Βασικό Λογισμικό Η / Υ - Εφαρμογές Παραγωγικότητας

Η επιλογή των διαφόρων χρηστών λογισμικού παραγωγικότητας μπορεί να πάρει για τον υπολογιστή τους

Τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και λογιστικών φύλλων έχουν γίνει συνώνυμο με τους προσωπικούς υπολογιστές. Αυτές οι εφαρμογές είναι αυτό που όρισε τους πρώτους υπολογιστές καταναλωτές που αγόρασαν και χρησιμοποίησαν, και όπως οι υπολογιστές έχουν αναπτυχθεί έτσι έχουν τις εφαρμογές. Όταν ένας καταναλωτής αγοράζει έναν νέο υπολογιστή, γενικά θα διαθέτει είτε κάποιο λογισμικό είτε δοκιμή για μια υπηρεσία για την αντιμετώπιση αυτών των εργασιών. Δεδομένου ότι είναι καθολικές εφαρμογές που σχεδόν όλοι χρειάζονται, εδώ είναι μερικές από τις επιλογές που έχουν οι καταναλωτές είτε έρχονται με τα συστήματά τους είτε μπορούν να πάρουν εάν το χρειαστούν για τον υπολογιστή τους που δεν διαθέτουν κανένα.

το γραφείο της Microsoft

Η Microsoft είναι σίγουρα η εταιρεία που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς του λογισμικού παραγωγικότητας χάρη στο μεγάλο μάρκετινγκ τους στις επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι καταναλωτές τείνουν να θέλουν να τρέχουν το ίδιο λογισμικό με τις εταιρείες για τις οποίες εργάζονται, κυρίως για την ευκολία μετακίνησης αρχείων μεταξύ των δύο. Ως αποτέλεσμα, είναι γενικά το de facto λογισμικό παραγωγικότητας που περιλαμβάνεται στους περισσότερους νέους υπολογιστές. Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο προσφέρεται έχει αλλάξει δραματικά.

Το λογισμικό της Microsoft για το Office για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν ένα τυπικό πρόγραμμα που αγοράσατε και εγκατέστησα στον υπολογιστή σας. Για πολλά καταναλωτικά συστήματα, τους προσφέρθηκε μια απογυμνωμένη έκδοση που ονομάζεται Έργα που συμπεριλήφθηκε με την αγορά ενός ολοκαίνουργιου υπολογιστή. Αυτό γενικά προσέφερε βασικές λειτουργίες του Word και του Excel. Η διαφορά είναι ότι τώρα η Microsoft κάνει συνδρομητικές υπηρεσίες για το λογισμικό τους σε σύγκριση με το παλιό πρόγραμμα και την άδεια. Οι περισσότερες νέες αγορές ηλεκτρονικών υπολογιστών που διαθέτουν το λογισμικό των Windows έρχονται με μια σύνδεση για δοκιμή του Office 365. Αυτή είναι ουσιαστικά η πλήρης σουίτα λογισμικού του Office που περιλαμβάνει Word, Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint και Publisher. Περιλαμβάνει ακόμη και αποθήκευση cloud με το OneDrive της Microsoft.

Τώρα η δωρεάν δοκιμή μπορεί να είναι για ένα μήνα ή κάποια συστήματα περιλαμβάνουν ένα πλήρες έτος της υπηρεσίας δωρεάν. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάται ο καταναλωτής είναι ότι μετά τη δοκιμαστική περίοδο υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη χρέωση για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λογισμικό. Αυτό μπορεί να είναι ένα ζήτημα για όσους έχουν περιορισμένους προϋπολογισμούς. Οι μαθητές θα πρέπει να ελέγχουν με τα σχολεία τους αν και ως μερικές φορές μπορούν να πάρουν το πρόγραμμα δωρεάν, ενώ είναι σήμερα εγγεγραμμένος φοιτητής. Η συνδρομή και το λογισμικό μπορούν επίσης να γίνουν για πολλούς υπολογιστές και λογαριασμούς εντός ενός σπιτιού και είναι επίσης συμβατά με τα συστήματα Mac OS X.

μήλο

Αν συμβεί να αγοράσετε έναν υπολογιστή Apple Mac ή ακόμα και ένα από τα δισκία iPad, η Apple περιλαμβάνει συνήθως την πλήρη σουίτα παραγωγικότητας για λήψη και χρήση για όλη τη ζωή. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν Σελίδες (επεξεργασία κειμένου), Αριθμοί (υπολογιστικό φύλλο) και Keynote (παρουσίαση). Αυτό καλύπτει τις πιο συνηθισμένες εργασίες παραγωγικότητας που χρειάζονται οι περισσότεροι καταναλωτές από το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ανοιχτό γραφείο

Ενώ πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν Word, το κόστος του λογισμικού γραφείου είναι κάτι που πολλοί βρίσκουν πάρα πολύ υψηλό. Ως αποτέλεσμα, μια ομάδα προγραμματιστών λογισμικού ανοιχτού κώδικα δημιούργησε το Open Office ως ελεύθερη εναλλακτική λύση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού που περιλαμβάνει Writer (επεξεργασία λέξεων), Calc (υπολογιστικό φύλλο) και Impress (παρουσίαση). Ενώ η διεπαφή μπορεί να μην είναι τόσο καθαρή όσο και οι άλλες, είναι ακόμα πλήρως λειτουργική και ικανή. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν το μεγάλο ποσό στις πιο ακριβές σουίτες. Υπήρξε κάποια διαμάχη σχετικά με τη σουίτα του Open Office, παρόλο που αγοράστηκε από την Oracle. Από τότε έχει αναλάβει η ομάδα Apache. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για χρήστες Windows και Macintosh.

LibreOffice

Αφού η Oracle συμμετείχε στο Open Office όταν αγόρασε την Sun που είχε αρχικά την ανάπτυξη, μια ομάδα πήρε τον κώδικα ανοιχτού κώδικα από αυτήν και σχημάτισε τη δική της ομάδα για να συνεχίσει την ανάπτυξη δωρεάν για οποιαδήποτε εταιρική συμμετοχή. Έτσι δημιουργήθηκε το LibreOffice. Προσφέρει πολλές από τις ίδιες βασικές εφαρμογές με το OpenOffice και είναι επίσης δωρεάν για οποιονδήποτε να κάνει λήψη. Το λογισμικό έχει ένα πολύ καλό επίπεδο συμβατότητας με τις εφαρμογές και τα αρχεία του Office που κάνουν την Microsoft μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν θέλουν να εγγραφούν ή να πληρώσουν για το λογισμικό. Διατίθεται για χρήστες Windows ή Macintosh.

Έγγραφα Google

Μια άλλη ελεύθερη επιλογή που είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές είναι τα Έγγραφα Google. Αυτό διαφέρει από το άλλο λογισμικό που αναφέρθηκε επειδή τρέχει όλα σε απευθείας σύνδεση μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού και συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το σύστημα αποθήκευσης Cloud στο Google Drive. Έχει το πλεονέκτημα ότι σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να επεξεργάζεστε τα έγγραφά σας από οποιαδήποτε τοποθεσία ή υπολογιστή. Το μειονέκτημα είναι ότι ουσιαστικά απαιτείται να έχετε σύνδεση στο Internet για να το χρησιμοποιήσετε. Διαθέτει λειτουργίες εκτός σύνδεσης με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, αλλά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμες. Περιλαμβάνει μια πλήρη σειρά εφαρμογών, όπως έγγραφα (επεξεργασία κειμένου), υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, σχέδια και έντυπα.

Συμβατότητα

Πολλοί χρήστες ενδέχεται να ανησυχούν για τη συμβατότητα των αρχείων που δημιουργούνται από μια πλατφόρμα λογισμικού παραγωγικότητας που ανοίγει και επεξεργάζεται σε άλλη σουίτα παραγωγικότητας. Ενώ αυτό ήταν ένα πρόβλημα πριν από μερικά χρόνια, οι περισσότερες από αυτές έχουν εκδοθεί στις τελευταίες εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της σουίτας που δεν είναι Microsoft Office δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ για το άνοιγμα αρχείων Word ή Excel. Εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τα αρχεία, αλλά κυριαρχεί κυρίως σε αντικείμενα όπως οι επιλογές γραμματοσειρών που μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των προγραμμάτων και των υπολογιστών.