Ένας φιλικός προς τον χρήστη Οδηγός για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων στο Gmail

Συνδέστε εύκολα με επαφές μέσω VoIP

Αν είστε ένα από τα 1,2 δισεκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν το Gmail της Google για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ίσως είστε πολύ εξοικειωμένοι με τη διεπαφή του Gmail. Οι πιθανότητες είναι καλές να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις άλλες υπηρεσίες της Google, καθώς και μία από τις πιο εύχρηστες δωρεάν προσφορές του διαδικτύου, το Google Voice .

Με γρήγορες προσαρμογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Voice για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από την οθόνη του Gmail, αντί να χρειάζεται να επισκέπτεστε τον ιστότοπο του Google Voice. Αυτό σας επιτρέπει να εναλλάσσετε άνετα και άνετα μεταξύ email και τηλεφώνου, ελαχιστοποιώντας τις διαταραχές και επιταχύνοντας τη διαδικασία. Ανάγνωση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απαιτεί τηλεφωνική κλήση; Μπορείτε να το καλέσετε απευθείας από την ίδια οθόνη χωρίς να χάσετε το μυαλό σας και κρατώντας σημαντικές πληροφορίες μπροστά σας.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις μέσω της υπηρεσίας Voice από την οθόνη Gmail μόνο όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με λειτουργικό μικρόφωνο. (Φυσικά, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις από το smartphone σας χρησιμοποιώντας απευθείας την εφαρμογή για κινητά Google Voice.)

Πώς λειτουργεί το Google Voice

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Google Voice, γνωρίζετε ήδη ότι χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο για να πραγματοποιήσει κλήσεις (μια μέθοδος που ονομάζεται "πρωτόκολλο φωνής μέσω internet" ή VoIP). Η χρήση του Google Voice μέσω της διασύνδεσης Gmail δεν σας επιτρέπει να καλέσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. αυτά περιλαμβάνουν δύο εντελώς διαφορετικά μέσα επικοινωνίας. Αυτό που ρυθμίζετε εδώ είναι απλώς ένας πρόσθετος, πιο εύκολος τρόπος πρόσβασης στο Google Voice από τη διεπαφή του Gmail.

Πώς να καλέσετε κάποιον από το Gmail

Τρεις υπηρεσίες Google συνδυάζονται για να κάνουν αυτό το έργο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση σε οποιονδήποτε αριθμό ακριβώς από τη σελίδα του λογαριασμού σας στο Gmail:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την προσθήκη Google Hangouts. (Το Hangouts είναι η δωρεάν εφαρμογή συνομιλίας / άμεσων μηνυμάτων / συνομιλίας μέσω βίντεο της Google.) Εάν είναι εγκατεστημένο, θα δείτε το παράθυρο Hangouts στα δεξιά των μηνυμάτων σας.
  2. Κάντε κλικ είτε στη σύνδεση Δημιουργία κλήσης είτε στο εικονίδιο του τηλεφώνου εμφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να καλέσετε ή από τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από τη λίστα επαφών σας.
  3. Εάν η επαφή που θέλετε να καλέσετε βρίσκεται στη λίστα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επαφή και επιλέξτε το εικονίδιο του τηλεφώνου προς τα δεξιά. Θα πρέπει να πει την κλήση (όνομα) . Η τηλεφωνική κλήση θα ξεκινήσει αμέσως.
  4. Εάν ο αριθμός δεν βρίσκεται ήδη στη λίστα επαφών σας, πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου απευθείας στο κενό πεδίο στο επάνω μέρος της στήλης και κάντε κλικ στο Enter (ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του τηλεφώνου που βρίσκεται δίπλα στον αριθμό). Η τηλεφωνική κλήση θα ξεκινήσει αμέσως.

Εάν ο αριθμός βρίσκεται σε διαφορετική χώρα από ό, τι υποδεικνύεται από τη σημαία στο επάνω μέρος της στήλης δίπλα στο πλαίσιο κειμένου, κάντε κλικ στη σημαία και επιλέξτε την κατάλληλη χώρα από την αναπτυσσόμενη λίστα που εμφανίζεται. Ο σωστός κωδικός χώρας θα συνδεθεί αυτόματα στον αριθμό.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κλήση και να χρησιμοποιήσετε κουμπιά πληκτρολογίου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Κάντε κλικ ή πατήστε το κόκκινο κουμπί Hang up όταν είστε έτοιμοι να τερματίσετε την κλήση.

Σημείωση: Πρέπει να αγοράσετε πιστωτικές κάρτες για να πραγματοποιήσετε κλήσεις που δεν είναι δωρεάν.

Πώς να λαμβάνετε μια τηλεφωνική κλήση από τη διασύνδεσή σας Gmail

Μια κλήση στον αριθμό σας στο Google Voice θα προκαλέσει την ηχητική ειδοποίηση στον υπολογιστή σας, όπως συνήθως - αλλά εάν διαθέτετε το πρόσθετο Hangouts, δεν χρειάζεται να αφήσετε το Gmail να απαντήσει. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Απάντηση για να παραλάβετε την κλήση. (Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Οθόνη για να την στείλετε στο τηλεφωνητή και να εγγραφείτε εάν αποφασίσετε να απαντήσετε όταν μάθετε ποιος είναι ο καλών ή Ignore για να τερματίσετε την ειδοποίηση και την κλήση.)