Πώς να συνδέσετε το Google Home στο Wi-Fi

Η σειρά προϊόντων Google Home περιλαμβάνει διαδραστικά ηχεία διαφόρων μορφών και μεγεθών που ελέγχονται από το Google Assistant , μια υπηρεσία με φωνή που ανταποκρίνεται σε ένα φαινομενικά ατελείωτο ποσό εντολών . Ωστόσο, για να αποκτήσετε το Google Home για να ακούσετε αυτές τις εντολές, πρέπει πρώτα να το συνδέσετε σε ένα δίκτυο Wi-Fi .

Πριν λάβετε τα παρακάτω βήματα, θα πρέπει να έχετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δικτύου σας εύχρηστο.

Συνδέοντας το Google Home με το Wi-Fi για πρώτη φορά

Θα πρέπει να έχετε ήδη κατεβάσει και να εγκαταστήσει την εφαρμογή Google Home. Εάν όχι, κάντε το μέσω του App Store για συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch και Google Play για Android.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google Home, αν δεν είναι ήδη ανοιχτή.
  2. Επιλέξτε ή εισαγάγετε το λογαριασμό Google που θέλετε να συσχετίσετε με τη συσκευή σας Google Home.
  3. Εάν σας ζητηθεί, ενεργοποιήστε το Bluetooth στη συσκευή σας Android ή iOS.
  4. Η νέα συσκευή Google Home θα πρέπει τώρα να ανακαλυφθεί από την εφαρμογή. Πατήστε NEXT .
  5. Το ηχείο πρέπει να κάνει ήχο. Εάν έχετε ακούσει αυτόν τον ήχο, επιλέξτε YES στην εφαρμογή.
  6. Επιλέξτε τη θέση της συσκευής σας (π.χ. Living Room) από τη λίστα που παρέχεται.
  7. Εισαγάγετε ένα μοναδικό όνομα για το έξυπνο ηχείο σας.
  8. Θα εμφανιστεί τώρα μια λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. Επιλέξτε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδέσετε το Google Home και πατήστε NEXT .
  9. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου Wi-Fi και πατήστε CONNECT .
  10. Αν είναι επιτυχής, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα Συνδεδεμένο μετά από μια σύντομη καθυστέρηση.

Σύνδεση του Google Home σε νέο δίκτυο Wi-Fi

Εάν το αρχικό ηχείο Google είχε ήδη ρυθμιστεί, αλλά πρέπει να συνδεθεί με ένα διαφορετικό δίκτυο Wi-Fi ή με ένα υπάρχον δίκτυο με έναν αλλαγμένο κωδικό πρόσβασης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχική σελίδα Google στη συσκευή σας Android ή iOS.
  2. Αγγίξτε το κουμπί της συσκευής που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο συνοδευτικό στιγμιότυπο οθόνης.
  3. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται μια λίστα με τις οικιακές συσκευές Google, η κάθε μία με το όνομα και την εικόνα που έχει ορίσει ο χρήστης. Εντοπίστε τη συσκευή που θέλετε να συνδεθείτε στο Wi-Fi και πατήστε το κουμπί μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της κάρτας του ηχείου και αντιπροσωπεύεται από τρεις τελείως οριζοντίως ευθυγραμμισμένες κουκίδες.
  4. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ρυθμίσεις συσκευής και πατήστε στο Wi-Fi .
  6. Οι ρυθμίσεις του Wi-Fi της αρχικής Google πρέπει τώρα να είναι ορατές. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο, επιλέξτε FORGET THIS NETWORK .
  7. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί τώρα, ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε αυτήν την απόφαση. Επιλέξτε FORGET WI-FI NETWORK .
  8. Αφού ξεχάσετε το δίκτυο, θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Αγγίξτε ξανά το κουμπί της συσκευής.
  9. Επιλέξτε ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ .
  10. Θα εμφανιστεί τώρα μια σειρά οδηγιών που σας ζητούν να πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις Wi-Fi της συσκευής σας Android ή iOS και να συνδεθείτε στο προσαρμοσμένο hotspot Home της Google που εμφανίζεται στη λίστα δικτύου. Αυτό το hotspot θα αντιπροσωπεύεται από ένα όνομα που ακολουθείται από τέσσερα ψηφία ή από το προσαρμοσμένο όνομα που δώσατε προηγουμένως στη συσκευή σας στο Google Home κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
  11. Επιστροφή στην εφαρμογή Google Home. Το ηχείο πρέπει να κάνει ήχο. Εάν έχετε ακούσει αυτόν τον ήχο, επιλέξτε YES στην εφαρμογή.
  12. Επιλέξτε τη θέση της συσκευής σας (π.χ. Living Room) από τη λίστα που παρέχεται.
  13. Εισαγάγετε ένα μοναδικό όνομα για το έξυπνο ηχείο σας.
  14. Θα εμφανιστεί τώρα μια λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. Επιλέξτε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδέσετε το Google Home και πατήστε NEXT .
  15. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου Wi-Fi και πατήστε CONNECT .
  16. Αν είναι επιτυχής, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα Συνδεδεμένο μετά από μια σύντομη καθυστέρηση.

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων

Getty Images (Multi-bits # 763527133)

Αν έχετε ακολουθήσει προσεκτικά τις παραπάνω οδηγίες και εξακολουθείτε να μην φαίνεται να συνδέετε τη συσκευή σας Google Home στο δίκτυό σας Wi-Fi, τότε ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις συμβουλές.

Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή της συσκευής ή / και τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου.