Τι είναι ένα αρχείο DAA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DAA

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DAA είναι ένα αρχείο αρχείου άμεσης πρόσβασης. Είναι πολύ παρόμοια με τα αρχεία ISO στο ότι μπορούν να είναι αντίγραφα πλήρους εικόνας των δίσκων, αλλά έχουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των ISO όπως η συμπίεση και οι ικανότητες χωρισμού αρχείων.

Ορισμένα αρχεία DAA ενδέχεται να είναι κρυπτογραφημένα, προστατευμένα πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης και ακόμη και να χωριστούν σε μικρότερα κομμάτια όπως file.part01.daa, file.part02.daa κ.λπ.

Η μορφή αρχείου άμεσης πρόσβασης είναι ιδιόκτητη που αναπτύχθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν το λογισμικό απεικόνισης δίσκων PowerISO.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DAA

Αρχεία άμεσης πρόσβασης Τα αρχεία DAA μπορούν να ανοιχτούν, να δημιουργηθούν και να εγγραφούν σε ένα δίσκο με το πρόγραμμα PowerISO.

Για τα Windows, το Pismo File Mount Audit Package θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδέσει ένα αρχείο DAA ως εικονικό δίσκο. Αυτό κάνει τα Windows να πιστεύουν ότι υπάρχει ένας πραγματικός δίσκος που έχει εισαχθεί ακόμη και όταν κάποιος δεν είναι πραγματικά εκεί. Είναι χρήσιμο, ώστε να μην χρειάζεται να εγγράψετε το αρχείο DAA σε δίσκο πριν το χρησιμοποιήσετε. Το AcetoneISO κάνει το ίδιο, αλλά για το Linux.

Τα MagicISO και UltraISO μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία DAA.

Ορισμένα ελεύθερα αρχεία zip / unzip αρχείων μπορεί να ανοίξουν αρχεία DAA, τα οποία δεν θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία ούτε χωρίς να χρειαστεί να εγγράψετε αρχεία σε δίσκο ούτε χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσετε τα αρχεία DAA ως εικονικό δίσκο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DAA

Παρόλο που τα αρχεία DAA έχουν σχεδιαστεί αυστηρά για το PowerISO, υπάρχουν μερικές μέθοδοι για τη μετατροπή του DAA σε ISO, ώστε να μπορείτε να το εγγράψετε σε δίσκο με λογισμικό εγγραφής εικόνων, όπως το ImgBurn.

Ένας τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο DAA στη μορφή ISO είναι ένα εργαλείο που ονομάζεται DAA2ISO. Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Υποστηρίζει ακόμη πολλά αρχεία DAA. Το TechZilo διαθέτει ένα εκπαιδευτικό υλικό με εικόνες που εξηγεί τον τρόπο χρήσης του DAA2ISO.

Ο μετατροπέας DAA μετατρέπει το DAA σε ISO σε macOS. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που κάνει το DAA2ISO, αλλά έχει γραφικό περιβάλλον εργασίας. Δείτε το σεμινάριο του TechZilo για τη μετατροπή DAA στη μορφή εικόνας ISO αν χρειάζεστε βοήθεια.

Συμβουλή: Αφού μετατρέψετε το αρχείο DAA σε μορφή ISO, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου εικόνας ISO σε ένα CD, DVD ή BD, εάν χρειάζεστε βοήθεια για την τοποθέτηση της εικόνας ISO σε ένα δίσκο.

Δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο DAA σε MP3 , PDF ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή όπως αυτή. Δεδομένου ότι τα αρχεία DAA είναι αρχεία εικόνας δίσκου, μπορούν τεχνικά να μετατραπούν σε άλλες μορφές εικόνας δίσκου, γι 'αυτό και είναι δυνατή η μετατροπή του DAA σε ISO.

Ωστόσο, εάν ανοίξετε το αρχείο DAA με ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, τότε μπορείτε να μετατρέψετε αυτά τα μεμονωμένα αρχεία σε κάτι άλλο. Χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να το κάνετε αυτό.

Το αρχείο εξακολουθεί να μην ανοίγει;

Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο κανένα από τα παραπάνω προγράμματα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο είναι επειδή δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο DAA. Μπορεί να είναι εύκολο να σφάλλετε ένα αρχείο για ένα αρχείο DAA εάν οι επεκτάσεις αρχείων είναι παρόμοιες.

Για παράδειγμα, τα αρχεία DDAT μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων με τα αρχεία DAA, παρόλο που τα δύο σχήματα δεν έχουν καμία σχέση και απαιτούν διαφορετικά προγράμματα για να λειτουργήσουν. Τα αρχεία DDAT είναι προσωρινά αρχεία βίντεο DivX που ανοίγουν με λογισμικό DivX.

DAE είναι ένα άλλο παράδειγμα όπου το αρχείο μοιάζει πολύ με το "DAA" και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ένα πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων DAA, αλλά είναι πραγματικά αποκλειστικά για μια διαφορετική μορφή που είναι ασύμβατη με το λογισμικό που σχετίζεται με το DAA.