Ελάχιστες απαιτήσεις για OS X Mountain Lion (10,8)

Τι χρειάζεστε για να τρέξετε το OS X Mountain Lion στο Mac σας

Οι ελάχιστες απαιτήσεις υλικού για το OS X Mountain Lion είναι λίγο πιο απότομες από τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού για το OS X Lion , τον προκάτοχό του. Πολλοί Mac μπορούν να δουλέψουν με το Mountain Lion, αλλά κάποιοι Macs δεν θα μπορούν να τρέξουν κάτι νεότερο από το Lion.

Μια λίστα των Mac που θα λειτουργήσει με το λιοντάρι του βουνού

Η Apple έχει καταργήσει τους Mac που δεν υποστηρίζουν επεξεργαστές 64-bit από τη λίστα συμβατότητας OS X, δεδομένου ότι εισήγαγε το Snow Leopard . Με το Mountain Lion, η Apple περικόπτει περαιτέρω τον κατάλογο συμβατότητας, επειδή είναι πολύ αυστηρός για το τι συνιστά πλήρη υποστήριξη 64-bit.

Ωστόσο, μερικά από τα μοντέλα Mac που δεν έκαναν την περικοπή αυτή τη φορά, όπως οι παλαιότερες εκδόσεις του Mac Pro, έχουν έναν πλήρη επεξεργαστή Intel 64 bit. Λοιπόν, τι τους κρατούσε εκτός λειτουργίας;

Ενώ οι προηγούμενοι Mac Pro έχουν επεξεργαστές 64 bit, το firmware boot της EFI (Extensible Firmware Interface) είναι 32-bit. Το Mountain Lion μπορεί να εκκινήσει μόνο σε λειτουργία 64 bit, οπότε οποιοσδήποτε υπολογιστής Mac που διαθέτει λογισμικό εκκίνησης EFI 32 bit δεν θα μπορεί να το εκτελέσει. Η Apple δεν μπορεί να προμηθεύσει νέο firmware EFI επειδή τα τσιπ υποστήριξης για το σύστημα EFI σε αυτούς τους παλαιότερους Mac περιορίζονται επίσης σε 32 bits.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το Mac σας θα κάνει την περικοπή ή όχι, μπορείτε να μάθετε ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Εάν χρησιμοποιείτε Snow Leopard

  1. Επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac από το μενού της Apple .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες .
  3. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Υλικό έχει επιλεγεί στη λίστα περιεχομένων .
  4. Η δεύτερη καταχώρηση στη λίστα Επισκόπηση υλικού είναι το αναγνωριστικό μοντέλου .
  5. Συγκρίνετε το αναγνωριστικό μοντέλου με την παραπάνω λίστα. Για παράδειγμα, ένα αναγνωριστικό μοντέλου του MacBookPro5,4 θα είναι επιλέξιμο για αναβάθμιση σε Mountain Lion αφού είναι νεότερο από το αναγνωριστικό MacBookPro3,1 της λίστας.

Εάν χρησιμοποιείτε το λιοντάρι

  1. Επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac από το μενού της Apple .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες .
  3. Στο παράθυρο Πληροφορίες για αυτό το Mac που ανοίγει, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καρτέλα Επισκόπηση .
  4. Οι δύο πρώτες καταχωρήσεις θα περιλαμβάνουν το μοντέλο Mac και την ημερομηνία κυκλοφορίας του μοντέλου. Μπορείτε να συγκρίνετε αυτές τις πληροφορίες με τη λίστα μοντέλων παραπάνω.

Μια εναλλακτική μέθοδος

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε αν το Mac σας μπορεί να ενημερωθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να βεβαιωθείτε ότι η εκκίνηση του Mac σας χρησιμοποιεί έναν πυρήνα 64 bit.

  1. Εκκίνηση τερματικού , το οποίο βρίσκεται στο φάκελο / Applications / Utilities .
  2. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών του τερματικού: uname -a
  3. Το τερματικό θα επιστρέψει μερικές γραμμές γραμμής που υποδεικνύουν την έκδοση του πυρήνα Darwin που χρησιμοποιείται. Αναζητήστε το x86_64 κάπου μέσα στο κείμενο.

Η παραπάνω διαδικασία θα λειτουργήσει μόνο εάν χρησιμοποιείτε OS X Lion . Εάν εξακολουθείτε να εκτελείτε το OS X Snow Leopard, θα χρειαστεί να κάνετε εκκίνηση στον πυρήνα 64-bit επανεκκινώντας το Mac σας ενώ κρατάτε πατημένα τα πλήκτρα 6 και 4. Μόλις εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να ελέγξετε το κείμενο x86_64.

Μερικοί υπολογιστές Mac που δεν ανήκουν στην παραπάνω λίστα ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σε θέση να εκτελούν Mountain Lion, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να εκκινήσουν με επιτυχία χρησιμοποιώντας τον πυρήνα 64 bit. Αυτό είναι εφικτό αν έχετε αναβαθμίσει ένα παλαιότερο Mac αντικαθιστώντας μια πλακέτα λογικής, μια κάρτα γραφικών ή άλλο σημαντικό στοιχείο.

Εάν ο Mac σας δεν μπορεί να κάνει το άλμα στο Mountain Lion, μπορεί να θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε Snow Leopard ή Lion, αν δεν έχετε ήδη. Εάν το Mac σας εκτελεί το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να υποστηρίξει, θα μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις λογισμικού και, το σημαντικότερο, ενημερώσεις ασφαλείας, όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Apple παρέχει συνήθως ενημερώσεις ασφαλείας για την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, καθώς και τις δύο προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Πρόσθετες απαιτήσεις για τα λιοντάρια του βουνού

Ψάχνετε για τις ελάχιστες απαιτήσεις άλλων εκδόσεων του OS X;