Γιατί οι ασύρματες ταχύτητες αλλάζουν πάντα

Η κλιμάκωση δυναμικού ρυθμού αλλάζει ταχύτητες Wi-Fi

Τα δίκτυα Wi-Fi υποστηρίζουν ορισμένες μέγιστες ταχύτητες σύνδεσης ( ταχύτητες δεδομένων) ανάλογα με τη διαμόρφωσή τους. Ωστόσο, η μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης Wi-Fi μπορεί να αλλάξει αυτόματα με την πάροδο του χρόνου λόγω μιας δυνατότητας που ονομάζεται δυναμική κλιμάκωση ρυθμού .

Όταν μια συσκευή συνδεθεί αρχικά σε ένα δίκτυο μέσω Wi-Fi, η ονομαστική ταχύτητά της υπολογίζεται σύμφωνα με την τρέχουσα ποιότητα σήματος της σύνδεσης. Εάν είναι απαραίτητο, η ταχύτητα σύνδεσης αλλάζει αυτόματα με την πάροδο του χρόνου για να διατηρηθεί ένας αξιόπιστος σύνδεσμος μεταξύ των συσκευών.

Η κλιμάκωση δυναμικού ρυθμού Wi-Fi επεκτείνει το εύρος στο οποίο οι ασύρματες συσκευές μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους σε αντάλλαγμα για χαμηλότερη απόδοση δικτύου σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

802.11b / g / n κλιμάκωση δυναμικού ρυθμού

Μια ασύρματη συσκευή 802.11g που βρίσκεται κοντά σε δρομολογητή θα συνδέεται συχνά στα 54 Mbps. Αυτός ο μέγιστος ρυθμός δεδομένων εμφανίζεται στις οθόνες ρύθμισης παραμέτρων ασύρματης λειτουργίας της συσκευής.

Άλλες συσκευές 802.11g που βρίσκονται πιο μακριά από το δρομολογητή ή με εμπόδια μεταξύ τους, μπορούν να συνδεθούν με χαμηλότερες τιμές. Καθώς αυτές οι συσκευές κινούνται πιο μακριά από το δρομολογητή, οι ονομαστικές ταχύτητες σύνδεσης μειώνονται τελικά από τον αλγόριθμο κλιμάκωσης, ενώ οι συσκευές που κινούνται πλησιέστερα μπορούν να αυξήσουν τις ταχύτητες (μέχρι το μέγιστο 54 Mbps).

Οι συσκευές Wi-Fi έχουν τις κλίμακές τους κλιμακούμενες σε προκαθορισμένες αυξήσεις. Το 802.11ac προσφέρει ταχύτητες έως και 1.000 Mbps (1 Gbps), ενώ το 802.11n μεγιστοποιεί το 1/3 αυτής της ταχύτητας στα 300 Mbps.

Για τα 802.11g, οι καθορισμένες βαθμολογίες είναι (από το υψηλότερο στο χαμηλότερο):

Ομοίως, οι παλιές συσκευές 802.11b υποστηρίζουν τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

Έλεγχος κλίμακας δυναμικού ρυθμού

Οι παράγοντες που καθορίζουν ποια ταχύτητα δεδομένων επιλέγεται δυναμικά για μια συσκευή Wi-Fi ανά πάσα στιγμή περιλαμβάνουν τα εξής:

Ο εξοπλισμός οικιακού δικτύου Wi-Fi χρησιμοποιεί πάντα κλιμάκωση τιμών. ένας διαχειριστής δικτύου δεν μπορεί να απενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα.

Άλλοι λόγοι για αργές συνδέσεις Wi-Fi

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιβράδυνση του διαδικτύου, όχι μόνο στη δυναμική κλιμάκωση του ρυθμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η σύνδεσή σας είναι πάντα αργή. Εάν η ενίσχυση του σήματος Wi-Fi δεν είναι αρκετή, σκεφτείτε να κάνετε κάποιες άλλες αλλαγές.

Για παράδειγμα, ίσως η κεραία του δρομολογητή είναι πολύ μικρή ή έχει στραμμένη προς τη λάθος κατεύθυνση, ή υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν Wi-Fi ταυτόχρονα . Αν το σπίτι σας είναι πολύ μεγάλο για ένα μόνο δρομολογητή, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα δεύτερο σημείο πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση Wi-Fi για να πιέσετε το σήμα περισσότερο από ό, τι θα μπορούσε να φτάσει.

Ίσως ο υπολογιστής σας πάσχει από ξεπερασμένα ή εσφαλμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών που περιορίζουν πόσο γρήγορα μπορεί να κάνει λήψη ή μεταφόρτωση δεδομένων. Ενημερώστε αυτά τα προγράμματα οδήγησης για να δείτε εάν αυτό διορθώνει τη βραδεία σύνδεση Wi-Fi.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μπορείτε να πάρετε μόνο Wi-Fi ταχύτητες τόσο γρήγορα όσο αυτό που πληρώνετε και είναι εντελώς ανεξάρτητο από το υλικό που χρησιμοποιείτε. Εάν διαθέτετε ένα δρομολογητή που μπορεί να φτάσει τα 300 Mbps και καμία άλλη συσκευή συνδεδεμένη, αλλά εξακολουθείτε να μην έχετε περισσότερα από 8 Mbps, πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι πληρώνετε μόνο τον ISP σας για 8 Mbps.