Μια επεξήγηση της επιλογής Bcc που φαίνεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μάσκα αποδέκτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλους με ένα μήνυμα Bcc

Ένα αντίγραφο ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται σε έναν παραλήπτη, του οποίου η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται (ως παραλήπτης) στο μήνυμα, είναι ένα Bcc.

Με άλλα λόγια, εάν λάβετε ένα τυφλό αντίγραφο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον οποίο ο αποστολέας βάζει μόνο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο πεδίο Κρυφή γραμμή και βάλτε το δικό του email στο πεδίο Προς, θα λάβετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν θα προσδιορίσει τη διεύθυνσή σας στο πεδίο Προς (ή σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο) μόλις αυτό βρεθεί στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο αποστέλλουν τυφλά αντίγραφα άνθρακα είναι να αποκρύψουν τους άλλους παραλήπτες από τη λίστα παραληπτών. Χρησιμοποιώντας ξανά το παράδειγμά μας, εάν ο αποστολέας bcc'd πολλαπλούς ανθρώπους (τοποθετώντας τις διευθύνσεις τους στο πεδίο Bcc πριν από την αποστολή), κανένας από αυτούς τους παραλήπτες δεν θα είδε ποιος άλλος έστειλε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημείωση: Η Bcc είναι επίσης μερικές φορές γραμμένη BCC (όλα τα κεφαλαία), bcced, bcc'd, και bcc: ed.

Bcc vs Cc

Οι παραλήπτες Bcc αποκρύπτονται από τους άλλους παραλήπτες, ο οποίος είναι θεμελιωδώς διαφορετικός από τους παραλήπτες Προς και Cc, οι διευθύνσεις των οποίων εμφανίζονται στις αντίστοιχες γραμμές κεφαλίδας .

Κάθε παραλήπτης του μηνύματος μπορεί να δει όλους τους παραλήπτες Για και Κελσίου, αλλά μόνο ο αποστολέας γνωρίζει τους παραλήπτες Bcc. Αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας παραλήπτες Bcc, δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, και συνήθως δεν θα δουν τη δική τους διεύθυνση στις γραμμές κεφαλίδας του email.

Το αποτέλεσμα αυτού, εκτός από τους παραλήπτες που είναι κρυφό, είναι ότι σε αντίθεση με τα κανονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα μηνύματα Cc, ένα αίτημα "απάντησης όλα" από οποιονδήποτε από τους παραλήπτες Bcc δεν θα στείλει το μήνυμα στις άλλες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Bcc. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άλλοι παραλήπτες που αντιγράφουν τυφλούς άνθρακες είναι άγνωστοι στον παραλήπτη Bcc.

Σημείωση: Το υποκείμενο πρότυπο διαδικτύου που καθορίζει τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, RFC 5322, δεν είναι σαφές για το πώς οι κρυμμένοι παραλήπτες Bcc είναι ο ένας από τον άλλο. αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο όλοι οι παραλήπτες Bcc να λάβουν ένα αντίγραφο του μηνύματος (ένα μήνυμα ξεχωριστό από τους παραλήπτες των αντιγράφων To και Cc) όπου περιλαμβάνεται η πλήρης λίστα Bcc, συμπεριλαμβανομένων όλων των διευθύνσεων. Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, όμως.

Πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω τη Bcc;

Περιορίστε τη χρήση του Bcc σε ουσιαστικά μία περίπτωση: για να προστατεύσετε το απόρρητο των παραληπτών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν στέλνετε σε μια ομάδα των οποίων τα μέλη δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον ή δεν πρέπει να γνωρίζουν τους άλλους παραλήπτες.

Εκτός από αυτό, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται η Bcc και αντί να προσθέσετε όλους τους παραλήπτες στα πεδία To ή Cc. Χρησιμοποιήστε το πεδίο Προς για άτομα που είναι άμεσοι παραλήπτες και το πεδίο Cc για άτομα που λαμβάνουν ένα αντίγραφο για την ειδοποίησή τους (αλλά δεν χρειάζεται να ενεργήσουν οι ίδιοι σε απάντηση στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου · είναι λιγότερο ή λιγότερο υποτιθέμενοι ως "ακροατές" του μηνύματος).

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος χρήσης της Κρυφής γραμματοσειράς στο Gmail αν προσπαθείτε να στείλετε ένα τυφλό μήνυμα αντιγράφου άνθρακα μέσω του λογαριασμού Gmail. Υποστηρίζεται από άλλους παρόχους email και πελάτες, όπως το Outlook και το iPhone Mail .

Πώς λειτουργεί η Bcc;

Όταν παραδίδεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι παραλήπτες του προσδιορίζονται ανεξάρτητα από τις κεφαλίδες email που βλέπετε ως μέρος του μηνύματος (τις γραμμές Προς, Κελσίου και Κρυφής).

Εάν προσθέσετε παραλήπτες Bcc, το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να πάρει όλες τις διευθύνσεις από το πεδίο Bcc σε συνδυασμό με τις διευθύνσεις από τα πεδία To και Cc και να τις ορίσετε ως παραλήπτες στο διακομιστή αλληλογραφίας που χρησιμοποιεί για να στείλει το μήνυμα. Ενώ τα πεδία Το και Cc παραμένουν στη θέση τους ως μέρος της κεφαλίδας μηνύματος, το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη συνέχεια καταργεί τη γραμμή Bcc και θα εμφανιστεί κενό σε όλους τους παραλήπτες.

Είναι επίσης δυνατό για το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να παραδώσει στον διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις κεφαλίδες μηνυμάτων όπως τις πληκτρολογήσατε και να περιμένετε από αυτό να συμπεράνει τους παραλήπτες Bcc από αυτούς. Ο διακομιστής αλληλογραφίας θα στείλει στη συνέχεια σε κάθε μία από τις διευθύνσεις ένα αντίγραφο, αλλά θα διαγράψει τη γραμμή Bcc ή τουλάχιστον θα το διαγράψει.

Παράδειγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μορφή Bcc

Εάν η ιδέα πίσω από τυφλά αντίγραφα άνθρακα εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση, εξετάστε ένα παράδειγμα όπου στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους σας.

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους Billy, Mary, Jessica και Zach. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφορά το πού μπορούν να πάνε στο διαδίκτυο για να βρουν τη νέα εργασία που έχετε αναθέσει σε καθένα από αυτά. Ωστόσο, για την προστασία του απορρήτου τους, κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλον και δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα ονόματα των άλλων ανθρώπων.

Θα μπορούσατε να στείλετε ένα ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθένα από αυτά, τοποθετώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Billy στο κανονικό πεδίο To, και στη συνέχεια να κάνετε το ίδιο για Mary, Jessica, και Zach. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τέσσερα ξεχωριστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλετε το ίδιο πράγμα, το οποίο μπορεί να μην είναι απαίσιο για μόλις τέσσερα άτομα, αλλά θα ήταν χάσιμο χρόνου για δεκάδες ή εκατοντάδες.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο Cc, διότι αυτό θα αναιρεί ολόκληρο το σκοπό του χαρακτηριστικού τυφλού αντιγράφου άνθρακα.

Αντ 'αυτού, βάζετε τη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο Προς, ακολουθούμενο από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών στο πεδίο Bcc, έτσι ώστε και οι τέσσερις να λάβουν το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όταν η Jessica ανοίγει το μήνυμά της, θα διαπιστώσει ότι ήρθε από εσάς αλλά και ότι σας έστειλε (αφού βάζετε το δικό σας email στο πεδίο To). Ωστόσο, δεν θα βλέπει το email του άλλου. Όταν ο Ζαχ ανοίξει, θα δει τις ίδιες πληροφορίες και τις πληροφορίες (τη διεύθυνσή σας), αλλά καμία πληροφορία του άλλου ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο παραλήπτες.

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει μια μη σύγχυση, καθαρό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και στον αποστολέα και στο πεδίο. Ωστόσο, θα μπορούσατε επίσης να φανερώσετε ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να αποστέλλεται στους "Μη δημοσιευμένους παραλήπτες", έτσι ώστε κάθε παραλήπτης να συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν ο μόνος που έλαβε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αποκαλυφθέντες παραλήπτες στο Outlook για μια επισκόπηση αυτού που μπορείτε να μετατρέψετε για να εργαστείτε με το δικό σας πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν δεν χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook.