Τι είναι το σφάλμα iPhone 53 και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Ένα κάπως ασαφές πρόβλημα, το σφάλμα του iPhone 53, αφήνει κάποιους ιδιοκτήτες iPhone με τηλέφωνα που δεν λειτουργούν καθόλου. Δεδομένου ότι δεν είναι ευρέως γνωστό και μπορεί να έχει δραστικές συνέπειες, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι το σφάλμα 53, τι το προκαλεί και πώς μπορείτε να το αποφύγετε.

Ποιος κινδυνεύει;

Σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές, το σφάλμα 53 πλήττει τους ανθρώπους που:

Θεωρητικά, το σφάλμα θα μπορούσε να επηρεάσει και το iPhone 5S ή νεότερα μοντέλα, αλλά δεν έχω δει αναφορές γι 'αυτό.

Τι προκαλεί το σφάλμα iPhone 53

Η σελίδα της Apple που εξηγεί τους κωδικούς σφαλμάτων του iPhone και του iTunes σαρώνει 53 σε μερικές δεκάδες άλλα προβλήματα υλικού και παρέχει κάποιες γενικές προτάσεις, αλλά αν περιπλανηθείτε στον ιστότοπο υποστήριξης της Apple, υπάρχει μια σελίδα αφιερωμένη στο θέμα. Αυτή η σελίδα έχει ενημερωθεί και δεν έχει πλέον αυτό το κείμενο, αλλά χρησιμοποιείται για να εξηγήσει το σφάλμα λέγοντας:

"Εάν η συσκευή σας iOS διαθέτει αναγνωριστικό αφής, το iOS ελέγχει ότι ο αισθητήρας Touch ID ταιριάζει με τα υπόλοιπα εξαρτήματα της συσκευής σας κατά την ενημέρωση ή την επαναφορά. ID, ο έλεγχος αποτυγχάνει. "

Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτήν την ενότητα είναι ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID ταιριάζει με τα υπόλοιπα εξαρτήματα υλικού της συγκεκριμένης συσκευής, όπως η μητρική πλακέτα ή το καλώδιο που συνδέει τον αισθητήρα ID Touch με τη μητρική πλακέτα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Apple προτιμά να χρησιμοποιούνται μόνο τα μέρη της σε ένα iPhone, αλλά η ιδέα ότι τα μέρη γνωρίζουν και εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο είναι κάπως νέα.

Είναι λογικό ότι η Apple θα εφαρμόσει τέτοια αυστηρή ασφάλεια γύρω από το αναγνωριστικό Touch. Σε τελική ανάλυση, το Touch ID περιέχει το δακτυλικό σας αποτύπωμα, ένα κρίσιμο κομμάτι προσωπικών στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χάος όπως κλοπή ταυτότητας. Χρησιμοποιείται επίσης για τη διασφάλιση τόσο του iPhone όσο και της Apple Pay . Ένα iPhone του οποίου η μονάδα Touch ID δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο υλικό του θα μπορούσε να έχει παραβιαστεί με κάποιο τρόπο, ανοίγοντάς το για να επιτεθεί.

Δεδομένου ότι τα στοιχεία του iPhone σας γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, η απόκτηση επισκευής με εξαρτήματα που δεν ταιριάζουν μπορεί να προκαλέσει σφάλμα 53 του iPhone. Για παράδειγμα, μπορεί να φαίνεται ότι μπορείτε να επισκευάσετε μια σπασμένη οθόνη ή ένα σπασμένο κουμπί Home με οποιοδήποτε συμβατό μέρος , αλλά αν αυτά τα μέρη δεν ταιριάζουν μεταξύ τους - κάτι που τα περισσότερα συνεργεία επισκευών τρίτων πιθανότατα δεν μπορούν να καθορίσουν - θα μπορούσατε να πάρετε το λάθος.

Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι εμπειρογνώμονες που ανέλυσαν το σφάλμα 53 αμφισβητούν την ιδέα ότι είναι αυστηρά ένα μέτρο ασφαλείας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν βλέπετε σφάλμα 53, είναι πιθανότατα επειδή κάνατε μια επιδιόρθωση χρησιμοποιώντας τμήματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Πώς να αποφύγετε το σφάλμα 53

Είναι γνωστό ότι η Apple είναι πολύ αυστηρή με τις εγγυήσεις της και ότι οποιαδήποτε επισκευή που πραγματοποιείται σε ένα iPhone από οποιονδήποτε άλλο από την Apple ή από έναν εξουσιοδοτημένο παροχέα υπηρεσιών επισκευής τρίτου μέρους θα ακυρώσει αυτή την εγγύηση. Για να αποφύγετε αυτό το σφάλμα και να καταστήσετε το iPhone σας άχρηστο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα επισκευές από την Apple ή από εξουσιοδοτημένο πάροχο.

Σφάλμα σφάλματος 53 στο iOS 9.2.1

Προφανώς, ως απάντηση στην δημόσια κατακραυγή για το θέμα, η Apple κυκλοφόρησε μια έκδοση του iOS 9.2.1 που επιτρέπει στους ανθρώπους των οποίων τα τηλέφωνα έχουν πληγεί με σφάλμα 53 για να τα αποκαταστήσουν μόνα τους, χωρίς να επικοινωνήσουν με την Apple ή να πληρώσουν την Apple για επισκευές. Εάν εκτελείτε ήδη το iOS 9.2.1, δεν έχετε τίποτα να κάνετε τώρα. Αν προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε ένα iPhone που χτυπήθηκε από σφάλμα 53 στο iOS 9.2.1, η νέα έκδοση θα μεταφορτωθεί από την Apple και η διαδικασία αποκατάστασης θα λειτουργήσει τώρα. Αυτή η ίδια λύση θα πρέπει να ισχύει και για όλες τις μελλοντικές εκδόσεις του iOS.