Φορητός υπολογιστής HP 2000t 15,6 ιντσών

Η HP έχει διακόψει τους φορητούς υπολογιστές σειράς 2000. Αν ψάχνετε για χαμηλού κόστους επιλογές laptop, φροντίστε να ελέγξετε έξω τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές κάτω από $ 500 για κάποιες πιο τρέχουσες επιλογές.

Η κατώτατη γραμμή

22 Οκτωβρίου 2012 - Ο φορητός υπολογιστής HP 2000 δεν είναι απαραιτήτως ένας κακός φορητός υπολογιστής, αλλά δεν έχει πραγματικά πολλά να το ξεχωρίσει από άλλους φορητούς υπολογιστές στην τιμή των 400 δολαρίων. Από την άποψη των χαρακτηριστικών, το μόνο πραγματικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που έχει πάνω από τον ανταγωνισμό είναι μια κάμερα υψηλής ανάλυσης. Πέρα από αυτό, είναι σχεδόν αυτό που μπορεί κανείς να βρει σε σχεδόν οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή σε αυτό το σημείο τιμών. Το πρόβλημα είναι ότι στερείται είτε λίγο περισσότερη απόδοση, μνήμη ή θύρες USB 3.0 που παρέχει κάποιος από τους ανταγωνιστές της.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ανασκόπηση - HP 2000t

22 Οκτωβρίου 2012 - Το HP 2000 είναι ένα νέο φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους από τη μεγάλη εταιρεία υπολογιστών που παραιτείται από τη χρήση της χρήσης του ονόματος Pavilion που χρησιμοποιεί με την πλειοψηφία των καταναλωτικών συστημάτων του. Στην πραγματικότητα, αυτός ο φορητός υπολογιστής μοιράζεται πραγματικά πολλά κοινά εξωτερικά με τον φορητό υπολογιστή Compaq Presario CQ58, αλλά βασίζεται γύρω από την πλατφόρμα Intel αντί της AMD. Για περίπου $ 400, το σύστημα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Pentium B950 σε συνδυασμό με μνήμη DDR3 4GB. Αυτό παρέχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο απόδοσης που θα επαρκέσει για την πλειοψηφία των χρηστών υπολογιστών, αλλά δεν έχει το ίδιο επίπεδο απόκρισης με αυτά που κατασκευάζονται γύρω από τους γρηγορότερους Core i3 επεξεργαστές.

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης στο HP 2000 είναι αρκετά τυπικά για $ 400. Διαθέτει σκληρό δίσκο 500GB που προσφέρει μεγάλο χώρο αποθήκευσης για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχεία πολυμέσων. Ο δίσκος περιστρέφεται με τον παραδοσιακό ρυθμό περιστροφής 5400rpm που προσφέρει μέτρια απόδοση. Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα εδώ είναι ότι το σύστημα δεν διαθέτει θύρες USB 3.0 για χρήση με εξωτερική αποθήκευση υψηλής ταχύτητας. Αυτό είναι ακόμα αρκετά ασυνήθιστο σε αυτό το σημείο τιμών, αλλά είναι κάτι που το ASUS X54C έρχεται με. Ένας καυστήρας DVD διπλής στρώσης χειρίζεται την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD .

Ο πίνακας οθόνης για το HP 2000 χρησιμοποιεί ένα πρότυπο πάνελ οθόνης 15,6 ιντσών που χρησιμοποιεί τεχνολογία TN και διαθέτει εγγενή ανάλυση 1366x768. Η φωτεινότητα είναι καλή, αλλά οι γωνίες θέασης εξακολουθούν να είναι αρκετά στενές κυρίως λόγω του πάνελ TN. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους. Τα γραφικά για το σύστημα είναι λίγο κάτω από το par λόγω του Intel HD Graphics 2000 ενσωματωμένου στον επεξεργαστή Pentium. Αυτή η έκδοση δεν έχει καμία πραγματική απόδοση 3D, ακόμα λιγότερο από ότι το HD Graphics 3000 που βρέθηκε στους φορητούς υπολογιστές Core i3 που κοστίζουν λίγο περισσότερο. Αυτό που προσφέρει αντίθετα είναι η δυνατότητα επιτάχυνσης της κωδικοποίησης μέσων όταν χρησιμοποιείτε συμβατές εφαρμογές Quick Sync . Να είστε προειδοποιημένοι ότι ακόμη και αυτό θα είναι λιγότερο από μια ώθηση από τους φορητούς υπολογιστές με ένα HD Graphics 3000.

Αντί να χρησιμοποιήσει τα απομονωμένα σχέδια πληκτρολογίων της σειράς Pavilion, το HP 2000 χρησιμοποιεί ένα πιο παραδοσιακό σχέδιο με σχετικά επίπεδη πλήκτρα. Είναι ένα λειτουργικό πληκτρολόγιο αλλά δεν έχει το ίδιο επίπεδο άνεσης με τους πιο ακριβούς φορητούς υπολογιστές της HP. Το trackpad είναι αρκετά ευρύ, αλλά μάλλον μικρό για ένα φορητό υπολογιστή 15 ιντσών που μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη χρήση του. Αυτό ήταν πιθανό να γίνει για να προσπαθήσετε και να αποφύγετε το τυχαίο πάτημα κατά την πληκτρολόγηση. Η περιοχή παλάμης χρησιμοποιεί πολύ γυαλιστερή πλαστική επίστρωση παρόμοια με το εξωτερικό καπάκι. Ενώ είναι πολύ ελκυστικό όταν είναι καινούργιο, δείχνει γρήγορα λεκέδες και βρωμιά που απαιτούν συχνό καθαρισμό για να διατηρηθεί η εμφάνισή του.

Ενώ το HP 2000 έχει σχεδιαστεί ως σύστημα χαμηλού κόστους, η HP δεν έχασε τη μπαταρία χρησιμοποιώντας μια μπαταρία έξι κυψελών με χωρητικότητα 47WHr παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στα φορητά της Pavilion . Στις δοκιμές αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει για τρεισήμισι ώρες πριν μεταβεί σε κατάσταση αναμονής . Αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό ενός φορητού υπολογιστή 15 ιντσών. Εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερη από το HP Envy Sleekbook 6 που διαθέτει μεγαλύτερο μέγεθος μπαταρίας και πιο ενεργειακά αποδοτικό προφίλ. Επίσης υπολείπεται του Dell Inspiron 660 που χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Bridge Ivy.

Στο σημείο τιμών των 400 δολαρίων, το HP 2000 αντιμετωπίζει αρκετούς ανταγωνιστές ακόμα και από το δικό του τμήμα Compaq. Το ASUS X54C που αναφέρθηκε προηγουμένως προσφέρει έναν επεξεργαστή Core i3, περισσότερο ram και την προαναφερθείσα θύρα USB 3.0 αλλά έχει μικρότερο σκληρό δίσκο και μπαταρία. Το Compaq Presario CQ58 χρησιμοποιεί έναν πιο αργό επεξεργαστή AMD με λιγότερη μνήμη, λιγότερο χώρο στο σκληρό δίσκο, αλλά το ίδιο γενικό πλαίσιο με το HP 2000. Το Inspiron 15 της Dell χρησιμοποιεί παλαιότερο σχεδιασμό πλαισίου με επεξεργαστή Core i3 και Bluetooth. Το Satellite C855 της Toshiba διαθέτει θύρα USB 3.0, αλλά έχει μικρότερο χώρο αποθήκευσης, αλλά είναι λίγο πιο οικονομικά.