Γλωσσάριο Όρων μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

18 Όροι Κάθε έμπορος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να ξέρει

Βρείτε τους ορισμούς για τις βασικές λέξεις μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις φράσεις και τα ακρωνύμια σε αυτό το γλωσσάριο.

Μιλήστε και καταλάβετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την πεποίθηση της γνώσης

Επιθυμείτε οι συνομιλίες σας με τον επικεφαλής του μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να είναι μικρότερες - με την ερώτησή σας λιγότερο συχνά "τι σημαίνει αυτή η λέξη;" (και "τι σημαίνει αυτό για εμάς;" πιο συχνά);

Φροντίστε να συγχέετε και τα δύο, και να εντυπωσιάσετε τον διευθυντή του μάρκετινγκ με περίπλοκες γνώσεις για τακτικές χρήσεις για ορισμένα ακρωνύμια στην παράδοση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Θέλετε να γυαλίσετε πάνω από τη στιλπνότητα πάνω από τις αναρτήσεις ιστολογίου και να ακούσετε τα podcasts χωρίς παύση (σε 2 φορές την ταχύτητα) διαβεβαίωσε ότι γνωρίζετε και καταλαβαίνετε τους βασικούς όρους του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Οι ορισμοί είναι εδώ - και είναι εύκολο να κοιτάξουμε.

Διαχωρισμός Α / Β

Σε ένα Split A / B, μια λίστα αλληλογραφίας διαιρείται τυχαία σε δύο ίσα τμήματα, κάθε μία από τα οποία λαμβάνει ένα διαφορετικό μήνυμα ή ένα μήνυμα σε διαφορετική χρονική στιγμή, για παράδειγμα. Έτσι, η επίδραση αυτών των μεταβλητών μπορεί να δοκιμαστεί, καθώς όλα τα άλλα είναι όσο το δυνατόν πιο ίσα μεταξύ των δύο μερών.

Προγραφή

Μία μαύρη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (επίσης μαύρη λίστα DNS ) περιέχει διευθύνσεις IP που έχουν αποκλειστεί για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων .
Η λήψη διακομιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να ελέγξει μία ή περισσότερες μαύρες λίστες και να αρνηθεί να δεχτεί μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οποιαδήποτε διεύθυνση IP που εμφανίζεται σε τουλάχιστον μία από τις μαύρες λίστες. Οι αποστολείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την κατάργηση της διεύθυνσης IP, η οποία θα πρέπει να συμβαίνει όταν πληρούνται ορισμένα κριτήρια.

Μερικές φορές, η μαύρη λίστα αναφέρεται σε μια λίστα με αποκλεισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός χρήστη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πρόσκληση σε δράση

Η πρόσκληση για δράση είναι το μέρος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συχνά ένα κουμπί, μια εικόνα ή ένας σύνδεσμος κειμένου, ο οποίος ζητά από τον παραλήπτη να αναλάβει τη δράση που επιθυμεί ο αποστολέας (π.χ. συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο, παραγγέλνοντας ένα προϊόν ή επιβεβαιώνοντας τη συνδρομή του).

Συν-εγγραφή (Co-Reg)

Με τη συν-εγγραφή ή το coreg, η διαδικασία εγγραφής για μια λίστα περιλαμβάνει την επιλογή να εγγραφείτε και σε άλλη λίστα από τρίτο μέρος. Για παράδειγμα, η φόρμα εγγραφής για το ενημερωτικό δελτίο ενός ιστότοπου μπορεί να προσφέρει ένα πλαίσιο ελέγχου που επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν ταυτόχρονα και για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός χορηγού.

Ποσοστό κλικ (CTR)

Το ποσοστό click-through μετρά πόσους παραλήπτες ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έκανε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε αυτό το μήνυμα. Η αναλογία κλικ γίνεται υπολογίζοντας διαιρώντας τον αριθμό των κλικ με τον αριθμό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται.

Αφιερωμένο IP

Μια αποκλειστική διεύθυνση IP είναι αυτή που χρησιμοποιεί μόνο ένας αποστολέας για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με κοινές διευθύνσεις IP, είναι πάντα πιθανό οι άλλοι να στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ίδια διεύθυνση IP και να συμπεριλαμβάνονται σε μια μαύρη λίστα με γνωστές πηγές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα μπλοκαριστεί μαζί με τα μηνύματα του πραγματικού παραβάτη.

Double opt-in

Με το διπλό opt-in (που μερικές φορές αποκαλείται επίσης "επιβεβαιωμένο opt-in"), δεν αρκεί ένας δυνητικός συνδρομητής να εισάγει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σε έναν ιστότοπο ή ενδεχομένως άλλη μορφή. αυτός ή αυτή πρέπει επίσης να επιβεβαιώσει τόσο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο και τη δική τους πρόθεση να εγγραφούν. Συνήθως, αυτό γίνεται ακολουθώντας έναν σύνδεσμο επιβεβαίωσης σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απαντώντας σε ένα τέτοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση που πρόκειται να εγγραφείτε.

ESP (πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

Ένα ESP, σύντομο για τον παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσφέρει υπηρεσίες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνήθως, ένα ESP επιτρέπει στους πελάτες του να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να φιλτράρουν λίστες, να σχεδιάζουν και να εκτελούν εκστρατείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και να παρακολουθούν την επιτυχία τους.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Συγκομιδή

Η συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η συνήθως παράνομη διαδικασία συλλογής διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή ανεπιθύμητου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς. Οι διευθύνσεις μπορούν να αποκτηθούν με την αγορά, για παράδειγμα, ή με την ανίχνευση σελίδων ρομπότ στον ιστό για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βρόχος ανατροφοδότησης

Ένας βρόχος ανατροφοδότησης ειδοποιεί τους αποστολείς μαζικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων όταν οι χρήστες χαρακτηρίζουν το μήνυμά τους ως ανεπιθύμητο. Αυτό συμβαίνει για μεγαλύτερους αποστολείς με εξαιρετική φήμη, ώστε να μπορούν να αναλάβουν δράση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σκληρή αναπήδηση

Μια δύσκολη αναπήδηση επιστρέφει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον αποστολέα όταν δεν ήταν δυνατή η παράδοση του μηνύματος επειδή ο χρήστης (ή ακόμα και το όνομα τομέα) δεν υπάρχει.

Δοχείο μελιού

Ένα δοχείο μέλι είναι μια κενή και αχρησιμοποίητη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βοηθά στην αναγνώριση ανεπιθύμητων μηνυμάτων. δεδομένου ότι η διεύθυνση δεν έχει εγγραφεί σε καμία λίστα, κάθε μήνυμα που αποστέλλεται μαζικά δεν πρέπει να ζητείται. Φυσικά, τα γλάστρες με μέλι περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα για κατάχρηση, αν η διεύθυνση καθίσταται γνωστή ως παγίδα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Ανοικτή τιμή

Το ανοιχτό επιτόκιο μετρά πόσοι παραλήπτες ενός μαζικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοιγόταν το μήνυμα. Υπολογίζεται διαιρώντας τον αριθμό των ανοιγμάτων με τον αριθμό των παραληπτών. Τα ανοίγματα καθορίζονται συνήθως με μια μικρή εικόνα που λαμβάνεται όταν ανοίγει το μήνυμα. αυτό είναι και ο περιορισμός, καθώς τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλού κειμένου δεν περιλαμβάνουν εικόνες και πολλές υπηρεσίες και προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα τα λάβουν αυτόματα.

Εξατομίκευση

Η εξατομίκευση έχει ένα μαζικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσαρμοσμένο για μεμονωμένους παραλήπτες. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το όνομα του παραλήπτη, αλλά και να αλλάξετε το μήνυμα ανάλογα με την αγορά του παραλήπτη ή το ιστορικό κλικ.

Soft Bounce

Με μια μαλακή αναπήδηση, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιστρέφεται στον αποστολέα ως επί του παρόντος μη παραδοτέο. Οι συνήθεις λόγοι περιλαμβάνουν ένα πλήρες γραμματοκιβώτιο, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπερβαίνει το μέγεθος που υποστηρίζει ο διακομιστής ή ένα προσωρινό μπλοκ. Συχνά, οι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα προσπαθήσουν ξανά να παραδώσουν αυτόματα το μήνυμα μετά από μια καθυστέρηση.

Λίστα κατάργησης

Μια λίστα καταστολής περιέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν αποστέλλονται ποτέ μηνύματα από έναν αποστολέα. Οι άνθρωποι μπορούν να ζητήσουν να τεθούν στη λίστα κατάργησης, για να αποτρέψουν τους άλλους από την υπογραφή τους για λίστες αλληλογραφίας με κακόβουλο τρόπο, για παράδειγμα.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο συναλλαγής

Ένα μήνυμα συναλλαγής είναι ένα μήνυμα που αποστέλλεται συνήθως ως απάντηση σε μια ενέργεια χρήστη που δεν είναι (ή τουλάχιστον όχι μόνο) προωθητική, αλλά αποτελεί μέρος μιας αλληλεπίδρασης με τον χρήστη.
Τα τυπικά ηλεκτρονικά μηνύματα συναλλαγών περιλαμβάνουν μηνύματα καλωσορίσματος και μείνους για ένα ενημερωτικό δελτίο, ειδοποιήσεις αποστολής, τιμολόγια, άλλες επιβεβαιώσεις ή υπενθυμίσεις.

Λευκή λίστα

Μια λίστα λευκωμάτων είναι μια λίστα με αποστολείς των οποίων τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμποδίζονται να αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια λευκή λίστα μπορεί να είναι συγκεκριμένη για έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και για έναν χρήστη, αλλά ισχύει και για όλους τους χρήστες μιας υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για παράδειγμα.

(Ενημερώθηκε Αύγουστος 2016)