope, οπότε αν κάποιο λογισμικό έρχεται με αυτό το μικροσκόπιο, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να ανοίξει και το αρχείο MSR.

Σημείωση: Υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι λήψης στη σελίδα λήψης Bio-Format, αλλά αυτό που ακολουθείτε είναι το αρχείο JAR του πακέτου Bio-Formats .

Συμβουλή: Για να ανοίξετε αρχεία MSR με Bio-Μορφές, χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Άνοιγμα ... για να το αναζητήσετε στον υπολογιστή σας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε είτε όλους τους υποστηριζόμενους τύπους αρχείων είτε το Lavision Imspector (* msr) από το αναπτυσσόμενο μενού "Αρχεία τύπου:" για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιορίζετε ποια αρχεία Bio-Formats θα αναζητήσουν (υποστηρίζει πολλά άλλοι τύποι αρχείων όπως JPX, FLI, LIM κ.λπ.)

Τα αρχεία MSR που είναι Manifest Summary Records μπορούν να ανοίξουν με το εργαλείο Mail.Dat του IDEAlliance.

Ένα αρχείο MSR που χρησιμοποιείται με το λογισμικό GC-MS είναι πιθανότατα ένα είδος αρχείου γραφικών. Ο μεταφραστής αρχείων GC και GCMS ενδέχεται να ανοίξει αυτόν τον τύπο αρχείου MSR. Η σουίτα λογισμικού Star Chromatography Workstation μπορεί να υποστηρίζει αυτή τη μορφή MSR, αλλά δεν μπορώ να βρω έναν σύνδεσμο λήψης ή αγοράς για αυτό.

Εάν το αρχείο MSR έχει να κάνει με μια μονάδα δίσκου της Samsung, αντ 'αυτού, μπορείτε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται SecretZone. δημιουργεί ένα φάκελο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης στη μονάδα σκληρού δίσκου για να αποθηκεύσετε ευαίσθητες πληροφορίες.

Δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με τα αρχεία SYSOP της Access CompuServe που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MSR.

Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλία των μορφών που μοιράζονται αυτήν την επέκταση, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να ανοίξει αρχεία MSR, αλλά προτιμάτε να το κάνετε διαφορετικό. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows για βοήθεια σχετικά με τον τρόπο αυτό.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MSR

Φαντάζομαι ότι το λογισμικό MineSight 3D μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιο είδος μετατροπής σε αυτόν τον τύπο αρχείου MSR, όπως ίσως σε μια άλλη μορφή 3D σχεδίασης που χρησιμοποιείται από παρόμοια προγράμματα μοντελοποίησης. Αυτό είναι πολύ κοινό.

Μερικοί χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν το αρχείο MSR τους σε DXF , αλλάζοντας την επέκταση αρχείου να είναι .TXT, που μπορούν να ανοίξουν στο AutoCAD και τελικά να αποθηκευτούν στη μορφή DXF.

Η μέτρηση εικόνας Bersoft μπορεί να εισαγάγει ένα αρχείο MSR που είναι ένα αρχείο μέτρησης και στη συνέχεια να εξάγει το ίδιο αρχείο σε CSV , PDF ή HTML .

Τα αρχεία MSR που είναι αρχεία LaVision ImSpector πρέπει να μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Bio-Format. Απλά ανοίξτε το αρχείο σε αυτό το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κουμπί Αρχείο> Αποθήκευση ... για να επιλέξετε μια νέα μορφή.

Δεν έχω λεπτομέρειες σχετικά με τη μετατροπή των αρχείων MSR που χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε από τα άλλα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Γενικά, αν ένα πρόγραμμα υποστηρίζει τη μετατροπή ενός αρχείου σε μια νέα μορφή, γίνεται μέσω του μενού Αποθήκευση ως με Bio-Μορφές ή με κάποια επιλογή Εξαγωγή .