Τι είναι ένα αρχείο DMA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DMA

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου DMA είναι πιθανότατα ένα αρχείο προτύπου DOORS που δημιουργήθηκε με IBM Rational DOORS.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αρχεία DMA αρχεία προτύπων. Το συγκεκριμένο σας αρχείο DMA μπορεί να είναι ένα αρχείο ήχου DMOD.

Σημείωση: Το DMA σημαίνει επίσης Άμεση Πρόσβαση Μνήμης , το οποίο είναι το όνομα που δίνεται στη διαδικασία των δεδομένων παρακάμπτοντας τη CPU και μεταφέροντας απευθείας από τη μνήμη RAM σε μια περιφερειακή συσκευή . Η άμεση πρόσβαση σε μνήμη δεν έχει καμία σχέση με αρχεία που τελειώνουν στην επέκταση DMA.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DMA

Τα αρχεία DMA που είναι αρχεία προτύπων DOORS μπορούν να ανοίξουν με το IBM Rational DOORS. Τα αρχεία DMA που δημιουργήθηκαν σε μια παλαιότερη έκδοση του λογισμικού θα πρέπει να μπορούν να ανοίγουν σε νεότερες εκδόσεις μέσω του μενού Αρχείο> Επαναφορά> Μονάδα .

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ένα αρχείο ήχου DMOD χρησιμοποιώντας το UltraPlayer. Το πρόγραμμα VLC υποστηρίζει πολλές μορφές ήχου και βίντεο, επομένως μπορείτε να δοκιμάσετε να ανοίξετε το αρχείο με αυτήν την εφαρμογή εάν το UltraPlayer δεν λειτουργεί. Άλλοι δωρεάν ήχου ή συντάκτες μπορεί να ανοίξουν αυτούς τους τύπους αρχείων DMA, οπότε αν έχετε στον υπολογιστή σας άλλο φορέα ήχου, ίσως θελήσετε να το δοκιμάσετε επίσης.

Σημείωση: Το VLC δεν συσχετίζεται με αρχεία DMA, επομένως δεν μπορείτε απλά να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο και να περιμένετε να χρησιμοποιηθεί το VLC. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να ανοίξετε το VLC και να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Media> Open File ... για να αναζητήσετε το αρχείο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή "Όλα τα αρχεία" κατά την περιήγησή της, ώστε το VLC να μπορεί να βρει το αρχείο .DMA.

Συμβουλή: Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο DMA σας; Δοκιμάστε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου . Αν το αρχείο αποτελείται εξ ολοκλήρου από κανονικό κείμενο, τότε το αρχείο DMA σας είναι απλά ένα αρχείο κειμένου . Διαφορετικά, δείτε εάν μπορείτε να βρείτε κάποιο κείμενο κάπου μέσα στο αρχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναγνώριση της μορφής που βρίσκεται ή του προγράμματος που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DMA, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία DMA, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DMA

Το IBM Rational DOORS μπορεί να εξάγει ένα αρχείο DMA σε διαφορετική μορφή που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε άλλα προγράμματα όπως το DoorScope.

Τα περισσότερα αρχεία ήχου μπορούν να μετατραπούν σε μια νέα μορφή με έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου , αλλά δεν γνωρίζω κανένα που υποστηρίζει τη μορφή DMA. Ενδέχεται να μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο DMA με VLC και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Μενού > Μετατροπή / Αποθήκευση ... για να την μετατρέψετε σε πιο δημοφιλή μορφή.

Μια άλλη επιλογή "μετατροπής" που δεν είναι τεχνικά μετατροπή, είναι ακριβώς να μετονομάσετε την επέκταση αρχείου .DMA σε κάτι άλλο, όπως το .MP3. Είναι πιθανό ότι αυτό το αρχείο είναι στην πραγματικότητα σε μορφή MP3 , αλλά μόλις μετονομάζεται με το επίθημα DMA.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο DMA δεν ανοίγει με κανένα από αυτά τα προγράμματα, ίσως θελήσετε να ελέγξετε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Είναι πιθανό ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο DMA, αλλά ένα αρχείο του οποίου η επέκταση μοιάζει ακριβώς όπως λέει "DMA".

Τα DM , DMC και DMG είναι μερικά παραδείγματα αρχείων που χρησιμοποιούν πολύ παρόμοιες ακουστικές επεκτάσεις, αλλά το καθένα ανοίγει με διαφορετικό λογισμικό. Το DAM είναι ένα άλλο που μοιράζεται και τα τρία ίδια γράμματα με τα αρχεία DMA αλλά είναι εντελώς διαφορετικό. θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο μοντέλου ανάλυσης DeltaMaster που ανοίγει με DeltaMaster ή ένα αρχείο έργου DAME.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο DMA, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να δείτε εάν μπορείτε να βρείτε ένα πρόγραμμα ή έναν ιστότοπο που μπορεί να ανοίξει ή να μετατρέψει το αρχείο.

Ωστόσο, αν έχετε πράγματι ένα αρχείο DMA αλλά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανάρτηση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DMA και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.