Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη στο IE11

Προσωρινά αρχεία διαδικτύου μπορεί να πάρει πολλά περιττά χώρο

Τα προσωρινά αρχεία διαδικτύου στον Internet Explorer 11, που μερικές φορές ονομάζονται προσωρινή μνήμη (cache), είναι τα αντίγραφα κειμένου, εικόνων, βίντεο και άλλων δεδομένων από πρόσφατα προβαλλόμενους ιστότοπους που είναι αποθηκευμένοι στον σκληρό σας δίσκο .

Αν και ονομάζονται προσωρινά αρχεία, παραμένουν στον υπολογιστή μέχρι να λήξουν, η μνήμη cache γεμίζει ή τα αφαιρείτε χειροκίνητα.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων, η διαγραφή προσωρινών αρχείων διαδικτύου είναι χρήσιμη όταν δεν γίνεται φόρτωση μιας ιστοσελίδας, αλλά είστε σίγουροι ότι ο ιστότοπος λειτουργεί για άλλους.

Η διαγραφή των προσωρινών αρχείων Internet στον Internet Explorer είναι ασφαλής και δεν θα καταργήσει άλλα πράγματα όπως cookies, κωδικούς πρόσβασης κ.λπ.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να καταργήσετε την προσωρινή μνήμη στον Internet Explorer 11. Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό!

Σημείωση: Η διαγραφή των προσωρινών αρχείων που είναι αποθηκευμένα από το IE δεν είναι ίδια με την αφαίρεση των αρχείων tmp των Windows . Αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη για τη διαγραφή δεδομένων που παραμένουν από προγράμματα που δεν είναι συγκεκριμένα για το IE, όπως οι εγκαταστάτες τρίτων κατασκευαστών.

Καταργήστε την προσωρινή μνήμη στον Internet Explorer 11

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer 11.
  2. Στην δεξιά πλευρά του προγράμματος περιήγησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι, το οποίο ονομάζεται επίσης εικονίδιο Εργαλεία , ακολουθούμενο από την ασφάλεια και, τέλος, Διαγραφή ιστορικού περιήγησης ....
    1. Η συντόμευση Ctrl-Shift-Del λειτουργεί επίσης. Απλά κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Ctrl και Shift και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Del .
    2. Σημείωση: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη γραμμή μενού, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Εργαλεία και στη συνέχεια στην επιλογή Διαγραφή ιστορικού περιήγησης ...
  3. Στο παράθυρο διαγραφής του Ιστορικού περιήγησης που εμφανίζεται, καταργήστε την επιλογή όλων των επιλογών εκτός από το ένα με την ετικέτα Προσωρινά αρχεία Internet και αρχεία ιστότοπου .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  5. Το παράθυρο Διαγραφή ιστορικού περιήγησης θα εξαφανιστεί και ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο του ποντικιού σας είναι απασχολημένο για λίγα λεπτά.
    1. Μόλις ο δρομέας σας επανέλθει σε κανονικό επίπεδο ή παρατηρήσετε το μήνυμα "τελικό διαγραφή" στο κάτω μέρος της οθόνης, εξετάστε τα προσωρινά διαγραμμένα αρχεία διαδικτύου.

Συμβουλές για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Internet Explorer

Γιατί το IE αποθηκεύει προσωρινά αρχεία Internet

Ίσως φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το πρόγραμμα περιήγησης διατηρεί το περιεχόμενο αυτού του περιεχομένου για αποθήκευση εκτός σύνδεσης. Δεδομένου ότι καταλαμβάνει τόσα χώρο στο δίσκο και είναι μια συνήθης πρακτική να καταργήσετε αυτά τα προσωρινά αρχεία, ίσως να αναρωτιέστε γιατί ο Internet Explorer τις χρησιμοποιεί ακόμη.

Η ιδέα πίσω από προσωρινά αρχεία διαδικτύου είναι να έχετε πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο ξανά χωρίς να χρειάζεται να τα φορτώσετε από τον ιστότοπο. Εάν είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να τραβήξει τα δεδομένα αυτά αντί να το κατεβάσει ξανά, πράγμα που εξοικονομεί όχι μόνο το εύρος ζώνης αλλά και τους χρόνους φόρτωσης σελίδων.

Αυτό που τελειώνει συμβαίνει είναι ότι μόνο το νέο περιεχόμενο από τη σελίδα κατεβάζεται, ενώ τα υπόλοιπα που έχουν παραμείνει αμετάβλητα, τραβιέται από το σκληρό δίσκο.

Εκτός από την καλύτερη απόδοση, τα προσωρινά αρχεία διαδικτύου χρησιμοποιούνται επίσης από ορισμένους οργανισμούς για να συλλέξουν ιατροδικαστικές ενδείξεις σχετικά με τις δραστηριότητες περιήγησης κάποιου. Εάν το περιεχόμενο παραμένει στον σκληρό δίσκο (δηλαδή εάν δεν έχει απομακρυνθεί), τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απόδειξη ότι κάποιος έχει πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.