Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bcc στο Gmail

Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κρυφό παραλήπτες

Για το blind carbon copy (Bcc), κάποιος πρέπει να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τρόπο που δεν μπορεί να δει τους άλλους παραλήπτες Bcc. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιείται για την αποστολή κρυφών επαφών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους 10 πιθανούς νέους υπαλλήλους σας ταυτόχρονα με το ίδιο μήνυμα, αλλά με τρόπο που κανένας από αυτούς δεν μπορεί να δει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των άλλων παραληπτών. Αυτό μπορεί να γίνει σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι διευθύνσεις ιδιωτικές ή έτσι ώστε το email να φαίνεται πιο επαγγελματικό.

Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι αν θέλετε πραγματικά να στείλετε email μόνο σε ένα από αυτά, αλλά να φανεί σαν να πηγαίνει σε ολόκληρη την εταιρεία. Από την οπτική γωνία του ενός παραλήπτη, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μοιάζει να πηγαίνει σε πολλούς ακοινολόγους αποδέκτες και δεν απευθύνεται κατ 'ανάγκη στον έναν υπάλληλο.

Άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν επίσης να δοθούν καθώς η Bcc δεν είναι αποκλειστικά για επαγγελματικούς χώρους. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να στείλετε αντίγραφα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας χωρίς να γνωρίζουν οι άλλοι παραλήπτες.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι τα πεδία "Το" και "Κεκ " εμφανίζουν όλους τους παραλήπτες σε κάθε άλλο παραλήπτη, οπότε ενημερώστε το όταν επιλέγετε το πεδίο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε τις διευθύνσεις.

Πώς να Bcc άτομα με Gmail

  1. Κάντε κλικ στο COMPOSE για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Bcc στη δεξιά πλευρά της περιοχής κειμένου To. Τώρα θα πρέπει να δείτε και το πεδίο To και Bcc. Ένας άλλος τρόπος εναλλαγής αυτού του πεδίου είναι η εισαγωγή Ctrl + Shift + B σε Windows ή Command + Shift + B σε Mac.
  3. Εισαγάγετε τον κύριο παραλήπτη στην ενότητα Προς. Μπορείτε ακόμη να γράψετε περισσότερες από μία διευθύνσεις εδώ όπως μπορείτε όταν στέλνετε τακτική αλληλογραφία. Απλά θυμηθείτε, ωστόσο, ότι οι διευθύνσεις εδώ εμφανίζονται σε κάθε παραλήπτη, ακόμη και σε κάθε παραλήπτη Bcc.
    1. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τις διευθύνσεις όλων των παραληπτών αφήνοντας το πεδίο κενό ή εισάγοντας τη δική σας διεύθυνση.
  4. Χρησιμοποιήστε το πεδίο Bcc για να εισάγετε όλες τις διευθύνσεις email που θέλετε να αποκρύψετε, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε το μήνυμα.
  5. Επεξεργαστείτε το μήνυμά σας όπως κρίνετε κατάλληλο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Αν χρησιμοποιείτε τα Εισερχόμενα αντί για το Gmail, χρησιμοποιήστε το κουμπί συν στην κάτω γωνία της σελίδας για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ / πατήστε το βέλος στα δεξιά του πεδίου Προς για να εμφανίσετε τα πεδία Bcc και Cc.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Bcc

Είναι σημαντικό να ανακαλύψετε πραγματικά πώς λειτουργεί η Bcc κατά την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να ρυθμίσετε σωστά το μήνυμα ανάλογα με το πώς θέλετε να εμφανίζεται στους παραλήπτες.

Ας υποθέσουμε ότι ο Jim θέλει να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Olivia, τον Jeff και τον Hank, αλλά δεν θέλει την Olivia να ξέρει ότι το μήνυμα πηγαίνει επίσης στον Jeff και τον Hank. Για να το κάνετε αυτό, ο Jim πρέπει να βάλει το email του Olivia στο πεδίο To, ώστε να είναι απομονωμένο από τις επαφές Bcc, και έπειτα να βάλει και τον Jeff και τον Hank στο πεδίο Bcc.

Αυτό που κάνει αυτό είναι ότι η Olivia πιστεύει ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έστειλε αποστέλλεται σε αυτήν ακριβώς, όταν στην πραγματικότητα, πίσω από τις σκηνές, αντιγράφηκε επίσης στον Jeff και τον Hank. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Jeff τέθηκε στην περιοχή Bcc του μηνύματος, θα δει ότι ο Jim έστειλε το μήνυμα στην Olivia αλλά ότι αντιγράφηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον Χανκ.

Ωστόσο, ένα άλλο στρώμα αυτού είναι ότι ούτε ο Jeff ούτε ο Hank γνωρίζουν ότι το μήνυμα ήταν τυφλός άνθρακας που αντιγράφηκε στο άλλο άτομο! Για παράδειγμα, το μήνυμα του Jeff θα δείξει ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προέρχεται από τον Jim και αποστέλλεται στην Olivia, μαζί του στο πεδίο Bcc. Ο Χανκ θα δει ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο στο πεδίο Κρυφή αντί για το Hank.

Έτσι, με άλλα λόγια, κάθε αποδέκτης Bcc θα δει τον αποστολέα και οποιονδήποτε στο πεδίο To, αλλά κανένας από τους παραλήπτες Bcc δεν μπορεί να δει τους άλλους παραλήπτες Bcc.