Πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο στα Windows

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για τη σάρωση εγγράφων στα Windows 10, 8 ή 7

Υπάρχουν δύο τρόποι για να σαρώσετε μια φωτογραφία ή ένα έγγραφο στον υπολογιστή σας των Windows: με ειδικό σαρωτή ή με εκτυπωτή πολλαπλών λειτουργιών (MFP) που περιέχει σαρωτή.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο σάρωσης ενός εγγράφου ή μιας φωτογραφίας από αυτόνομο σαρωτή ή MFP χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο λογισμικό φαξ και σάρωσης Windows στα Windows 10, 8 ή 7 - δεν απαιτείται άλλο λογισμικό.

Πριν ξεκινήσουμε, πρόκειται να υποθέσουμε ότι έχετε ήδη συνδέσει τον σαρωτή ή το MFP στον υπολογιστή σας και ότι έχετε δοκιμάσει τη σύνδεση για να επιβεβαιώσετε ότι οι συσκευές σας λειτουργούν σωστά.

Ανοίξτε το Πρόγραμμα φαξ και σάρωσης των Windows

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε το φαξ και τη σάρωση των Windows είναι απλά να το αναζητήσετε. Απλά πληκτρολογήστε Windows Fax από τη γραμμή αναζήτησης και θα το δείτε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πατήστε ή κάντε κλικ σε αυτό για να το ανοίξετε.

Στα Windows 10 , η γραμμή αναζήτησης βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κουμπί "Έναρξη". Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows, η γραμμή αναζήτησης ενδέχεται να βρίσκεται μέσα από το κουμπί "Έναρξη", οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στην πρώτη για να την δείτε.

Αν προτιμάτε να μην πραγματοποιήσετε αναζήτηση, το Windows Fax και Scan είναι διαθέσιμο μέσω του μενού Έναρξη σε κάθε έκδοση των Windows:

Windows 10: Πλήκτρο έναρξης -> Αξεσουάρ

Windows 8: Αρχική οθόνη -> Εφαρμογές

Windows 7: Μενού Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα

Χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα φαξ και σάρωσης των Windows

Τα Windows Fax and Scan φαίνονται τα ίδια στα Windows 7, 8 και 10 επειδή η Microsoft δεν έχει ενημερώσει τη διασύνδεση του προγράμματος από τότε που παρουσιάστηκε στα Windows Vista . Έτσι, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να σαρώσετε ένα έγγραφο ή μια φωτογραφία στο MFP ή τον αυτόνομο σαρωτή σας:

  1. Ενεργοποιήστε το σαρωτή ή το MFP αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Νέα σάρωση στη μπλε γραμμή εργαλείων . Το παράθυρο νέας σάρωσης εμφανίζεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Στο παράθυρο "Επιλογή συσκευής", κάντε κλικ στο σαρωτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  5. Στο παράθυρο "Νέα σάρωση", αλλάξτε οποιαδήποτε από τις επιλογές σαρωτή και σάρωσης (όπως τη μορφή αρχείου που θέλετε να αποθηκεύσετε) στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.
  6. Κάντε προεπισκόπηση της σάρωσης στο παράθυρο κάνοντας κλικ στην επιλογή Προεπισκόπηση .
  7. Σάρωση του εγγράφου κάνοντας κλικ στο στοιχείο Σάρωση .

Πώς να σαρώσετε τα σαρωμένα έγγραφα

Αφού ο σαρωτής σαρώνει το έγγραφο, εμφανίζεται στο παράθυρο εγγράφου στο παράθυρο Φαξ και σάρωση των Windows. Κάντε κύλιση προς τα επάνω και προς τα κάτω στο παράθυρο για να δείτε ολόκληρο το σαρωμένο έγγραφο.

Τώρα μπορείτε να αποφασίσετε τι μπορείτε να κάνετε με το έγγραφο κάνοντας κλικ σε μία από τις επιλογές από αριστερά προς τα δεξιά μέσα στη μπλε γραμμή μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου:

Ακόμη και αν δεν κάνετε τίποτα με το έγγραφο ή τη φωτογραφία που σαρώσατε, το Windows Fax και Scan σάς αποθηκεύει αυτόματα τη σάρωση ως αρχείο, ώστε να μπορείτε να προβάλετε προηγούμενες σαρώσεις ανά πάσα στιγμή όταν ανοίγετε το πρόγραμμα.

Προβάλετε ένα αρχείο κάνοντας κλικ στο έγγραφο ή το όνομα της φωτογραφίας μέσα στη λίστα αρχείων. Το σαρωμένο έγγραφο ή φωτογραφία εμφανίζεται στο παράθυρο εγγράφου για να επιβεβαιώσετε ότι το αρχείο περιέχει αυτό που περιμένετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε τις εργασίες αποστολής ή αποθήκευσης που συζητήσαμε προηγουμένως.