Το AdSense εξηγείται - το πρόγραμμα διαφήμισης της Google

Τοποθετήστε την πληρωμή διαφημίσεων στον ιστότοπό σας

Το AdSense είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να κερδίζετε χρήματα από τον Ιστό . Το AdSense για περιεχόμενο είναι ένα σύστημα διαφημίσεων με βάση τα συμφραζόμενα της Google που μπορείτε να τοποθετήσετε στο ιστολόγιό σας, στη μηχανή αναζήτησης ή στον ιστότοπό σας. Η Google, σε αντάλλαγμα, θα σας δώσει ένα μέρος των εσόδων που δημιουργούνται από αυτές τις διαφημίσεις. Η χρέωση που καταβάλλεται ποικίλλει ανάλογα με τις λέξεις-κλειδιά στην τοποθεσία σας στο Web που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των διαφημίσεων.

Οι διαφημίσεις με κείμενο προέρχονται από το Google AdWords , το διαφημιστικό πρόγραμμα της Google. Οι διαφημιζόμενοι κάνουν προσφορά σε μια σιωπηρή δημοπρασία για να διαφημίζουν για κάθε λέξη-κλειδί και οι πάροχοι περιεχομένου πληρώνονται για τις διαφημίσεις που τοποθετούν στο περιεχόμενό τους. Ούτε οι διαφημιζόμενοι ούτε οι πάροχοι περιεχομένου έχουν τον πλήρη έλεγχο των διαφημίσεων που πηγαίνουν εκεί. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Google έχει περιορισμούς τόσο στους παρόχους περιεχομένου όσο και στους διαφημιζόμενους.

Περιορισμοί

Η Google περιορίζει το AdSense σε μη πορνογραφικές τοποθεσίες Web. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις που μπορεί να συγχέονται με διαφημίσεις Google στην ίδια σελίδα.

Αν χρησιμοποιείτε διαφημίσεις AdSense στα αποτελέσματα αναζήτησης, τα αποτελέσματα αναζήτησης πρέπει να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης Google .

Δεν μπορείτε να κάνετε κλικ στις δικές σας διαφημίσεις ή να παροτρύνετε άλλους να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας με φράσεις όπως "Κάντε κλικ στις διαφημίσεις μου". Πρέπει επίσης να αποφύγετε μηχανικές ή άλλες μεθόδους τεχνητής διόγκωσης των προβολών σελίδας ή των κλικ. Αυτό θεωρείται απάτη κλικ .

Η Google σας απαγορεύει επίσης να αποκαλύψετε λεπτομέρειες του AdSense, όπως το ποσό που πληρώσατε για μια λέξη-κλειδί.

Η Google έχει επιπλέον περιορισμούς και ενδέχεται να αλλάξει τις απαιτήσεις της ανά πάσα στιγμή, οπότε φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τις πολιτικές της.

Πώς να εφαρμόσει

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση και η Google πρέπει να εγκρίνει τον ιστότοπό σας προτού κερδίσετε χρήματα από το AdSense. Μπορείτε να συμπληρώσετε μια αίτηση του AdSense απευθείας στη διεύθυνση www.google.com/adsense. Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση από το ιστολόγιο του Blogger . Η διαδικασία υποβολής αίτησης μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες πριν από την έγκριση. Η τοποθέτηση διαφημίσεων AdSense είναι δωρεάν.

Τοποθεσίες AdSense

Το AdSense χωρίζεται σε δύο βασικές τοποθεσίες.

Το AdSense για Περιεχόμενο καλύπτει διαφημίσεις που τοποθετούνται σε ιστολόγια και ιστοτόπους. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε διαφημίσεις στη ροή RSS ή Atom από το ιστολόγιό σας.

Το AdSense για αναζήτηση καλύπτει διαφημίσεις που τοποθετούνται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οι εταιρείες, όπως το Blingo (τώρα PCH Search & Win), μπορούν να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Μέθοδος πληρωμής

Η Google προσφέρει τρεις μεθόδους πληρωμής.

  1. CPC ή διαφημίσεις κόστους ανά κλικ, πληρώνετε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε μια διαφήμιση.
  2. CPM ή διαφημίσεις κόστους ανά χίλιες εμφανίσεις, πληρώνετε για κάθε χίλιες φορές την προβολή μιας σελίδας.
  3. Το κόστος ανά ενέργεια ή οι διαφημίσεις παραπομπής είναι διαφημίσεις λογισμικού που πληρώνουν για κάθε φορά που κάποιος ακολουθεί έναν σύνδεσμο και λαμβάνει τη διαφημιζόμενη ενέργεια, όπως λήψη λογισμικού.

Τα αποτελέσματα της Google για Αναζήτηση χρησιμοποιούν μόνο διαφημίσεις CPC.

Οι πληρωμές είναι γενικά μηνιαίες είτε με επιταγή είτε με ηλεκτρονική μεταφορά κεφαλαίων. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ πρέπει να παρέχουν φορολογικές πληροφορίες στην Google και το εισόδημα που λαμβάνετε θα αναφέρεται στο IRS.

Μειονεκτήματα

Οι διαφημίσεις του Google AdSense είναι δυνατό να πληρώσουν καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετησίως μόνο στα έσοδα του AdSense. Ωστόσο, για να κερδίσετε χρήματα από το AdSense, πρέπει πραγματικά να προσελκύσετε ένα μεγάλο κοινό. Αυτό απαιτεί χρόνο, ποιοτικό περιεχόμενο, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και, ενδεχομένως, διαφήμιση. Είναι πιθανό ένας νέος χρήστης του AdSense να ξοδεύει περισσότερα χρήματα για αμοιβές διαφήμισης και διακομιστή από ό, τι κερδίζει στα έσοδα.

Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε περιεχόμενο με λέξεις-κλειδιά που κανείς δεν αγόρασε μέσω του AdWords. Όταν συμβεί αυτό, θα δείτε μόνο διαφημίσεις Google δημόσιας υπηρεσίας, και αυτές δεν παράγουν εισόδημα.

Πλεονεκτήματα

Οι διαφημίσεις του AdSense είναι πολύ διακριτικές, οπότε προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήστη από τις φανταχτερες διαφημίσεις banner. Επειδή οι διαφημίσεις είναι συμφραζόμενες, πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να κάνουν κλικ σε αυτά ούτως ή άλλως, αφού τα αποτελέσματα μπορεί να είναι σχετικά.

Δεν χρειάζεται να είστε μεγάλοι ή διάσημοι για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το AdSense και η διαδικασία αίτησης είναι απλή. Μπορείτε ακόμη να εισαγάγετε διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας στο Blogger , οπότε δεν χρειάζεται να φιλοξενείτε τη δική σας τοποθεσία στο Web.

Το AdSense ενεργεί όπως ο δικός σας διαμεσολαβητής διαφημίσεων. Δεν χρειάζεται να διαπραγματευτείτε τις τιμές ή να βρείτε τους κατάλληλους διαφημιζόμενους. Η Google το κάνει για εσάς, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου και στην προβολή του ιστοτόπου σας.