Αναθεώρηση: Ενσωματωμένος ενισχυτής Amy

01 από 08

Περιπέτειες στο Chi-Fi, Μέρος 贰

Το Mengyue Mini χρησιμοποιεί σωλήνες EL-84, που βρίσκονται κυρίως σε στάδια εξόδου μικρών ενισχυτών. Brent Butterworth

Ένα από τα προϊόντα που έπιασαν την προσοχή μας κατά την περιήγηση στο China-hifi-Audio.com για κάποια δροσερά πράγματα (μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα στη λίστα των 8 Remarkably Quirky αλλά Awesome Chi-Fi Audio Products ) ήταν ο Music Angels Mengyue Mini. Αυτός ο μικρός ενσωματωμένος ενισχυτής EL84 έχει ένα άγριο σχεδιασμό. το EL-84 είναι ένας σωλήνας που χρησιμοποιείται κυρίως για τα στάδια εξόδου των μικρών ενισχυτών. Και για το τίμημα, το Mini μοιάζει με μια εκπληκτική συμφωνία, ειδικά εάν αισθάνεστε ότι η τάση Chi-Fi αξίζει μια βαθύτερη εξερεύνηση.

Με τα πραγματικά ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία, τις λαβές των τόξων και τη μαύρη βαφή με υφή, το στυλ του Music Angels Mengyue Mini αυξάνεται πολύ πάνω από τα καλλυντικά των περισσότερων φτηνών κινεζικών ενισχυτών - και πάνω από πολλά αμερικανικά ενισχυτικά.

02 από 08

Mengyue Mini: Από το κουτί

Το Mengyue Mini διαθέτει πινάκια πραγματικής ξυλείας, λαβές τόξου και εργασία με μαύρη βαφή. Brent Butterworth

Μετά από εβδομάδες που αξίζει να περιμένετε, το Mengyue Mini έφτασε σε άριστη κατάσταση, συσκευασμένο σε ένα γεμισμένο κουτί με ετικέτες για τις σωστές υποδοχές. Μην ανησυχείτε αν η συσκευασία μυρίζει περίεργα σαν ένα κατάστημα Harbour Freight - εάν έχετε βρεθεί ποτέ σε λιμενικό εμπορευματικό μεταφορικό μέσο, ​​τότε γνωρίζετε τη μυρωδιά που μιλάμε.

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες, συνδέσαμε τον ενισχυτή σε ένα ζεύγος ηχείων Dayton Audio B652 , συνδέσαμε τον ενισχυτή και αναποδογύριζε τον διακόπτη τροφοδοσίας. Αυτή η μυρωδιά του Harbour Freight εντατικοποιήθηκε καθώς το χρώμα θερμαίνεται, αλλά τουλάχιστον τίποτα δεν καπνίζεται. Συνδέσαμε ένα iPod Touch , ρυθμίστε το για να αναπαράγετε κάθε τραγούδι που έχει φορτωθεί σε αυτό και αφήστε τον ενισχυτή Mengyue Mini να λειτουργεί για περίπου 10 ώρες συνολικά. Με τίποτα περίεργο ή απροσδόκητο που συνέβη, συνδέσαμε το Mini σε ένα ζευγάρι ηχεία Revel Performa3 F206.

03 του 08

Mengyue Mini: Χαρακτηριστικά

Οι συνδέσεις του Mengyue Mini είναι τόσο απλές όσο θα μπορούσαν, παρά τις ανασηκωμένες υποδοχές RCA. Brent Butterworth

• 15 W / κανάλι (ονομαστική) σε 8 ohms
• 2 εισόδους ήχου γραμμής
• 4 σωλήνες EL84, 2 σωλήνες χαμηλής στάθμης 6N3
• Διαστάσεις: 5,5 x 10,2 x 8,3 in (140 x 260 x 210 mm)
• Βάρος: 16,5 lb (7,5 kg)

Το Mengyue Mini έχει ελάχιστα χαρακτηριστικά για να μιλήσει. Υπάρχουν μόνο δύο εισόδους γραμμής και ένα ζευγάρι από θέσεις σύνδεσης πέντε κατευθύνσεων για συνδέσεις ηχείων. Λειτουργεί για εμάς, αφού χρειαζόμαστε μόνο δύο εισόδους: μία για τον προενισχυτή phono από έναν παίκτη εγγραφής και ο άλλος για οποιοδήποτε USB DAC συμβαίνει να χρησιμοποιείται για την εβδομάδα.

Το μόνο μειονέκτημα για ολόκληρο το πακέτο ήταν ότι το κατώτατο πιάτο που κάλυπτε τα κυκλώματα ήταν αποκομμένο, σαν να καθαρίστηκε από μια μονάδα που ήρθε για επισκευή. Τράβηξα την πλάκα πυθμένα για να βρούμε μια συμβατική πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος. Παρατηρήσαμε τις τέσσερις δοχεία κοπής για την απομάκρυνση των σωλήνων εξόδου, αλλά δεν υπάρχουν επαφές με ετικέτες για τη μέτρηση της προκατάληψης. Και, φυσικά, το εγχειρίδιο δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό.

Από τις δοκιμές που μπορέσαμε να εκτελέσουμε, διαπιστώσαμε ότι οι σωλήνες εξόδου υπερκαλύφθηκαν στα 15 W αντί για το μέγιστο 12 W του EL-84. Αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για όσους θέλουν σωστά προκατειλημμένους σωλήνες που θα διαρκέσουν μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία αυτή είναι πολύ τεχνική και μπορεί να βάλει τα δάχτυλά σας σε επικίνδυνη απόσταση από μερικές εκατοντάδες βολτ ηλεκτρισμού. Οπότε να προσέχεις.

04 του 08

Mengyue Mini: Ρύθμιση και εργονομία

Μην περιμένετε πάρα πολλές πληροφορίες από το εγχειρίδιο που περιλαμβάνεται στο Mengyue Mini. Brent Butterworth

Οι συνδέσεις του Mengyue Mini είναι τόσο απλές όσο θα μπορούσαν. Το μόνο που είναι ασυνήθιστο είναι ότι οι υποδοχές εισόδου (RCA) αναστρέφονται, οπότε το δεξιό (κόκκινο) κανάλι βρίσκεται στην κορυφή και το αριστερό (λευκό) κανάλι βρίσκεται στο κάτω μέρος. Είναι επίσης κλίνει λίγο, αλλά τουλάχιστον είναι σωστά χρωματισμένα.

Όσον αφορά το εγχειρίδιο, είναι κυρίως στα κινέζικα και αφιερώνει μόνο μία σελίδα στο Mengyue Mini. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αισθάνεστε άσχημα για να μην γνωρίζετε κινέζικα, αφού δεν παρέχονται πολλές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν όπως είναι.

05 του 08

Mengyue Mini: Απόδοση

Τίποτα δεν φανταχτερό μέσα στο Mengyue Mini, απλά ένα συμβατικό πίνακα τυπωμένου κυκλώματος. Brent Butterworth

Συγκρίναμε το Mengyue Mini με ενσωματωμένο ενισχυτή Krell S-300i, ο οποίος έχει συντηρητική τιμή στα 150 W ανά κανάλι σε 8 ohms. Τα επίπεδα συμφωνήθηκαν, τα ηχεία Revel ήταν συνδεδεμένα και ένα σήμα φωτισμού Firestone ILTW USB DAC προέβλεπε σήματα και στους δύο ενισχυτές. Επιλέξαμε ένα μέτριο επίπεδο ακρόασης αρκετά δυνατά για να κρίνουμε την ποιότητα του ήχου, αλλά όχι τόσο δυνατά ώστε να φορολογεί συχνά τη συγκριτικά χαμηλή απόδοση του Mengyue Mini.

Ένα από τα τραγούδια δοκιμών όλων των εποχών , η έκδοση του Holly Cole "Train Song", μας είπε πολλά για το Mengyue Mini. Δεν υπάρχουν προφανείς ηχητικοί χρωματισμοί ή ελαττώματα, και το Mini είναι σε θέση να χειριστεί τις έντονες, υπερβολικά βαθιές νότες μπάσου χωρίς ακούσια στρέβλωση. Η φωνή του Cole ακούγεται εξαιρετικά ομαλή και γοητευτική. Το κρουστικό χέρι που στίζει το τραγούδι συναντάται αρκετά λεπτομερώς και το μπάσο έχει μια ελαφρώς λιπαρή και ευχάριστη ποιότητα σε αυτό.

Όταν γυρίσαμε στον ενισχυτή Krell, ο μπάσο σφίγγει πολύ, ακούγοντας πιό παχουλό και ακριβέστερο. Τα κρουστά ακούγονται πολύ πιο ζωντανά και λεπτομερώς, η ηχητική σκηνή είναι βαθύτερη και ευρύτερη και η απεικόνιση είναι πολύ ακριβέστερη από ό, τι ακούμε από το Mengyue Mini. Ωστόσο, η φωνή του Cole ακούγεται λίγο κρύα και σχεδόν μηχανική σε σύγκριση. το ίδιο ισχύει και με τη φωνή του Ντόναλντ Φάγκεν στο "Aja" του Steely Dan.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν εκπληκτικά. συμμορφώνονται με τις γενικές αντιλήψεις των ομιλητών για το ποιοι ενισχυτές σωλήνων ακούγονται. Αλλά τα αποτελέσματα δεν συμμορφώθηκαν με τις προκαταλήψεις μας όταν παίξαμε το ντουέτο του Dwight Yoakam με τη Μαρία McKee, "Μου με θάναξε κατά μήκος της μεγάλης αμμώδους". Η ηχογράφηση ακούγεται λαμπερή για να ξεκινήσει με - τα μέσα της δεκαετίας του '80 ψηφιακά στην εργασία. Αλλά μέσα από το Mengyue Mini αυτό μάλλον ακούγεται πιο φωτεινό, σαν να είχε φτάσει κάποιος στο πρίμα μια εγκοπή. Και παρόλο που δεν προφανώς παραμορφώνει, δεν έχει αρκετό χρόνο για να πάρει σωστά τη γραμμή σφιγμένων μπάσων. Έτσι, υποκειμενικά, η ισορροπημένη ισορροπία καταλήγει λίγο κουραστικό.

Όταν γυρίσαμε πίσω στον ενισχυτή Krell, η γραμμή των μπάσων έγινε πιο σφιχτή, πιο δυναμική και έδινε καλύτερη αντιστάθμιση στα πολύ φωτεινά φωνητικά και κιθάρα.

Το μουσικό και τεχνικά φανταστικό άλμπουμ του David Chesky, The Body Acoustic , αποκαλύπτει επίσης εύκολα τις διαφορές μεταξύ των δύο ενισχυτών. Μέσα από τους ηχεία Krell amp και Revel, ο ήχος της ανοιχτής περικοπής, "52nd Street", είναι όλα όσα μπορεί να θέλει ένας ακουόφιλος: βαθύς. δυναμική, εξαιρετικά ευρύχωρη, συγκλονιστική και ακριβής. Μέσα από το Mengyue Mini, το κομμάτι εξακολουθεί να ακούγεται ωραίο, αλλά το πιάνο και μπάσο κλαρινέτο ήχο είναι πιο μαλακό, λιγότερο λεπτομερές και λιγότερο ευρύχωρο. Μόνο το μπάσο δείχνει βελτίωση με το Mengyue Mini, που φαίνεται να παρουσιάζει περισσότερο χαρακτήρα και λεπτότητα. Ή θα μπορούσε να είναι σαφήνεια ή ηχητικός χρωματισμός - μόνο ο Chesky και ο μπασίστας Andy Gonzalez θα μπορούσαν να φανούν σε αυτό το θέμα με οποιαδήποτε εξουσία.

Ξοδέψαμε επίσης δεκάδες ώρες ακούγοντας το Mengyue Mini με τα ηχεία Revel, τα οποία τροφοδοτήθηκαν από ένα πικάπ Pro-Ject RM-1.3 και τον προενισχυτή phono NAD PP-3. Η έξοδος ήχου είναι σταθερά ευχάριστη! Ενώ το Mini μπορεί να είναι μακρύς τρόπος από τέλεια, μπορεί σίγουρα να ικανοποιήσει, ειδικά αν θέλετε κάτι να παίξει παλιά τζαζ αρχεία σε. Παίζει πιο δυνατά από ό, τι αναμενόταν, επίσης, χτυπώντας εύκολα κορυφές γύρω από 95 dB.

06 του 08

Mengyue Mini: Μετρήσεις, Μέρος 1

Η απόκριση συχνότητας του Mengyue Mini, με το αριστερό κανάλι (μπλε ίχνος) και το δεξιό κανάλι (κόκκινο ίχνος) που αναφέρεται σε 1 W σε 1 kHz. Brent Butterworth

Μετά από μερικές εβδομάδες ακρόασης, μετακινήσαμε το Mengyue Mini σε δοκιμαστικό πάγκο για να παρατηρήσουμε την τεχνική του απόδοση. Με το Μίνι συνδεδεμένο σε αναλυτή ήχου Clio 10 FW και μερικές αντιστάσεις φορτίου, εκκινήσαμε το Clio και προσευχόμασταν ότι τίποτα δεν θα έπαιρνε φωτιά και δεν θα έβγαζε τον πάγκο δοκιμών (δεν το έκανε).

Απόκριση συχνότητας
-0,55 / + 0,31 db, 20 Hz έως 20 kHz
-3,71 / + 1,25 dB, 10 Ηζ έως 50 kHz

Αναλογία σήματος προς θόρυβο (1 W / 1 kHz)
-60,1 dB μη σταθμισμένο
-79,2 dB Α-σταθμισμένο

Συνολική αρμονική παραμόρφωση (1 W / 1 kHz)
0,32%

Ακτινοβολία (1 W / 1 kHz)
-62,4 dB από αριστερά προς τα δεξιά
-62,2 dB από δεξιά προς τα αριστερά

Ανισορροπία καναλιού (1 kHz)
+0,27 dB υψηλό δεξί κανάλι

Μπορείτε να δείτε την απόκριση συχνότητας στο παραπάνω διάγραμμα, με το αριστερό κανάλι (μπλε ίχνος) και το δεξιό κανάλι (κόκκινο ίχνος) να αναφέρεται σε 1 W σε 1 kHz. Κανένας από αυτούς τους αριθμούς δεν είναι μεγάλος, αλλά για έναν φτηνό, πρωτόγονο ενισχυτή σωλήνων, δεν είναι απογοητευτικοί. Εκτός από την παραμόρφωση, η οποία είναι αρκετά υψηλή ακόμη και για έναν ενισχυτή σωλήνα.

Η αύξηση της απόκρισης υψηλής συχνότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σταθερότητας (δηλαδή ταλάντωση, γνωστή και ως ενισχυτική αυτοκαταστροφή), ήταν αρχικά ανησυχητική, αλλά το Mini επέζησε πολλές ώρες ακρόασης με κάποιες καταχρηστικές συνεδρίες δοκιμών χωρίς κανένα θέματα.

07 του 08

Mengyue Mini: Μετρήσεις, Μέρος 2

Η έξοδος ισχύος του Mengyue Mini σε Watt έναντι παραμόρφωσης, μετρούμενη με σήμα 1 kHz. Brent Butterworth

Εδώ είναι που μπορεί να βάλει το μυαλό των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κατασκευαστών hi-fi μπουτίκ άνετα. Ο παραπάνω πίνακας είναι η έξοδος ισχύος του Mengyue Mini σε Watt έναντι παραμόρφωσης, μετρούμενη με ένα σήμα 1 kHz και τα δύο κανάλια κινούνται (πορτοκαλί ίχνος) και ένα κανάλι οδηγείται (μωβ ίχνος) σε 8 ohms. Κάποιος μπορεί να πάρει τόσο πολύ από το EL-84, αλλά ακόμα κι έτσι, οι μετρήσεις του Mini εδώ είναι αρκετά αδύναμες.

Ισχύς εξόδου (1 kHz / 8 ohms / 2 κανάλια)
3.2 Watt RMS σε 1% THD
10,6 W RMS σε 4,6% THD

Σύμφωνα με τα συνηθισμένα πρότυπα (1% THD), θα βαθμολογούσαμε την απόδοση σε μόλις 3,2 W. Παράξενα, δεν μπορούσαμε να σπρώξουμε το μίνι πάνω από 10,6 W ακόμα και αν αυξήσαμε το επίπεδο εξόδου και το μέγιστο όριο παραμόρφωσης του αναλυτή Clio.

Επίσης, ο ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει μόλις μια αντίσταση φόρτισης 4 Ω. δεν μπορούμε ούτε να το σπρώξουμε σε 1 W εξόδου για τις μετρήσεις και ο αναλυτής Clio δεν είναι σε θέση να πάρει αρκετό σήμα από αυτό για να κάνει μια μέτρηση ισχύος εξόδου έναντι παραμόρφωσης. Δεν είμαστε επιστήμονες, αλλά κάτι φαίνεται αδιάφορο με την μηχανική του Mengyue Mini ή / και τα συστατικά του.

08 από 08

Mengyue Mini: Τελική λήψη

Παρά τα ελαττώματά του, το Mengyue Mini έχει ελκυστική προσοχή. Brent Butterworth

Μήπως το Mengyue Mini δίνει στους παραδοσιακούς κατασκευαστές ήχου υψηλής τεχνολογίας κάτι για να ανησυχείτε; Η απάντησή μας πιθανότατα δεν είναι . Παρόλο που αυτός ο ενισχυτής φαίνεται υπέροχος και ακούγεται καλά, είναι τεχνικά αρκετά ασταθής. Είναι αμφίβολο αν το Mengyue Mini θα ανταποκρίνεται ή όχι σε τυχόν αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας (αν και δεν υπάρχουν πολλά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας). Ο δικτυακός τόπος της εταιρείας αναφέρει ότι το προϊόν είναι εγγυημένο για ένα χρόνο, αλλά ποια είναι η νομική σας προσφυγή κατά του κατασκευαστή εάν αρνείται; Εκτός αυτού, δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό να αποστέλλονται προϊόντα στο εξωτερικό για επισκευές ή επισκευές.

Ακόμα, το Mengyue Mini μπορεί να θεωρηθεί μια εκπληκτική συμφωνία εάν θέλετε απλώς έναν φτηνό ενισχυτή μικρών σωλήνων για να παίξετε. Οι άνθρωποι που το βλέπουν συχνά αναφωνούν: "Ω, πόσο δροσερό!" όταν τους δείξουμε πώς λειτουργεί - ο ενισχυτής μας Krell δεν παίρνει ποτέ τέτοια προσοχή.