Πρέπει να αφήσετε το ιστολόγιο παιδιού σας;

Σύμφωνα με την WiredSafety.org, πάνω από 6 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά γράφουν ιστολόγια με ή χωρίς γνώση των γονέων τους. Το blogging είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των παιδιών που βλέπουν τους γονείς τους blogging είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Πρέπει οι γονείς να επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν ιστολόγια; Πώς μπορούν οι γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους κάνουν blogging με ασφαλή τρόπο;

Τι είναι όλα τα φασαρία γύρω;

Ένας τεράστιος αριθμός ιστολογίων που έχουν γραφτεί από παιδιά μπορούν να βρεθούν μέσω του MySpace, των οποίων οι όροι υπηρεσίας δηλώνουν σαφώς ότι οποιοσδήποτε άνω των 14 ετών μπορεί να ξεκινήσει ένα blog μέσω της υπηρεσίας. Το LiveJournal είναι μια άλλη δημοφιλή επιλογή blogging για παιδιά και εφήβους.

Η πολιτική για το LiveJournal δηλώνει ότι οποιοσδήποτε ηλικίας άνω των 13 ετών μπορεί να ξεκινήσει ένα blog μέσω της υπηρεσίας. Δυστυχώς, υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός blogs που έχουν γραφτεί από παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών στο MySpace, στο LiveJournal και μέσω άλλων υπηρεσιών blogging και προγραμμάτων λογισμικού. Αυτά τα παιδιά απλώς ψέχουν για την ηλικία τους στη διαδικασία εγγραφής.

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μεγάλη ανησυχία για τους περισσότερους γονείς. Πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά κάτω των 18 ετών να κάνουν ιστολόγια; Πώς μπορούν οι γονείς να κρατούν τα παιδικά τους ιστολόγια ασφαλή σε απευθείας σύνδεση; Ακολουθεί μια ανασκόπηση των πλεονεκτημάτων του blogging για τα παιδιά καθώς και μια σειρά από συμβουλές που βοηθούν τους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή στη blogosphere.

Οφέλη από την ιστορία των παιδιών

Το blogging φέρνει πολλά οφέλη στα παιδιά, όπως:

Online Συμβουλές Ασφάλειας για Παιδιά

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι οι δραστηριότητες του παιδιού σας είναι ασφαλείς:

Πού βρίσκεται

Η κατώτατη γραμμή, οι περισσότεροι έφηβοι και tweens που θέλουν να έχουν ένα blog θα προσπαθήσουν να το κάνουν με ή χωρίς την άδεια των γονέων τους. Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού σας, ο καλύτερος τρόπος για να τον κρατήσετε ασφαλές είναι να του μιλήσετε. Η διατήρηση ανοικτών γραμμών επικοινωνίας και η παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους στο διαδίκτυο είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρηθεί η ασφάλεια του Διαδικτύου για τα παιδιά.