Πώς να δημιουργήσετε ένα δίκτυο Linksys

Επιλέξτε από διάφορες επιλογές εγκατάστασης και διαμόρφωσης

Αφού αγοράσετε ένα δρομολογητή Linksys και ίσως άλλο εξοπλισμό Linksys, έχετε αρκετές επιλογές για τον τρόπο ρύθμισης του δικτύου υπολογιστών.

Συνεργάτης Linksys EasyLink

Το Linksys EasyLink Advisor (LELA) (site του κατασκευαστή) είναι ένα πρόγραμμα ελεύθερου λογισμικού που συμπεριλήφθηκε στο CD εγκατάστασης κάποιων δρομολογητών Linksys. Το LELA λειτουργεί ως οδηγός ρύθμισης, σας οδηγεί βήμα προς βήμα στη διαδικασία διαμόρφωσης ενός δρομολογητή Linksys και των άλλων συσκευών που συνδέονται με αυτόν. Ο οδηγός εγκατάστασης LELA μπορεί να εκτελεστεί σε υπολογιστές Windows ή Mac. Η LELA παρέχει επιπλέον δυνατότητες που βοηθούν στη διαχείριση του δικτύου σας μετά την εγκατάσταση.

Cisco Connect

Το Cisco Connect είναι μια νεότερη μέθοδος ρύθμισης που αντικαθιστά τον Οδηγό εγκατάστασης LELA στο CD εγκατάστασης νεότερων δρομολογητών Linksys όπως το Valet. Η σύνδεση αποτελείται από ένα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού και από ένα κλειδί USB . Μετά την εισαγωγή των βασικών δεδομένων εγκατάστασης στο πρόγραμμα, αποθηκεύει τις πληροφορίες σε αυτό το κλειδί που σας επιτρέπει να μεταφέρετε γρήγορα τις ρυθμίσεις σε άλλους υπολογιστές του δικτύου και να αποθηκεύσετε ορισμένα βήματα στη διαδικασία εγκατάστασης.

Cisco Network Magic

Το Network Magic ήταν ένα πρόγραμμα λογισμικού παλαιότερα διαθέσιμο για αγορά από τη Cisco Systems . Όπως και το LELA, το Network Magic υποστηρίζει τόσο την αρχική διαδικασία ρύθμισης δικτύου όσο και τη συνεχή διαχείριση του δικτύου. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Network Magic, ένα άτομο θα μπορούσε να προσθέσει μια νέα συσκευή σε ένα υπάρχον δίκτυο, να αντιμετωπίσει προβλήματα σύνδεσης, να ενημερώσει τις ρυθμίσεις ασύρματης ασφάλειας , να δοκιμάσει την ταχύτητα του δικτύου , να μοιράσει πόρους και να παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το δίκτυο.

Παραδοσιακή (μη αυτόματη) ρύθμιση

Παρόλο που διευκολύνουν τη δουλειά σας, δεν χρειάζεστε οδηγούς ή λογισμικό τρίτων για τη δημιουργία δικτύων Linksys. αυτά τα δίκτυα έχουν παραδοσιακά δημιουργηθεί με το χέρι. Η χειροκίνητη εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει συνδέοντας έναν υπολογιστή σε ένα δρομολογητή Linksys μέσω ενός καλωδίου Ethernet (το ένα περιλαμβάνεται μαζί με τη μονάδα όταν αγοράζεται), ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης και συνδέοντας την κονσόλα του δρομολογητή στη διεύθυνση http://192.168.1.1/. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει:

Πέρα από τη διαμόρφωση του δρομολογητή μέσω της κονσόλας, όταν ακολουθείτε μια διαδικασία χειροκίνητης ρύθμισης, πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το δίκτυο σε κάθε υπολογιστή με προσαρμογέα δικτύου Linksys και όλες τις άλλες συσκευές ξεχωριστά.