Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook

Βάλτε πίσω μια ουγκιά της ιδιωτικής ζωής σας

Αναμφίβολα έχετε ακούσει πολλά για το εργαλείο αναζήτησης γραφικών του Facebook. Είναι αυτή η ανατριχιαστική νέα λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητάτε όλα τα είδη παράξενων πράξεων. Για να δείτε μερικά από τα πιο περίεργα πράγματα που ψάχνουν οι άνθρωποι για να ελέγξετε έξω τις πραγματικές αναζητήσεις γραφή Facebook Tumblr. Θα σας δώσει κάποιες ιδέες για τη σφαίρα των διαθέσιμων δυνατοτήτων.

Η αναζήτηση γραφήματος του Facebook είναι ένα ισχυρό εργαλείο εξόρυξης δεδομένων. Ένα από τα μεγάλα πράγματα που κάνει η αναζήτηση γραφημάτων είναι οι πληροφορίες προφίλ των άλλων ανθρώπων μου και τα 'παρόμοια' δεδομένα. Είναι κάτι κακό; Αγαπημένα και οι πληροφορίες προφίλ είναι αρκετά ακίνδυνα πράγματα, σωστά; Όχι πραγματικά. Για να πάρετε μια ιδέα για το ποιοι κακοί τύποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο, δείτε το άρθρο μας: Η ανατριχιαστική πλευρά της αναζήτησης γραφήματος του Facebook .

Οι απατεώνες και άλλοι κακοί είναι πιθανό να σαλιγκαροποιούν όλες τις νέες συνδέσεις και συσχετισμούς που μπορούν να κάνουν μέσω της αναζήτησης γραφήματος. Η αναζήτηση γραφημάτων δημιουργεί ένα τεράστιο θησαυρό από αυτό που είναι γνωστό ως Open Intelligence (OSINT). Το OSINT είναι βασικά δεδομένα πληροφοριών σχετικά με ανθρώπους που είναι διαθέσιμα στο κοινό για να βλέπουν και να έχουν πρόσβαση στον κόσμο. Αν δεν έχετε αφαιρέσει πολλές προσωπικές πληροφορίες από το προφίλ σας ή έχετε κάνει ιδιωτικές τις προσωπικές σας προτιμήσεις , τότε πιθανόν να είναι διαθέσιμος πολύ το OSINT για εσάς μέσω της αναζήτησης γραφημάτων του Facebook.

Η κατάργηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών από το προφίλ σας και η απόκρουση των συμπαθειών μπορεί να σας βοηθήσει να σας απομακρύνω από κάποιες αναζητήσεις γραφικών, αλλά τι γίνεται με τις αναζητήσεις που έχετε πραγματοποιήσει;

Σίγουρα δεν καταγράφουν τις αναζητήσεις που πραγματοποιείτε χρησιμοποιώντας την αναζήτηση γραφήματος, έτσι είναι; ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. Αυτό είναι σωστό, όλα αυτά τα περίεργα πράγματα που ψάχνατε στην αναζήτηση με γράφημα είναι μέρος του αρχείου καταγραφής δραστηριότητας στο Facebook. Χαλαρώστε, αυτές οι αναζητήσεις είναι προεπιλεγμένες ώστε να είναι ορατές μόνο από εσάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Είναι ακόμα στο ημερολόγιό σας και το Facebook έχει ακόμα πρόσβαση σε αυτά. Αν αφήσατε το λογαριασμό σας στο Facebook ανοικτό σε έναν υπολογιστή φίλων, θα μπορούσαν να πάνε και να ελέγξουν το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων σας για να δουν τι ψάξατε.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης γραφήματος Facebook;

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να καταργήσετε το ιστορικό αναζήτησης γραφήματος :.

1. Συνδεθείτε στο Facebook και κάντε κλικ στη σελίδα του χρονολογικού σας δελτίου κάνοντας κλικ στο όνομα ή την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

2. Στην φωτογραφία του εξώφυλλου, κάντε κλικ στο κουμπί "Σύνδεση δραστηριοτήτων" στην κάτω δεξιά γωνία της φωτογραφίας.

3. Τοποθετήστε μια επιταγή στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στις λέξεις "Include Only Me Activity" κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας (αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς η δραστηριότητα αναζήτησης δεν θα εμφανίζεται στο επόμενο βήμα εκτός εάν έχει επιλεγεί αυτό το πλαίσιο) .

4. Στην αριστερή πλευρά της σελίδας καταγραφής δραστηριοτήτων, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Περισσότερα" κάτω από την ενότητα του μενού κάτω από "Φωτογραφίες, Αρέσει, Σχόλια".

5. Μετά την επέκταση της λίστας, επιλέξτε την επιλογή "Αναζήτηση" στο κάτω μέρος της αναπτυγμένης λίστας.

6. Θα πρέπει να εμφανίζεται το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων αναζήτησης που εμφανίζει τις αναζητήσεις που κάνατε. Για να διαγράψετε όλο το ιστορικό αναζήτησης, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Διαγραφή αναζητήσεων" στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας (κάτω από τη μπλε γραμμή).

7. Το Facebook θα σας παρουσιάσει μια προειδοποίηση με την ερώτηση "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις σας;" Θα σας πει επίσης ότι "Μόνο εσείς μπορείτε να δείτε τις αναζητήσεις σας, και χρησιμοποιούνται για να σας δείξουν πιο συναφή αποτελέσματα". Μόλις γίνει αυτή η αλλαγή, δεν μπορεί να ανακληθεί. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί "Καθαρισμός αναζητήσεων" για επιβεβαίωση.

Σημείωση: Πρέπει να θυμάστε ότι αυτό δεν απενεργοποιεί την καταγραφή αναζήτησης, απλά καθαρίζει αυτό που έχετε ήδη ψάξει. Θα θελήσετε πιθανώς να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία σε περιοδική βάση.