Τι είναι ένα αρχείο DM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DM είναι πιθανότατα ένα αρχείο μηνύματος παράδοσης DRM. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τύπος αρχείου, αλλά είναι συνήθως ένα αρχείο ήχου που χρησιμοποιείται ως ήχος κλήσης ή κλιπ πολυμέσων σε κινητό τηλέφωνο. Μερικές φορές κατεβάζονται και στον υπολογιστή.

Δεδομένου ότι τα αρχεία αυτά προστατεύονται με το λογισμικό προστασίας από αντιγραφή DRM (Digital Rights Management), πρέπει να επιτραπεί σε ένα κινητό τηλέφωνο να τα χρησιμοποιήσει.

Τα αρχεία μηνυμάτων παράδοσης DRM μπορούν να μεταφορτωθούν μέσω μιας υπηρεσίας εγκατάστασης και να έχουν μια πρόσθετη επέκταση αρχείου που προηγείται, όπως file.sis.dm ή file.sisx.dm.

Άλλα αρχεία DM ενδέχεται να είναι αρχεία μορφοτύπου μοντέλου δεδομένων Paradox που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό βάσεων δεδομένων Paradox.

Σημείωση: Το DM είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για έναν αριθμό άλλων όρων τεχνολογίας όπως το άμεσο μήνυμα στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης, του Διαχειριστή Συσκευών , των ψηφιακών μέσων, της διαχείρισης εγγράφων, του διαχειριστή λήψης , της κατανεμημένης μνήμης , του μοντέλου δεδομένων και πιθανώς άλλων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DM

Ο DRM Packager της Sony Ericsson μπορεί να ανοίξει και να δημιουργήσει αρχεία DM που είναι αρχεία μηνυμάτων παράδοσης DRM. Το πρόγραμμα SISContents μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία DM.

Λάβετε υπόψη ότι τα αρχεία DM που προστατεύονται από αντιγραφή δεν μπορούν να ανοιχτούν ακόμα κι αν μεταφέρετε το αρχείο σε διαφορετικό τηλέφωνο. Εάν η συσκευή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση βασισμένη σε υλικό , το αρχείο θα λειτουργεί μόνο σε αυτή τη συγκεκριμένη συσκευή.

Τα αρχεία μοντέλου Paradox Data με την επέκταση αρχείου .DM μπορούν να ανοίξουν με το Paradox , το οποίο αποκτήθηκε από τον Corel στη δεκαετία του '90. Το Corel Paradox 8 ήταν το πρώτο πρόγραμμα από την Corel που περιλάμβανε το Paradox, αλλά δημοσίευσαν το λογισμικό μαζί με τις επαγγελματικές εκδόσεις του λογισμικού WordPerfect Office, αλλά μόνο στις εκδόσεις 9, 10, 11, 12, X3, X4 και X5.

Το WordPerfect Office X4 Hot Fix 1 και το X5 Hot Fix 1 είναι οι πιο πρόσφατες εκδόσεις που περιλαμβάνουν Paradox.

Συμβουλή: Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιο πρόγραμμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή για τα παραπάνω, μην ανοίξετε το αρχείο DM σαν να ήταν αρχείο κειμένου , χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου δωρεάν . Μπορείτε συχνά να βρείτε κάποιο είδος κειμένου μέσα στο αρχείο, συχνά στην κεφαλίδα (το πρώτο τμήμα), που μπορεί να σας καθοδηγήσει προς την κατεύθυνση του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του, το οποίο είναι χρήσιμο για τον προσδιορισμό του λογισμικού που μπορεί να το ανοίξει .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DM

Τα αρχεία ήχου στη μορφή DM δεν μπορούν να μετατραπούν σε άλλη μορφή όπως MP3, επειδή μπορούν να αναπαραχθούν, επειδή προστατεύονται με ειδικό λογισμικό προστασίας από αντιγραφή. Μόνο η συσκευή που είναι εξουσιοδοτημένη να αναπαράγει το αρχείο, έχει δικαιώματα να την ανοίξει.

Ωστόσο, ίσως μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο .DM σε .MP3 και να το αναπαράγετε με αυτόν τον τρόπο, αλλά μόνο αν πρόκειται για αρχείο που δεν είναι DRM. Εάν αυτό λειτουργεί, μπορείτε να εκτελέσετε το MP3 μέσω ενός μετατροπέα αρχείων ήχου εάν θέλετε να είναι σε κάποια άλλη μορφή αρχείου.

Σημείωση: Δεν μπορείτε απλώς να αλλάξετε την επέκταση ενός αρχείου σε κάτι άλλο και να περιμένετε να λειτουργήσει με τη νέα μορφή. Ωστόσο, εάν το αρχείο DM σας είναι ακριβώς ένα μετονομασμένο αρχείο ήχου, το οποίο είναι περιστασιακά η περίπτωση, τότε αυτό το τέχνασμα θα πρέπει να λειτουργήσει καλά. Για άλλους τύπους αρχείων όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει, ένας ελεύθερος μετατροπέας αρχείων είναι ο τρόπος να πάει.

Εάν τα αρχεία μοντέλου δεδομένων Paradox μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, πιθανόν να γίνει μέσω του λογισμικού Paradox που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, όπως είπα παραπάνω, χρειάζεστε το λογισμικό WordPerfect Office για να χρησιμοποιήσετε το Paradox.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο DM σας δεν θα ανοίξει με καμία από αυτές τις προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν παρόμοια γράμματα για την επέκταση, αλλά δεν έχουν τίποτα κοινό και δεν ανοίγουν με τα ίδια προγράμματα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι τα αρχεία DRM. Σημειώστε ότι αυτά δεν είναι αρχεία μηνύματος παράδοσης DRM, αλλά αρχεία που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .DRM, τα οποία είναι αρχεία δεδομένων Deus Ex ή αρχεία χάρτη Cubase Drum. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν ανοίγουν με τα ίδια εργαλεία που μπορούν να λειτουργήσουν με αρχεία DM, αλλά χρησιμοποιούν τα εργαλεία Deus Ex HR και Cubase αντίστοιχα.

Τα DMG , DMA , DMC και HDMP είναι παρόμοια, καθώς επίσης δεν συμπεριφέρονται σαν αρχεία DM και επομένως ανοίγουν με διαφορετικά προγράμματα. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συνδέσεις για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ανοίγματος τους και του εάν μπορείτε ή όχι να τις μετατρέψετε σε άλλες μορφές αρχείων.