Τι είναι μια καλή ταχύτητα Internet;

Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα Internet που ζητήσατε από τον ISP σας

Αυτές είναι, βέβαια, η τελευταία τεχνολογία που διατίθεται σε μεγάλα κέντρα μετρό. Το δικό σας μέρος του κόσμου θα προσφέρει ταχύτητες που ποικίλλουν ανάλογα με την τεχνολογία και τους παροχείς που διατίθενται στην περιοχή σας.

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες οδηγίες για το τι συνιστά μια καλή ταχύτητα στο διαδίκτυο.

Για χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όρια πόλης

Οι σύγχρονες συνδέσεις κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να είναι 5 έως 12 megabit ανά δευτερόλεπτο (5 έως 12 Mbps) εάν διαθέτετε την τεχνολογία LTE 4ης γενιάς (4G).

Για τους χρήστες της επιφάνειας εργασίας στα όρια της πόλης

Οι σύγχρονες συνδέσεις καλωδίων υψηλής ταχύτητας σε μια επιφάνεια εργασίας στο σπίτι πρέπει να είναι 50 έως 150 megabits ανά δευτερόλεπτο (50 έως 150 Mbps).

Θυμηθείτε επίσης: αυτές οι ταχύτητες είναι θεωρητικοί αριθμοί. Στην πράξη, οι περισσότεροι χρήστες θα βιώσουν ταχύτητες που είναι πιο αργές από αυτές τις θεωρητικές τιμές. Οι ταχύτητες ποικίλλουν ανάλογα με πολλούς παράγοντες.

Ακολουθούν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet και να δείτε τη δική σας απόδοση.

01 από 08

Δοκιμή ταχύτητας Ookla για Android

Ookla δοκιμή ταχύτητας Android. screenshot

Ookla είναι ένα σεβαστό αμερικανικό όνομα που έχει προσφέρει υπηρεσίες δοκιμών ταχύτητας στο Internet για χρόνια. Η εφαρμογή Ookla για κινητά θα πραγματοποιήσει δοκιμές ταχύτητας μεταφόρτωσης και λήψης με ελεγχόμενα δεδομένα για διάστημα 30 δευτερολέπτων. Θα σας παρέχει στη συνέχεια γραφικά αποτελέσματα για να δείξετε τι ταχύτητες επιτυγχάνει η κινητή συσκευή σας σε δίκτυα 4G, LTE, EDGE, 3G και EVDO.

Σημαντική σημείωση: πολλοί ISP προσφέρουν ότι είναι ο διακομιστής προορισμού Ookla για εσάς, επομένως τα αποτελέσματά τους ενδέχεται να είναι λοξά για να διογκωθούν οι αριθμοί απόδοσης τους. Μετά την πρώτη δοκιμή ταχύτητας, είναι καλή ιδέα να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Ookla και να επιλέξετε έναν ανεξάρτητο διακομιστή εκτός του ελέγχου του ISP σας όταν εκτελείτε τη δεύτερη και τρίτη δοκιμή ταχύτητας Android. Περισσότερο "

02 από 08

Δοκιμή ταχύτητας Ookla για συσκευές Apple

Δοκιμή ταχύτητας Ookla για iPhone / iOS. screenshot

Όπως και με την έκδοση Android, το Ookla για την Apple θα συνδεθεί με ένα διακομιστή από το iPhone σας και θα στείλει και θα λάβει δεδομένα με αυστηρό χρονόμετρο για την καταγραφή των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας θα εμφανίζονται σε κομψά γραφήματα και μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματά σας στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να τα μοιράζεστε με φίλους ή ακόμη και με τον ISP σας.

Όταν χρησιμοποιείτε το Ookla στην Apple σας, φροντίστε να το εκτελέσετε πολλές φορές και μετά την πρώτη δοκιμή, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του Ookla για να επιλέξετε ένα διακομιστή προορισμού που δεν ανήκει στον ISP σας. είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε αμερόληπτα αποτελέσματα από διακομιστή τρίτου μέρους. Περισσότερο "

03 του 08

Δοκιμή ταχύτητας ταχύτητας BandwidthPlace για επιφάνεια εργασίας

Δοκιμή ταχύτητας Bandwidthplace.com. screenshot

Αυτή είναι μια καλή δωρεάν δοκιμή ταχύτητας διαδικτύου για τους κατοίκους των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ευκολία του Bandwidthplace.com είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα. απλά εκτελέστε τη δοκιμή ταχύτητας στο πρόγραμμα περιήγησης Safari ή Chrome ή IE.

Το Bandwidth Place έχει μόνο 19 διακομιστές σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, όμως, με τους περισσότερους διακομιστές του στις ΗΠΑ. Συνεπώς, εάν βρίσκεστε μακριά από τους διακομιστές Bandwidth Place, η ταχύτητα του Internet θα εμφανιστεί αρκετά αργή. Περισσότερο "

04 του 08

Δοκιμή ταχύτητας DSLReports για επιφάνεια εργασίας

Δοκιμή ταχύτητας DSLReports. screenshot

Ως εναλλακτική λύση για το Ookla και το Bandwidthplace, τα εργαλεία στα DSLReports προσφέρουν μερικά ενδιαφέροντα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet bandwidth όταν είναι κρυπτογραφημένη (κωδικοποιημένη για να αποτρέψει την υποκλοπή) ή μη κρυπτογραφημένη. Σας ελέγχει επίσης από πολλούς διακομιστές ταυτόχρονα. Περισσότερο "

05 του 08

Δοκιμή ταχύτητας ZDNet για επιφάνεια εργασίας

Δοκιμή ταχύτητας ZDNet. screenshot

Μια άλλη εναλλακτική λύση για την Ookla είναι η ZDNet. Αυτός ο γρήγορος έλεγχος προσφέρει επίσης διεθνή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άλλες χώρες παρακολουθούν ταχύτητες στο διαδίκτυο. Περισσότερο "

06 του 08

Speedof.Me Speed ​​Test για επιφάνεια εργασίας

Speedof.Me δοκιμή ταχύτητας. screenshot

Ορισμένοι αναλυτές δικτύων ισχυρίζονται ότι οι δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο που βασίζονται στην τεχνολογία HTML5 είναι οι πιο ακριβείς μιμητές του τρόπου με τον οποίο ρέει πραγματικά η ροή στο Διαδίκτυο. Το εργαλείο HTML 5 στο Speedof.Me είναι μια καλή επιλογή για τον έλεγχο της ταχύτητας του υπολογιστή σας ή του κινητού τηλεφώνου σας. Αυτό το εργαλείο που βασίζεται στον browser είναι βολικό για το πώς δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε τους διακομιστές με το Speedof.me, αλλά μπορείτε να επιλέξετε το είδος του αρχείου δεδομένων που θέλετε να ανεβάσετε και να κατεβάσετε για τη δοκιμή. Περισσότερο "

07 του 08

Από πού προέρχεται η δυσκολία του Internet;

Η ταχύτητα του Διαδικτύου σας είναι πιθανόν να μην υπερβαίνει το θεωρητικό μέγιστο στον λογαριασμό σας στο ISP. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές μεταβλητές μπαίνουν στο παιχνίδι:

  1. Διαδικτυακή κυκλοφορία και συμφόρηση: εάν μοιράζεστε μια σύνδεση με πολλούς άλλους χρήστες και αν αυτοί οι χρήστες είναι παίκτες με μεγάλη δύναμη ή κατέβασμα, τότε σίγουρα θα επιβραδύνετε.
  2. Η τοποθεσία σας και η απόσταση από το διακομιστή: ειδικά για όσους από εσάς βρίσκεστε σε αγροτικές ρυθμίσεις, όσο μεγαλύτερη απόσταση το σήμα ταξιδεύει, τόσο περισσότερα δεδομένα σας θα χτυπήσουν σημεία συμφόρησης σε πολλά καλώδια για να φτάσουν στη συσκευή σας.
  3. Υλικό: εκατοντάδες κομμάτια υλικού σας συνδέουν στον Ιστό, συμπεριλαμβανομένου του συνδέσμου δικτύου, του δρομολογητή και του μοντέλου, πολλών διακομιστών και πολλών καλωδίων. Για να μην αναφέρουμε: μια ασύρματη σύνδεση πρέπει να ανταγωνιστεί με άλλα σήματα στον αέρα.
  4. Ώρα της ημέρας: όπως και οι δρόμοι κατά την ώρα αιχμής, τα καλώδια του Διαδικτύου έχουν ώρες αιχμής για κυκλοφορία. Αυτό σίγουρα συμβάλλει στην επιβράδυνση της ταχύτητας σας.
  5. Επιλεκτικός στραγγαλισμός: ορισμένοι ISP θα αναλύσουν πραγματικά δεδομένα και σκοπίμως θα επιβραδύνουν συγκεκριμένους τύπους δεδομένων. Για παράδειγμα, πολλοί ISP θα επιβραδύνουν σκοπίμως τις λήψεις ταινιών σας ή ακόμα και θα καλέσουν όλες τις ταχύτητές σας εάν καταναλώσετε περισσότερο από τη μηνιαία ποσόστωση δεδομένων σας.
  6. Λογισμικό που εκτελείται στο σύστημά σας: μπορεί να έχετε άθελά κάποιες κακόβουλες εφαρμογές ή κάποιες εφαρμογές που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης, οι οποίες θα καταστρέψουν την ταχύτητα του Internet σας.
  7. Οι άλλοι άνθρωποι στο σπίτι ή στο κτίριό σας: εάν η εφηβική κόρη σας μεταδίδει μουσική στο επόμενο δωμάτιο ή εάν ο γείτονάς σας κάτω από εσάς κατεβάζει 20GB ταινιών, τότε πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε υποτονικότητα.

08 από 08

Τι να κάνετε αν η ταχύτητα του Διαδικτύου σας δεν είναι καλή

Εάν η διακύμανση ταχύτητας είναι εντός του 20-35% της υποσχεθείσας ταχύτητας, μπορεί να μην έχετε μεγάλη προσφυγή. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας υπόσχεται 100 Mbps και μπορείτε να τους δείξετε ότι έχετε 70 Mbps, οι πελάτες εξυπηρέτησης πελατών πιθανότατα θα σας πω ευγενικά ότι πρέπει να ζήσετε μαζί του.

Από την άλλη πλευρά, εάν πληρώσατε για σύνδεση 150 Mbps και κερδίζετε 44 Mbps, τότε είστε σε λογικό βαθμό να τους ζητήσετε να ελέγξουν τη σύνδεσή σας. Εάν σας έκαναν εσφαλμένη στροφή με μικρότερη ταχύτητα, τότε θα έπρεπε να σας δώσουν αυτό που πληρώσατε ή να σας επιστρέψω τα τέλη.