Ποιο MacBook πρέπει να αγοράσω; Οι 5 καλύτεροι MacBooks του 2018

Δείτε ποιο φορητό υπολογιστή της Apple είναι κατάλληλο για εσάς

Με μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς μερικοί από τους καλύτερους διαθέσιμους φορητούς υπολογιστές σήμερα, η έμφαση της Apple στη δύναμη και τη φορητότητα έχει σπάσει τη σειρά laptop σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες: MacBook, MacBook Air και MacBook Pro. Και κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά προνόμια. Η λεπτή, ελαφριά κατασκευή του MacBook Air το καθιστά ιδανικό για φορητότητα, ενώ το MacBook Pro είναι ιδανικό για δημιουργικούς τύπους. Δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο MacBook για τις ανάγκες σας; Ρίξτε μια ματιά στην τρέχουσα σειρά φορητών υπολογιστών της Apple.

Το MacBook 12 ιντσών έχει αλλάξει σχετικά λίγο από την τριετή καριέρα του, αλλά η πιο πρόσφατη έκδοση αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη καταγγελία του: το πληκτρολόγιο. Οι προηγούμενες εκδόσεις δεν είχαν απτική ανάδραση και οι χρήστες δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται ποτέ σωστές. Τώρα, η έκδοση 2017 υιοθέτησε τον μηχανισμό πεταλούδας που υπάρχει στη γραμμή Pro, γεγονός που του δίνει μια πιο ουσιαστική και ικανοποιητική αίσθηση.

Το πιο πρόσφατο MacBook επίσης προσκρούει στη δύναμη επεξεργασίας του. Η προεπιλογή εξακολουθεί να είναι η χαμηλή ισχύς Intel Core m3, αλλά τώρα μπορείτε να αναβαθμίσετε σε χαμηλής τάσης Core i5 και Core i7 Intel CPUs με επιπλέον κόστος. Εκτός από αυτό, το MacBook θα είναι εκπληκτικά παρόμοιο, με το ίδιο σώμα από αλουμίνιο και οθόνη Retina του. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει με μία μόνο θύρα USB-C, αλλά αν δεν πρόκειται για διαμετακομιστή, θα συμφωνήσετε ότι αυτό είναι το καλύτερο MacBook ακόμα.

Μετά από λιγότερο από ένα χρόνο στην αγορά, το MacBook Pro sans Touch Bar 13 ιντσών αναβαθμίστηκε με τον επεξεργαστή Kaby της Intel. Η αναβάθμιση αποδίδει περίπου 20 τοις εκατό αύξηση στην απόδοση και στην πραγματικότητα έρχεται σε μια - περιμένετε για αυτό - χαμηλότερο κόστος! Φυσικά, μπορείτε να διαλέξετε από διάφορες διαφορετικές διαμορφώσεις, έτσι ώστε η συνολική τιμή σας να εξαρτάται από παράγοντες όπως η ποσότητα μνήμης RAM που χρειάζεστε.

Εκτός αυτού, τα μοντέλα 2016 και 2017 είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα και το μοντέλο 2017 διαθέτει επίσης το αμφιλεγόμενο πληκτρολόγιο του μηχανισμού πεταλούδας. Το trackpad Touch Force Touch έχει το ίδιο μέγεθος με το προηγούμενο, ενώ εξακολουθεί να έχει οθόνη με οπίσθιο φωτισμό LED με την ίδια ανάλυση 2.560 x 1.600 pixel και τεχνολογία IPS. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ψηλή σε περίπου 10 ώρες. Αν έχετε το μοντέλο 2016, πιθανώς δεν αξίζει να αναβαθμιστεί σε αυτή τη νέα έκδοση, αλλά για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν μεταξύ του MacBook 12 ιντσών και του MacBook Pro 15 ιντσών, αυτό το 13-incher είναι ένας μεγάλος συμβιβασμός.

Η Apple μπορεί να ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε τα smartphones με οθόνη αφής κάτι, αλλά όταν πρόκειται για φορητούς υπολογιστές με οθόνη αφής, η Apple δεν έχει ακόμη κάνει μια βουτιά. Η εισαγωγή της Touch Bar της Apple είναι η πλησιέστερη που θα πάρετε και θα ξανασκεφθείτε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο η αφή θα πρέπει να λειτουργεί σε ένα φορητό υπολογιστή. Η γραμμή αφής είναι ένας πίνακας οθόνης OLED πολλαπλής αφής, ο οποίος προσφέρει προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου και οπτικές ρυθμίσεις που αλλάζουν ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Η οθόνη σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή 13 ιντσών έχει επίσης αναβαθμιστεί, ώστε να είναι πιο φωτεινή, προσφέρει καλύτερη αντίθεση και περιλαμβάνει ευρεία υποστήριξη χρωμάτων.

Με τεχνολογία Intel Core i5 επεξεργαστή 3.1GHz με Turbo Boost έως 3.5GHz, χωρητικότητα 256GB SSD, 8GB μνήμης RAM και GPU Intel Iris Graphics 650, αυτή είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις της Apple. Και δεν χρειάζεται να ακούτε πολύ στενά να πείτε ότι τα ενσωματωμένα ηχεία το παίρνουν και μια εγκοπή.

Ο βασιλιάς των MacBooks παίρνει ακόμα μια αναβάθμιση, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι τίποτα να γράψει το σπίτι για. Φυσικά, αυτό είναι καλά νέα για όσους έπληξαν το μοντέλο του 2016. Αλλά το μοντέλο 2017 διαθέτει το ίδιο σώμα αλουμινίου, επιλογή θύρας, οθόνη Retina 2.880 x 1.800 pixel, πληκτρολόγιο μηχανισμού πεταλούδας και Touch Bar. Για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι, η Touch Bar είναι η εισβολή της Apple στον κόσμο των φορητών υπολογιστών με οθόνη αφής και εκτείνεται στην κορυφή του πληκτρολογίου, αντικαθιστώντας την παλιά σειρά πλήκτρων λειτουργιών. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων σας, των ελέγχων έντασης ήχου και φωτεινότητας και επίσης να αλλάξετε με βάση τα συμφραζόμενα, ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Διαμορφώσεις max σε 16GB μνήμης RAM, η οποία δυστυχώς κάποιοι μπορεί να βρουν περιοριστικό.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η μετάβαση στις επεξεργαστές Intel Core i-series της 7ης γενιάς. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ένα άλμα στο ενσωματωμένο τσιπ γραφικών στο HD 630 και διακριτά γραφικά στις επιλογές Radeon Pro 555 και 560. Είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση, αλλά αυτή που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα παρατηρήσουν.

Αναμφισβήτητα το πρώτο σημειωματάριο για να χαρακτηριστεί πραγματικά ως "Ultrabook", η Apple έχει κάνει μακριά με την 11-ιντσών παραλλαγή και τώρα προσφέρει μόνο ένα μοντέλο 13 ιντσών. Τελευταία ενημέρωση τον Μάρτιο του 2015, η μόνη πραγματική αλλαγή της Apple από τότε ήταν να χτυπήσει την κανονική μνήμη RAM σε 8GB ακριβώς έξω από το κουτί. Το τελευταίο μοντέλο προσφέρει επεξεργαστή 5ης γενιάς Intel Core, αποθήκευση flash και διάρκεια ζωής της μπαταρίας που μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Αυτό που λείπει είναι η οθόνη Retina που έχει γίνει το χρυσό πρότυπο για τους υπολογιστές της Apple και αυτό κάνει το laptop αισθάνεται λίγο μεγαλύτερο από τους άλλους.

Ο σχεδιασμός αλουμινίου unibody .68-ιντσών ζυγίζει 2.96 λίβρες και αισθάνεται ως ανθεκτικό ως ποτέ, ακόμη και αν δεν έχει ενημερωθεί από το 2010. Ευτυχώς, μέσα σε αυτό το πακέτο εξακολουθούν να υπάρχουν κορυφαίες επιδόσεις επεξεργαστών (αν και μεγαλύτερες) που μπορούν να συμβαδίσουν με πολλοί από τους σημερινούς φορητούς υπολογιστές. Ο αέρας μπορεί να χειριστεί ελαφριά επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών χωρίς να μετατοπίσει τον υπολογιστή σε overdrive. Αν εκτιμάτε τη φορητότητα, ένα κορυφαίο πληκτρολόγιο και trackpad και μπορείτε να παραβλέψετε την παλαιότερη οθόνη, ο Air παραμένει μια θαυμάσια μονάδα και είναι το λιγότερο ακριβό μοντέλο της Apple.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .