Τι είναι το USB 1.1;

USB 1.1 Λεπτομέρειες και πληροφορίες σύνδεσης

Το USB 1.1 είναι ένα πρότυπο Universal Serial Bus (USB) που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1998. Το πρότυπο USB 1.1 αντικαταστάθηκε από USB 2.0 και σύντομα από USB 3.0 .

Το USB 1.1 ονομάζεται μερικές φορές πλήρης ταχύτητα USB .

Υπάρχουν δύο διαφορετικές "ταχύτητες" στις οποίες μπορεί να τρέξει μια συσκευή USB 1.1 - είτε με χαμηλό εύρος ζώνης στα 1,5 Mbps είτε με πλήρες εύρος ζώνης στα 12 Mbps. Αυτό είναι σημαντικά πιο αργό από τις μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς USB 2.0 480 Mbps και USB 3.0 5.12 Mbps.

Σημαντικό: Το USB 1.0 κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1996, αλλά τα ζητήματα σε αυτή την έκδοση εμπόδισαν την ευρεία υποστήριξη του USB. Αυτά τα προβλήματα διορθώθηκαν στο USB 1.1 και είναι το πρότυπο που υποστηρίζουν οι περισσότερες συσκευές που είναι προ-USB 2.0.

Συνδέσεις USB 1.1

Σημείωση: Το βύσμα είναι το όνομα που δίνεται σε ένα βύσμα σύνδεσης USB 1.1 και ο υποδοχέας είναι αυτό που καλείται η θηλυκή υποδοχή.

Σημαντικό: Ανάλογα με τις επιλογές του κατασκευαστή, μια συγκεκριμένη συσκευή USB 3.0 ενδέχεται να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί σωστά σε υπολογιστή ή άλλο κεντρικό υπολογιστή που σχεδιάστηκε για USB 1.1, παρόλο που τα βύσματα και τα δοχεία συνδέονται φυσικά μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, οι συσκευές USB 3.0 επιτρέπεται να είναι συμβατές με το USB 1.1, αλλά δεν απαιτείται να είναι έτσι.

Σημείωση: Εκτός από τα ασυμβίβαστα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι συσκευές και τα καλώδια USB 1.1 είναι, ως επί το πλείστον, φυσικά συμβατά με υλικό USB 2.0 και USB 3.0, τύπου Α και τύπου B. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιο νεότερο πρότυπο, μέρος του Το σύστημα που υποστηρίζεται από USB υποστηρίζει, ποτέ δεν θα φτάσετε σε ρυθμό δεδομένων μεγαλύτερη από 12 Mbps εάν χρησιμοποιείτε ακόμη και ένα τμήμα USB 1.1.

Ανατρέξτε στο γράφημα USB για τη φυσική συμβατότητα για μια αναφορά σελίδας για ό, τι συμβαίνει.