Πώς να αλλάξετε το μενού Έναρξη των Windows Vista Ενεργοποίηση κουμπιού ενέργειας

Από προεπιλογή, το κουμπί ενεργοποίησης του μενού έναρξης στα Windows Vista τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι ωραίο για μερικούς, μπορεί να θέλετε το κουμπί τροφοδοσίας να θέσει τον υπολογιστή σας σε λειτουργία αδρανοποίησης ή, πιθανότατα, θέλετε το κουμπί τροφοδοσίας απλά να κλείσει τον υπολογιστή σας.

Εάν δεν έχετε αλλάξει το κουμπί ενεργοποίησης του μενού εκκίνησης αλλά εξακολουθείτε να τερματίζετε τον υπολογιστή σας κάθε βράδυ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια διαδικασία πολλαπλών κλικ ποντικιού. Με άλλα λόγια, χάσιμο χρόνου. Ο επανασυντονισμός του κουμπιού ενεργοποίησης του μενού έναρξης πιθανώς θα ξυρίσει μερικά δευτερόλεπτα από αυτή την καθημερινή διαδικασία.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να αλλάξετε τη δράση του κουμπιού ενεργοποίησης του μενού έναρξης στα Windows Vista:

Πώς να αλλάξετε το μενού Έναρξη των Windows Vista Ενεργοποίηση κουμπιού ενέργειας

Η αλλαγή της ενέργειας του κουμπιού ενεργοποίησης του μενού εκκίνησης στα Windows Vista είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από λίγα λεπτά.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
    1. Συμβουλή: Σε βιασύνη; Πληκτρολογήστε επιλογές ενέργειας στο πλαίσιο αναζήτησης, αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πατήστε Enter . Περάστε στο Βήμα 4.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Υλικό και ήχος .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου , δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο " Επιλογές ενέργειας" και προχωρήστε στο βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογές παροχής ενέργειας .
  4. Στην περιοχή " Επιλογή ενός σχεδίου παροχής ενέργειας ", κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου " κάτω από το προτιμώμενο σχέδιο για τον υπολογιστή σας.
  5. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή προηγμένων ρυθμίσεων τροφοδοσίας .
  6. Στο παράθυρο " Προχωρημένες ρυθμίσεις" , κάντε κλικ στο πλήκτρο + δίπλα στα κουμπιά Power και στο καπάκι για να εμφανίσετε τις διαθέσιμες επιλογές.
  7. Κάτω από την επιλογή των κουμπιών λειτουργίας και του καπακιού , κάντε κλικ στο κουμπί + δίπλα στο κουμπί λειτουργίας του μενού Έναρξη .
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση: από το μενού "Έναρξη" επιλογή κουμπιού ενεργοποίησης για να αποκαλύψετε ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο.
  9. Επιλέξτε είτε Sleep , Hibernate είτε Shut Down .
    1. Οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να θέτουν το πλήκτρο ενεργοποίησης του μενού εκκίνησης σε κατάσταση τερματισμού για να απενεργοποιήσετε εύκολα τον υπολογιστή.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και κλείστε το παράθυρο " Επεξεργασία ρυθμίσεων σχεδίου" .
    1. Αυτό είναι! Από εδώ και στο εξής, όταν κάνετε κλικ στο κουμπί ενεργοποίησης του μενού εκκίνησης, θα εκτελεστεί η ενέργεια που ορίσατε στο τελευταίο βήμα.