Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Omegle, Leif K-Brooks

Ο Leif K-Brooks της Omegle εξετάζει θέματα Chatroulette, κάμερα "Stranger" Chat

Η ανώνυμη πλατφόρμα βίντεο συνομιλίας Omegle ήταν μια πρόωρη είσοδος στην αγορά, έχοντας ιδρυθεί το 2009 από τον τότε 18χρονο Leif K-Brooks. Από εκείνη την εποχή εμφανίστηκαν αρκετές ανώνυμες εφαρμογές και πλατφόρμες συνομιλίας, ωστόσο το Omegle παραμένει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση. Το 2010, About.com Συμβάλλοντας εμπειρογνωμόνων, Brandon De Hoyos είχε την ευκαιρία να καθίσει με τον ιδρυτή της Omegle για την ανώνυμη συνομιλία μέσω βίντεο και ανταγωνιστική πλατφόρμα βίντεο chat, Chatroulette .

Q & A με τον ιδρυτή της Omegle Leif K-Brooks

Αφού πρώτα είχαμε πει ότι θα δούμε τη νέα Chatroulette Δευτέρα (23 Αυγούστου 2010), θα δούμε τελικά μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά μια εβδομάδα αργότερα, παρόλο που ο ιστότοπος εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Πρώιμες αντιδράσεις;

Leif : Μέχρι στιγμής, το ChatRoulette δεν φαίνεται να έχει προσθέσει νέα χαρακτηριστικά. απλά ξανασχεδιάσαμε τη διεπαφή λίγο. Το ChatRoulette έμεινε για μια εβδομάδα πριν από τη νέα έκδοση που κυκλοφόρησε και ειλικρινά, αυτό με άφησε να ξύνω λίγο το κεφάλι μου.

Κάλεσε τους χρήστες μακριά και πολλοί από αυτούς ήρθαν στο Omegle. Η κίνηση της Omegle αυξήθηκε κατά 16% την περασμένη εβδομάδα και εξακολουθεί να αυξάνεται. Το Omegle βλέπει τώρα πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές σελίδων κάθε μέρα.

Έτσι, όταν όλα λέγονται και γίνονται, νομίζετε ότι η Omegle μπορεί να πάρει τη Chatroulette;

Leif : Από τα σχόλια που έχω δει στο Andrey Ternovskiy στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από το πώς σχεδιάστηκε η νέα διεπαφή, φαίνεται ότι το σχέδιο είναι να περιθωριοποιηθεί και ίσως τελικά να εξαλείψει την συνιστώσα κειμένου των συζητήσεων. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος.

Το βίντεο είναι σίγουρα πιο συναρπαστικό από το κείμενο, αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι πολύ πιο εύκολο να επικοινωνούν μέσω κειμένου από το βίντεο. Το Omegle υποστηρίζει μια λειτουργία μόνο για κείμενο, εκτός από τη συνομιλία μέσω βίντεο, και παρόλο που η συνομιλία μέσω βίντεο μεγαλώνει πιο γρήγορα, η συνομιλία με κείμενο είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Η υποστήριξη της αφοσιωμένης συνομιλίας με κείμενο επιτρέπει επίσης στην Omegle να υποστηρίζει κινητές συσκευές, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν κάμερες που αντιμετωπίζουν μπροστά ή θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις έγκρισης εφαρμογής για βίντεο ξένων συνομιλιών.

Λοιπόν, επιτρέψτε μου να παίξω τον συνήγορο του διαβόλου. αν ήσασταν στη Chatroulette, τι θα κάνατε διαφορετικά;

Leif : Από τεχνικής πλευράς, η νέα έκδοση του ChatRoulette μοιάζει λίγο άβολη με μένα. Χρησιμοποιεί τώρα μια τεχνολογία που ονομάζεται HTTP polling, η οποία είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική. Βασικά, κάθε χρήστης του ChatRoulette στέλνει ένα μήνυμα στο διακομιστή κάθε δύο δευτερόλεπτα, προκαλώντας το να χρειάζεται να επεξεργαστεί δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ανά δευτερόλεπτο.

Το ChatRoulette ανεβαίνει και κατεβαίνει για τις τελευταίες ώρες και φαίνεται ότι είναι το άμεσο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που προκαλεί την υπερφόρτωση του διακομιστή. Είναι σχεδόν σαν το site εκτελεί μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (DDOS) επί του εαυτού του.

Με αυτό το θέμα, το Omegle θα μπορούσε να ωφεληθεί. Εν τω μεταξύ, είστε κρίσιμος, προφανώς, για το πώς η Chatroulette αποφάσισε να αναπτύξει αυτή την ενημέρωση. Πώς θα αντιμετωπίσει η Omegle μια τέτοια αναβάθμιση;

Leif : Τα σχέδιά μου για το Omegle είναι απλά: συνεχίστε να βελτιώνετε την εμπειρία των χρηστών, εξορθολογώντας το UI, αυξάνοντας την προστασία από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και επεκτείνοντας σε πρόσθετες πλατφόρμες. Το Omegle λειτουργεί πολύ καλά τώρα και θέλω να το βάζω στην τελειότητα.

Αλλά, νομίζετε ότι Omegle μπορεί να γίνει το νούμερο ένα ανώνυμο webcam chat site;

Leif : Πιστεύω ότι η Omegle είναι έτοιμη να γίνει ο κορυφαίος τρόπος για να βρεις νέους ανθρώπους και να μιλήσεις μαζί τους. Προφανώς, δεν θέλει να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων όπως το AIM και το Skype, οι οποίες σας επιτρέπουν να μιλήσετε με τους υπάρχοντες φίλους σας, αλλά νομίζω ότι το Omegle μπορεί να αντικαταστήσει τις συζητήσεις σε μεγάλο βαθμό.

Οι άνθρωποι μπαίνουν σε chat rooms που θέλουν να συναντήσουν νέους φίλους, αλλά όταν μια αίθουσα συζήτησης έχει περισσότερους από λίγους χρήστες σε αυτήν, τείνει να γίνει χαοτική και συγκεχυμένη, με πάρα πολλούς ανθρώπους να μιλούν αμέσως. Το one-on-one τυχαίο ξένο chat είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις νέους φίλους.

Η ξένη συνομιλία φαίνεται να είναι δημοφιλής, αλλά πολλοί γονείς ανησυχούν για το πιθανό άσεμνο περιεχόμενο. τι νομίζετε ότι θα ήταν η λύση, αν η Omegle πρόκειται να προσφέρει ένα;

Leif : Το Omegle δεν είναι για μικρά παιδιά. Θα ήθελα να συστήσω στους γονείς να επιθεωρούν οποιονδήποτε ιστότοπο προτού επιτρέψουν στα παιδιά τους να το χρησιμοποιήσουν. Λαμβάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των χρηστών της Omegle, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, όπου ενδείκνυται. Ωστόσο, ουσιαστικά, τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τη συμμετοχή των γονέων και την εποπτεία για την προστασία των παιδιών.

Επίσης, αν κάτι κάνει έναν χρήστη του Omegle να αισθάνεται ανασφαλής ή άβολος, μπορεί απλά να κάνει κλικ στο κουμπί "αποσύνδεσης" για να αποτρέψει αμέσως τον παραγνώμονα ξένο να μιλήσει πια μαζί του.

Τέλος, τοποθεσίες όπως το Omegle βοήθησαν να τεθούν σε αυτή την εποχή της "ξένης συνομιλίας", όπως την αποκαλείτε. γιατί πιστεύετε ότι η ανώνυμη chat webcam είναι τόσο δημοφιλής;

Leif: Είναι αρκετά απλό - οι άνθρωποι σαν socialization, και η ανώνυμη chat webcam είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κοινωνικοποιηθούν. Τίποτα δεν χτυπά την αμεσότητα του κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί και αμέσως με κάποιον στην οθόνη σας να μιλήσει.

Ενημερώθηκε από Christina Michelle Bailey, 6/28/16