Εισαγωγή στην συνδεδεμένη κατοικία

Τι έξυπνα σπίτια είναι και γιατί όλοι μιλάνε γι 'αυτά

Ένα συνδεδεμένο σπίτι , που μερικές φορές ονομάζεται επίσης ένα έξυπνο σπίτι , θέτει την τεχνολογία δικτύου υπολογιστών να χρησιμοποιήσει για την πρόσθετη άνεση και ασφάλεια των οικογενειών. Οι λάτρεις της αυτοματοποίησης στο σπίτι έχουν πειραματιστεί με συνδεδεμένα gadgets για πολλά χρόνια. Σήμερα, υπάρχουν πολλά νέα έξυπνα προϊόντα που ενδιαφέρονται για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς αυτές οι τεχνολογίες συνεχίζουν να εξελίσσονται και γίνονται ευκολότερες στη χρήση τους.

Συνδεδεμένες τεχνολογίες οικιακού δικτύου

Οι σύγχρονες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές χρησιμοποιούν πρωτόκολλα ασύρματου δικτύου για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι παραδοσιακές συσκευές ασύρματου οικιακού αυτοματισμού σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν σε δίκτυα mesh χρησιμοποιώντας ειδικά πρωτόκολλα όπως το Z-Wave και το Zigbee . Πολλά συνδεδεμένα σπίτια, ωστόσο, έχουν επίσης οικιακά δίκτυα Wi-Fi και ενσωματώνουν αυτές τις άλλες συσκευές μαζί τους (μια διαδικασία που ονομάζεται γεφύρωση). Οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα / tablet χρησιμοποιούνται συνήθως για τον τηλεχειρισμό των συνδεδεμένων οικιακών μικροεφαρμογών μέσω του οικιακού δικτύου.

Λειτουργίες συνδεδεμένων σπιτιών

Μέσω ηλεκτρονικών αισθητήρων, οι συνδεδεμένες κατοικίες είναι σε θέση να παρακολουθούν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, της θερμοκρασίας και της κίνησης. Οι λειτουργίες ελέγχου των συνδεδεμένων σπιτιών περιλαμβάνουν χειρισμό ηλεκτρομαγνητικών διακοπτών και βαλβίδων.

Φωτισμός και έλεγχος θερμοκρασίας

Η πιο βασική εφαρμογή του παραδοσιακού αυτοματισμού στο σπίτι είναι ο έλεγχος φωτισμού. Οι έξυπνοι διακόπτες φωτοεκπομπής (που δεν πρέπει να συγχέονται με τους διακόπτες δικτύου ) επιτρέπουν τη ρύθμιση της φωτεινότητας των ηλεκτρικών λαμπτήρων προς τα επάνω ή προς τα κάτω, καθώς και την απενεργοποίηση ή την ενεργοποίηση, είτε κατ 'απαίτηση είτε μέσω προκαθορισμένου χρονοδιακόπτη. Υπάρχουν συστήματα ελέγχου εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού. Προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού έναν συνδυασμό φυσικής άνεσης, ασφάλειας και δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι έξυπνοι θερμοστάτες ελέγχουν συστήματα οικιακής θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC). Αυτές οι συσκευές μπορούν να προγραμματιστούν για να αλλάξουν τη θερμοκρασία του σπιτιού σε διαφορετικές ώρες της ημέρας τη νύχτα για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μεγιστοποίηση της άνεσης. Περισσότερα - Εισαγωγή στους ελεγχόμενους στο Διαδίκτυο (Smart) θερμοστάτες .

Συνδεδεμένη ασφάλεια στο σπίτι

Ορισμένα είδη συνδεδεμένων οικιακών προϊόντων διαθέτουν εφαρμογές οικιακής ασφάλειας . Οι έξυπνες κλειδαριές θυρών και οι ελεγκτές πόρτας γκαράζ μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση και επίσης να στείλουν προειδοποιητικά μηνύματα μέσω των θυρών σύννεφων όταν ανοίγουν οι πόρτες. Ορισμένοι ελεγκτές μπορούν να υποστηρίξουν απομακρυσμένο ξεκλείδωμα ή επανασφάλιση, χρήσιμο σε καταστάσεις όπως όταν τα παιδιά φτάνουν στο σπίτι από το σχολείο. Οι έξυπνοι συναγερμοί που ανιχνεύουν τον καπνό ή το μονοξείδιο του άνθρακα μπορούν επίσης να διαμορφωθούν για την αποστολή απομακρυσμένων ειδοποιήσεων. Τα συστήματα παρακολούθησης βίντεο περιλαμβάνουν εσωτερικές και / ή εξωτερικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που μεταδίδουν βίντεο σε οικιακούς διακομιστές και απομακρυσμένους πελάτες.

Άλλες εφαρμογές συνδεδεμένων κατοικιών

Τα ψυγεία στο Διαδίκτυο ενσωματώνουν ασύρματο (συχνά RFID ) αισθητήρες που παρακολουθούν την ποσότητα του προϊόντος μέσα σε αυτό. Αυτά τα έξυπνα ψυγεία χρησιμοποιούν ενσωματωμένο Wi-Fi για την επικοινωνία δεδομένων.

Οι κλίμακες Wi-Fi λαμβάνουν μετρήσεις για το βάρος ενός ατόμου και τις στέλνουν στο σύννεφο μέσω οικιακού δικτύου Wi-Fi.

Οι έξυπνοι ποτιστές ("ψεκαστήρες") διαχειρίζονται το χρονοδιάγραμμα για το πότισμα γκαζόν και φυτών. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού στις διακοπές, για παράδειγμα, μπορούν να αλλάξουν από απόσταση το πρόγραμμα ποτίσματος για ένα έξυπνο καταιωνιστήρων για να προσαρμοστούν για την αλλαγή των προβλέψεων καιρού.

Οι αισθητήρες κίνησης που είναι ενσωματωμένοι σε συνδεδεμένες συσκευές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη πληροφοριών σε οικιακά περιβάλλοντα, όπως η ενεργοποίηση ενός ανεμιστήρα οροφής για την ενεργοποίηση όταν κάποιος μπαίνει σε ένα δωμάτιο ή φώτα για να σβήσει όταν κάποιος φεύγει. Οι αισθητήρες φωνής και / ή οι τεχνολογίες ανίχνευσης προσώπων μπορούν να αναγνωρίσουν άτομα και να μεταφέρουν ροή μουσικής σύμφωνα με προκαθορισμένες ατομικές προτιμήσεις.

Θέματα με συνδεδεμένα σπίτια

Η οικιακή αυτοματοποίηση και η συνδεδεμένη οικιακή τεχνολογία έχει ιστορικά εμπλέξει πολλά διαφορετικά πρότυπα ασύρματης επικοινωνίας και δικτύωσης. Οι καταναλωτές μερικές φορές δεν μπορούν να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν προϊόντα από διαφορετικούς προμηθευτές και να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά τους λειτουργούν σωστά μαζί. Μπορεί επίσης να απαιτήσει σημαντική επιπλέον προσπάθεια για να μάθει τις απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες για κάθε τύπο για να τις διαμορφώσει και να τις ενσωματώσει στο οικιακό δίκτυο.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας έχουν αντικαταστήσει τους παλιούς μετρητές οικιακής χρήσης με έξυπνους μετρητές . Ένας έξυπνος μετρητής λαμβάνει περιοδικές αναγνώσεις της κατανάλωσης ηλεκτρικού και / ή νερού ενός νοικοκυριού και μεταδίδει τα δεδομένα αυτά πίσω στα γραφεία της εταιρείας κοινής ωφέλειας. Ορισμένοι καταναλωτές αντιτίθενται σε αυτό το λεπτομερές επίπεδο παρακολούθησης των συνηθειών κατανάλωσης ενέργειας και αισθάνονται ότι παραβιάζουν την ιδιωτικότητά τους. Περισσότερα - Εισαγωγή στους ασύρματους ασύρματους μετρητές .

Το κόστος εγκατάστασης ενός συνδεδεμένου σπιτιού μπορεί να αυξηθεί αρκετά υψηλά, καθώς απαιτείται ένα διαφορετικό μείγμα συσκευών για την υποστήριξη όλων των διαφόρων χαρακτηριστικών του. Οι οικογένειες ενδέχεται να δυσκολεύονται να δικαιολογήσουν το κόστος για ό, τι θεωρούν πολυτελή. Αν και τα νοικοκυριά μπορούν να διαχειριστούν τους προϋπολογισμούς τους αυξάνοντας σταδιακά το συνδεδεμένο σπίτι τους, θα υποστηρίξουν τη μικρότερη λειτουργικότητα ανάλογα.