Τι είναι ένα byte στη δικτύωση υπολογιστών;

Ένα byte είναι μια ακολουθία bit . Στη δικτύωση υπολογιστών, ορισμένα πρωτόκολλα δικτύου στέλνουν και λαμβάνουν δεδομένα με τη μορφή αλληλουχιών byte. Αυτά ονομάζονται πρωτόκολλα με προσανατολισμό byte . Παραδείγματα πρωτοκόλλων με προσανατολισμό byte περιλαμβάνουν TCP / IP και telnet .

Η σειρά κατά την οποία τα bytes αλληλουχίζονται σε ένα πρωτόκολλο δικτύου με προσανατολισμό byte ονομάζεται σειρά byte δικτύου . Το μέγιστο μέγεθος μιας μονάδας μετάδοσης για αυτά τα πρωτόκολλα, η μέγιστη μονάδα μετάδοσης (MTU) , μετράται επίσης σε bytes. Οι προγραμματιστές δικτύων δουλεύουν συνήθως τόσο με παραγγελίες byte δικτύου όσο και με MTU.

Τα bytes χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τη δικτύωση, αλλά και για δίσκους υπολογιστών, μνήμη και κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU). Σε όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα δικτύου, ένα byte περιέχει οκτώ bits. Μερικοί (συνήθως παρωχημένοι) υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιούν bytes διαφορετικών μεγεθών για άλλους σκοπούς.

Η ακολουθία των ψηφιολέξεων σε άλλα μέρη του υπολογιστή μπορεί να μην ακολουθήσει τη σειρά byte του δικτύου. Μέρος της εργασίας του υποσυστήματος δικτύωσης ενός υπολογιστή είναι η μετατροπή μεταξύ της παραγγελίας byte του κεντρικού υπολογιστή και της εντολής byte δικτύου, όταν χρειάζεται.