Πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Western Digital Live Media - Ανασκόπηση

Το Western Digital είναι γνωστό για τους σκληρούς δίσκους του και άλλα περιφερειακά υπολογιστών, αλλά επίσης κάνει μεγάλη επιτυχία στην οικιακή ψυχαγωγία με τους επιτυχημένους παίκτες γραμμών ή Media Player, όπως το προηγούμενο WD TV Live Plus και το WD TV Live Hub . Τώρα, η Western Digital εισήγαγε την τρίτη της γενιά του προγράμματος αναπαραγωγής ροής WD TV Live Media, η οποία παρέχει τόσο φυσική ενημέρωση σχεδιασμού όσο και νέες λειτουργίες.

Χαρακτηριστικά του WD TV Live

TV / Ταινίες - CinemaNow, Flingo, HuluPlus και Netflix.

Μουσική - Live 365, Mediafly, Πανδώρα, Picasa, ραδιόφωνο Shoutcast, Spotify και ραδιόφωνο TuneIn.

Διάφορα βίντεο - Ημερήσια κίνηση, YouTube. Προστέθηκε μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού: Vimeo

Πληροφορίες και κοινωνική δικτύωση - Accuweather, Facebook και Flickr.

Ρύθμιση WD TV Live

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε σχετικά με αυτή την τελευταία έκδοση του WD TV Live είναι το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος. Σε απόσταση μόλις 4,9 ιντσών (125 χιλιοστά) Wide, 1,2 ίντσες Υψηλή (30 χιλιοστά) και 3,9 ιντσών (100 χιλιοστά) Βαθιά, το ζωντανό WD TV μπορεί να ταιριάξει ακριβώς στην παλάμη του χεριού σας, καθιστώντας εύκολο να ταιριάζει σε κάθε μικρό χώρος που θα μπορούσε ακόμα να είναι διαθέσιμος σε γεμάτο ράφι εξοπλισμού ή ράφι.

Μόλις τοποθετήσετε το WD TV Live όπου θέλετε, απλά συνδέστε τον παρεχόμενο μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος για να τροφοδοτήσετε την παροχή ρεύματος, συνδέστε ένα καλώδιο σύνδεσης HDMI (προτιμώμενο) ή το παρεχόμενο καλώδιο σύνδεσης AV στην τηλεόρασή σας ή στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Μια άλλη δυνατότητα σύνδεσης ήχου και βίντεο που παρέχεται είναι να συνδέσετε την έξοδο HDMI απευθείας στην τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα σας και να συνδέσετε ξεχωριστά την ψηφιακή οπτική έξοδο στον δέκτη οικιακού κινηματογράφου για το τμήμα ήχου. Αυτό είναι πρακτικό εάν ο δέκτης σας δεν διαθέτει συνδέσεις HDMI. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι ροές Bitby Dolby TrueHD (αν συναντήσετε οποιοδήποτε) μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο μέσω HDMI.

Αφού πραγματοποιήσετε τις συνδέσεις ήχου και βίντεο, το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια το Wired Ethernet ή την ενσωματωμένη δυνατότητα WiFi για να συνδέσετε το WD TV Live στο δρομολογητή Internet / οικιακό σας δίκτυο. Διαπίστωσα ότι χρησιμοποιώντας είτε την ενσύρματη είτε WiFi σύνδεση στο internet ήταν glitch δωρεάν. Χρησιμοποιώντας την ασύρματη επιλογή, η συσκευή WD TV βρήκε εύκολα τον δρομολογητή μου και συνεχίζει αυτόματα τη διαδικασία εγκατάστασης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Για όσους αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία με την αυτόματη διαδικασία, μπορείτε να περάσετε τα βήματα χειροκίνητα.

Αφού ρυθμίσετε την αρχική σελίδα του μενού εμφανίζεται στην οθόνη, με την τρέχουσα ώρα και τον καιρό να εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία. Στο κάτω μέρος του σπιτιού, στο μενού εμφανίζεται μια μπάρα που παρέχει πλοήγηση στα ακόλουθα μενού: Εγκατάσταση και Σύνθετες διαδικασίες, Φωτογραφίες, Μουσική, Βίντεο, Υπηρεσίες, Παιχνίδια, RSS και Αρχεία.

Τα μενού Φωτογραφίες, Μουσική, Παιχνίδια, RSS και Αρχεία εμφανίζουν καταχωρίσεις (είτε στο κείμενο, είτε σε εικονίδια ή σε μικρογραφίες) των στοιχείων που πρόκειται να αποκτήσετε πρόσβαση, απλά κάντε κύλιση και κάντε κλικ για προβολή ή αναπαραγωγή.

Τώρα που έχετε μια επισκόπηση του WD TV Live, ήρθε η ώρα να ελέγξετε την απόδοσή του.

Πλοήγηση μενού

Αφού έχετε συνδέσει το WD TV Live και συνδεθείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε τώρα να απολαύσετε πρόσβαση σε περιεχόμενα περιεχομένου. Δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχου πρόσβασης στην ίδια τη μονάδα, αλλά η Western Digital παρέχει ένα τηλεχειριστήριο που φαίνεται και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα περισσότερα απομακρυσμένα συστήματα που παρέχονται με συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, τηλεοράσεις κλπ. Ωστόσο, μην χάσετε αυτό το απομακρυσμένο!

Ωστόσο, ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε είναι η περιοδική ανάγκη εισαγωγής πληροφοριών βασισμένων σε κείμενο, όπως ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης για τη δημιουργία και σύνδεση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς και η δυνατότητα εισαγωγής κειμένου κατά την αναζήτηση συγκεκριμένης μουσικής, ή πληροφορίες σχετικά με την ταινία.

Αυτό είναι όπου η μπροστινή είσοδος USB έρχεται σε πρακτικό. Παρόλο που μπορείτε να κάνετε τα πάντα με το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, εάν έχετε ένα πρόσθετο πληκτρολόγιο με λειτουργικό σύστημα USB με παράθυρο που βρίσκεται γύρω από το σπίτι (ή απλά αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή σας), μπορείτε απλά να συνδέσετε το πληκτρολόγιο με το WD TV Live είτε το τηλεχειριστήριο είτε το πληκτρολόγιο εναλλακτικά για πλοήγηση στα μενού του WD TV. Καλύτερα, χρησιμοποιήστε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και απλά συνδέστε τον ασύρματο δέκτη USB πληκτρολογίων στην μπροστινή θύρα USB της WD TV και δώστε στον εαυτό σας περισσότερη ελευθερία.

Μόλις εισέλθετε στο σύστημα μενού του WD TV (που είναι ο ίδιος τύπος μενού που χρησιμοποιείται στο step-up WD TV Live Hub), υπάρχει μια διαφορετική εμπειρία χρήστη. Για παράδειγμα, αν και το μενού Ρυθμίσεις διαθέτει πολλές επιλογές, είναι εύκολο να πλοηγηθείτε σε κάθε επιλογή και να επιλέξετε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Ομοίως, με τα μενού άμεσης πρόσβασης, όπως Φωτογραφίες, Μουσική, Βίντεο και Αρχεία. Απλά ορίστε πού θέλετε να αποκτήσετε το περιεχόμενό σας (είτε από το διαδίκτυο, από συσκευή USB, είτε από υπολογιστή συνδεδεμένο στο δίκτυο, από NAS ή από διακομιστή πολυμέσων) και στη συνέχεια κάντε κλικ στα αρχεία που θέλετε να δείτε ή να ακούσετε.

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που η πλοήγηση στο σύστημα μενού είναι εύκολη, η πλοήγηση σε μερικά από τα μενού παροχής περιεχομένου είναι όπου μπορεί να γίνει λίγο πιο δύσκολη, κάτι που μπορεί να έχει περισσότερες συνέπειες από τις υπηρεσίες από το περιβάλλον πλοήγησης μενού του WD TV.

Διαπίστωσα ότι η χρήση του τηλεχειριστηρίου για να περιηγηθείτε με ορισμένες υπηρεσίες ήταν λίγο ανεπιθύμητη. Για παράδειγμα, η κύλιση μέσω των διεπαφών Netflix και Hulu ήταν πολύ αργή. Επίσης, στην περίπτωση του Hulu Plus, κατά την περιήγηση σε ταινίες και τηλεοπτικούς τίτλους, στην πραγματικότητα έπεσε από τη λειτουργία περιήγησης μερικές φορές. Επιπλέον, με την πλοήγηση στο Spotify, δυσκολευόμουν να ξεκλειδώσω μερικές από τις κατηγορίες πλοήγησης, αφού μπήκα μέσα και επέλεξα ένα τραγούδι. Επίσης, δεδομένου ότι το μεγάλο μέρος του Spotify είναι η δυνατότητα αναζήτησης, η χρήση του τηλεχειριστηρίου για να πληκτρολογήσετε τους όρους αναζήτησης είναι δυσκίνητη - ένα πληκτρολόγιο είναι στην πραγματικότητα μια αναγκαιότητα αν κάνετε πολλές αναζητήσεις μουσικής.

Υπηρεσίες Διαδικτύου

Προχωρώντας πέρα ​​από μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πλοήγησης μενού, το καλύτερο πράγμα για το ζωντανό WD TV είναι η ικανότητά του να έχει πρόσβαση σε πλήθος περιεχομένων στο διαδίκτυο και στο δίκτυο, καθώς και να μπορεί να παίζει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο ψηφιακών μέσων που μπορείτε μέσα από αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με το Western Digital, το WD TV Live δεν είναι συμβατό με "προστατευμένο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας" όπως ταινίες ή μουσική από το iTunes Store, το Movielink, το Amazon Unbox και το Vongo ".

Επιπλέον, κατά τη δημοσίευση αυτής της ανασκόπησης, το WD TV Live δεν πρόσφερε πρόσβαση στην υπηρεσία ροής ταινιών Vudu.

Ωστόσο, παρά την έλλειψη Vudu και τις ασυμβατότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω, το WD TV Live προσφέρει βασικές υπηρεσίες internet streaming που παρέχουν πρόσβαση σε πληθώρα μουσικής, τηλεόρασης και κινηματογραφικής ψυχαγωγίας.

Netflix, Blockbuster, CinemaNow και HuluPlus είναι όλες οι συνδρομητικές υπηρεσίες συνδρομής που παρέχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά προγράμματα. Ωστόσο, το Netflix και το HuluPlus do προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο για να υγροποιήσουν την όρεξή σας.

Υπάρχουν επίσης πολλές μουσικές υπηρεσίες, όπως το ShoutCast και το Pandora Internet Radio, αλλά η καλύτερη υπηρεσία μουσικής που προσφέρεται είναι σίγουρα το Spotify. Αυτή η υπηρεσία, η οποία είναι επίσης υπηρεσία πληρωμής, διαθέτει έναν εκτεταμένο κατάλογο μουσικής στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της μεγάλης λειτουργίας αναζήτησης. Ήμουν σε θέση να βρω κάποια αρκετά παλιά και εξειδικευμένα κομμάτια, όπως ολόκληρη η βιβλιοθήκη των ηχογραφήσεων του Juan Esquivel (ένας από τους αγαπημένους μου ηγέτες από τα τέλη της δεκαετίας του 50 και αρχές της δεκαετίας του '60).

Απόδοση βίντεο

Μια από τις λαμπρές πτυχές του WD TV Live είναι η ποιότητα εξόδου βίντεο. Εάν χρησιμοποιείτε την έξοδο HDMI, το WD TV παράγει ένα σήμα ανάλυσης 1080p, ανεξάρτητα από την εισερχόμενη ανάλυση από τις πηγές περιεχομένου. Με άλλα λόγια, το WD TV αναβαθμίζει τα σήματα χαμηλότερης ανάλυσης σε 1080p . Φυσικά, η αναβάθμιση δεν είναι τέλεια και η πραγματική ποιότητα της εικόνας θα διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα της εισερχόμενης πηγής, επομένως τα τεχνουργήματα συμπίεσης που οφείλονται σε αργές ταχύτητες στο Internet για μορφές αρχείων δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως. Για παράδειγμα, οι πηγές όπως το Netflix και το Hulu Plus ήταν κορυφαίες, ενώ πηγές όπως το YouTube διέφεραν σημαντικά ανάλογα με την ποιότητα της πηγής μεταφόρτωσης βίντεο. Ωστόσο, γενικά, διαπίστωσα ότι το WD TV Live κάνει πολύ δουλειά στο τμήμα βίντεο.

Ηχητική απόδοση

Το ζωντανό WD TV είναι συμβατό με πολλά φορμά surround, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Digital, Dolby TrueHD και DTS, αν τα εισερχόμενα ηχητικά σήματα χρησιμοποιούν αυτές τις μορφές. Ένα παράδειγμα είναι ότι όταν παρακολουθούσα τις ταινίες Agora και The Way of Warrior's στο Netflix, ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Onkyo TX-SR705 κατέγραψε ότι λαμβάνει και αποκωδικοποιεί ένα ηχητικό σήμα surround Dolby Digital EX μέσω των επιλογών εισόδου ψηφιακού οπτικού ή HDMI.

Τι μου άρεσε

Αυτό που δεν μου άρεσε

Τελική λήψη

Η δυνατότητα ροής περιεχομένου ήχου και βίντεο από το διαδίκτυο και ένα οικιακό δίκτυο γίνεται όλο και πιο σημαντική στο περιβάλλον του home theater. Το WD TV Live είναι εξαιρετικά συμπαγές, διαθέτει εύχρηστη διασύνδεση οθόνης (παρά ορισμένες παραλλαγές με μερικούς προμηθευτές περιεχομένου), παρέχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες περιεχομένου στο διαδίκτυο καθώς και περιεχόμενο αποθηκευμένο σε συσκευές USB και οικιακό δίκτυο. Επιπλέον, η ποιότητα εξόδου βίντεο 1080p το καθιστά κατάλληλο για την προβολή σε μια HDTV. Εάν δεν διαθέτετε ήδη συνδεδεμένη στο δίκτυο συσκευή αναπαραγωγής τηλεόρασης ή Blu-ray Disc, το WD TV Live σίγουρα κάνει εξαιρετική προσθήκη στη ρύθμιση του home theatre.

Ενημέρωση 12/20/11 - Νέες υπηρεσίες και δυνατότητες Προστέθηκε: VUDU, SnagFilms, XOS College Sports, Ψηφιακό Δίκτυο SEC, Χρόνος Κωμωδίας, Παρακολουθήστε Mojo. Διατίθεται επίσης η απομακρυσμένη εφαρμογή WD TV Live για iOS και Android.

Ενημέρωση 06/05/12 - Νέες υπηρεσίες και δυνατότητες Προστέθηκαν: SlingPlayer (Παγκοσμίως), AOL On Network (ΗΠΑ), Red Bull TV (Παγκόσμια), ABC iview (Αυστραλία), maxdome (Γερμανία), BILD TV-App ).

Το Western Digital WD TV Live έχει διακοπεί μετά από μια παραγωγική περίοδο 2011/2012 - για πιο πρόσφατα μοντέλα streamers πολυμέσων και media players δικτύου, ανατρέξτε στην ενημερωμένη λίστα μας για τους Best Streamers Media.

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Το πρόσθετο υλικό οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την ανασκόπηση συμπεριλαμβάνεται:

Τηλεόραση / Οθόνη: Ψηφιακή οθόνη LCD 1080p 37 ιντσών της Westinghouse Digital LVM-37w3

Βιντεοπροβολείς: Προβολέας τσέπης Vivitek Qumi Q2 HD και Epson MegaPlex MG-850HD (και οι δύο προβολείς 720p σε δάνειο αναθεώρησης).

Οθόνη προβολής: Φορητή οθόνη 80 ιντσών Epson Accolade Duet ELPSC80 .

Δέκτης Home Cinema: Onkyo TX-SR705 .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ (7.1 κανάλια): 2 Klipsch F-2's , 2 Klipsch B-3s , Klipsch C-2 Center, 2 Polk R300s, Klipsch Synergy Sub10 .