Το iPad Pro κριτική: ένα μεγαλύτερο, πιο ισχυρό iPad

Η Apple έχει κάνει μια μεγάλη υπόθεση για το πώς το iPad Pro μπορεί να χωρέσει στην επιχειρηματική ρύθμιση, αναδεικνύοντας την Microsoft στη σκηνή για να αναδείξει το Microsoft Office στο νέο iPad, αλλά στην πραγματικότητα το iPad Pro μπορεί να είναι το απόλυτο tablet της οικογένειας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που παρατηρείτε από το bat για το iPad Pro, συμπεριλαμβανομένης αυτής της τεράστιας, όμορφης οθόνης. Αλλά αυτό που το καθιστά ένα καλύτερο iPad για το σπίτι δεν είναι τόσο το πώς φαίνεται πως ακούγεται .

Το iPad Pro: Ένα μεγαλύτερο, πιο ισχυρό iPad

Ας πάρουμε μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές με πριν πριν φτάσουμε στο κρέας του iPad Pro. Η οθόνη 12,9 ιντσών παρέχει περίπου 75% περισσότερη ακίνητη περιουσία από την οθόνη 7,9 ιντσών του iPad και τα πακέτα ανάλυσης οθόνης 2732 x 2048 γύρω από τα ίδια εικονοκύτταρα ανά ίντσα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε την ίδια σαφήνεια οθόνης με πολλά μεγαλύτερη οθόνη. Ο επεξεργαστής A9X που τροφοδοτεί το iPad Pro είναι ένας επεξεργαστής διπλού πυρήνα, ο οποίος είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το A8X στο iPad Air 2 έχει τρεις πυρήνες, αλλά η Apple έχει ενισχύσει την πρωτογενή ταχύτητα του επεξεργαστή του iPad Pro. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια CPU και ένας επεξεργαστής γραφικών που τρέχουν δύο φορές πιο γρήγορα από το iPad Air 2.

Πόσο γρήγορα είναι; Ο επεξεργαστής A9X έχει περίπου το ίδιο σκορ με το Microsoft Surface Pro 4 που έχει αναβαθμιστεί στον επεξεργαστή Intel Core i5. Οι επεξεργαστές i5 είναι ο επεξεργαστής Intel μεσαίας εμβέλειας, οπότε αυτό που έκανε η Apple είναι να κυκλοφορήσει ένα iPad που ρολόει ταχύτερα ή ταχύτερα από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές. Στην πραγματικότητα, το iPad Pro χρονομετρημένο σε γρηγορότερα από ό, τι το 2015 Retina MacBook Pro τρέχει έναν επεξεργαστή i5.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το iOS είναι ένα πολύ λεπτότερο λειτουργικό σύστημα σε σύγκριση με το Mac OS ή τα Windows. Αυτό σημαίνει ότι το iPad Pro θα νιώθει ακόμα πιο γρήγορα. Και με την Apple να αυξάνει το ποσό της μνήμης RAM που χρησιμοποιείται για εφαρμογές από 2 GB έως 4G, μπορείτε να κάνετε πολλαπλές εργασίες και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών γρήγορα.

Αλλά δεν είναι μόνο ένα μεγαλύτερο iPad ...

Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα παρατηρήσουν για το iPad είναι ότι η τεράστια οθόνη. Το δεύτερο πράγμα που θα παρατηρήσουν είναι το πληκτρολόγιο. Όχι, όχι το πολύ δημοφιλές Smart Keyboard. Αυτό δεν θα κυκλοφορήσει για άλλες λίγες εβδομάδες. Μιλώ για το πληκτρολόγιο της οθόνης.

Όταν κρατάτε το iPad σε οριζόντια λειτουργία, το πληκτρολόγιο οθόνης έχει περίπου το ίδιο πλάτος με το πληκτρολόγιο του MacBook Pro 15 ιντσών. Ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους το χτυπάει με ένα κλάσμα μίας ίντσας. Και τα περισσότερα από τα πλήκτρα έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Τα μόνο κλειδιά που είναι μικρότερα είναι η κορυφαία σειρά αριθμητικών πλήκτρων.

Περιμένετε. Αντιγράφων ασφαλείας. Ναι, είπα την πρώτη σειρά των αριθμητικών πλήκτρων. Το πληκτρολόγιο του iPad Pro σας επιτρέπει τώρα να πληκτρολογείτε γράμματα, αριθμούς και σύμβολα από το ίδιο πληκτρολόγιο χωρίς να αλλάζετε σε διαφορετική διάταξη. Και αυτό κάνει μια τεράστια διαφορά όσον αφορά την παραγωγικότητα. Ακόμη και χωρίς ένα φυσικό πληκτρολόγιο, το γράψιμο του περιεχομένου γίνεται πολύ πιο εύκολο σε ένα iPad Pro. Και όταν προσθέτετε το νέο εικονικό touchpad που εισάγεται με το iOS 9 , ο χειρισμός του κειμένου στην οθόνη είναι ένα αεράκι.

Αλλά η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του iPad Pro και του iPad Air 2 εκτός του μεγέθους της οθόνης και της ακατέργαστης ενέργειας είναι ο ήχος. Αυτό είναι όπου το iPad Pro γίνεται το τελευταίο δισκίο οικογένειας. Το iPad Pro έχει τέσσερα ηχεία, με ένα σε κάθε γωνία του tablet. Έχει επίσης τη δυνατότητα να εξισορροπήσει τα ηχεία, ώστε να μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι έξοδοι του ήχου βασίζονται στο πώς κρατάτε το iPad. Αυτό σημαίνει ότι ακούγεται πολύ καλά όλη την ώρα.

Και εννοώ ότι ακούγεται υπέροχο . Ποτέ δεν ήμουν fan του παρακολουθώντας ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές πλήρους μήκους στο iPad μου. Γιατί θα ήθελα να παρακολουθήσω το tablet μου όταν έχω τηλεόραση 50 ιντσών και ηχοσύστημα; Είναι ένα πράγμα αν είμαι σε διακοπές και θέλω να ρεύσω μια ταινία από την Netflix ή την Amazon Prime , αλλά στο σπίτι; Όχι τότε. Αλλά τώρα. Δεν χρειάζεται πολύ για το iPad Pro να σας κερδίσει σε αυτό το τμήμα. Η μεγαλύτερη οθόνη σε συνδυασμό με τον πολύ βελτιωμένο ήχο καθιστά το iPad Pro τέλειο ως φορητή τηλεόραση ή ένα υπέροχο σύστημα ήχου για να ακούτε την Pandora ή την Apple Music . (Και πρέπει ακόμη να αναφέρω πόσο σπουδαίο είναι το παιχνίδι ;)

Μπορεί να αντικαταστήσει τον φορητό σας υπολογιστή;

Η Apple πιέζει το iPad Pro ως μια εταιρική συσκευή και αυτό μπορεί να χρειαστεί πολλή ώθηση. Σίγουρα, το iPad κάνει ήδη κάποιες επιδρομές στην επιχείρηση και το iPad Pro θα βοηθήσει. Αλλά η φιλοσοφία σχεδιασμού της Apple για να κάνει τα πράγματα απλά και επομένως ευκολότερη στη χρήση, το βλάπτει εδώ. '

Για παράδειγμα, πού είναι η υποστήριξη USB; Δεν μιλάω για μια θύρα USB εδώ. Μπορούμε να λύσουμε εύκολα αυτό που χρησιμοποιεί το βύσμα Lightning για να το συνδέσετε σε ένα διανομέα USB. Αλλά αν πρόκειται να λειτουργήσετε σε ένα εταιρικό περιβάλλον, η δυνατότητα να συνδέσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου ή μια μονάδα Flash θα ήταν ωραία. Όπως και καλύτερη υποστήριξη για δίσκους δικτύου. Και ενώ ένα εικονικό touchpad είναι ωραίο, τι γίνεται με την υποστήριξη για ένα ποντίκι;

Ο μεγαλύτερος συγγραφέας για την ανάληψη του iPad Pro ως φορητό υπολογιστή εργασίας είναι ο πολλαπλασιασμός του ιδιόκτητου λογισμικού των Windows στο εταιρικό περιβάλλον. Εάν η επιχείρησή σας δημιούργησε ένα περίπλοκο σύστημα back office που λειτουργεί μόνο με Windows και χρειάζεστε πρόσβαση στο σύστημα αυτό, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το iPad Pro ως τον μόνο υπολογιστή εργασίας σας. Όμως, καθώς περισσότερες εταιρείες πηδούν στο cloud computing ως καλύτερη λύση, το iPad Pro γίνεται πιο βιώσιμη λύση.

Πώς το Siri μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικό

Μπορεί να αντικαταστήσει τον οικιακό σας υπολογιστή;

Από την άποψη της ακατέργαστης ενέργειας, το iPad Pro δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει τον υπολογιστή σας στο σπίτι. Αλλά παρόμοια με την ικανότητά του να εισβάλει στην επιχείρηση, μέρος της εξίσωσης θα είναι αν υπάρχει ή όχι ένα iPad ισοδύναμο με το λογισμικό που χρειάζεστε. Η μεγαλύτερη οθόνη και η δυνατότητα πολλαπλής εκτέλεσης με split-screen σας επιτρέπουν να κάνετε εύκολα εργασία ανάμεσα σε δύο διαφορετικές εφαρμογές και όταν προσθέτετε πρόσθετη μνήμη και γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών, μπορείτε να ζεύγετε τρία, τέσσερα ή περισσότερα apps τέλεια. Αλλά αν δεν μπορεί να τρέξει το λογισμικό, αυτή η πρόσθετη ιπποδύναμη δεν θα σας κάνει καλό.

Αλλά τι λογισμικό χρησιμοποιείτε πραγματικά στον υπολογιστή σας;

Υπάρχει ένα εκπληκτικό ποσό λογισμικού παραγωγικότητας που διατίθεται για το iPad . Και ακόμα περισσότερο λογισμικό που τρέχει τώρα στο σύννεφο. Το iPad Pro συνοδεύεται από τη σουίτα εφαρμογών iWork , η οποία περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου και υπολογιστικό φύλλο. Έχει επίσης προεγκατεστημένο το Garage Band και το iMovie.

Συγκρίνετε: το Microsoft Office με το iWork.

Για πολλούς ανθρώπους, το iPad ήδη κάνει ό, τι χρειάζονται από έναν οικιακό υπολογιστή. Προσθέστε το καλύτερο πληκτρολόγιο στην οθόνη και δεν θα χάσετε ένα φυσικό πληκτρολόγιο κοντά σε όσο νομίζετε. Και η μεγαλύτερη οθόνη το καθιστά ιδανικό για εργασία, παιχνίδι ή ακόμα και συνδυασμό. Πόσο ωραία είναι αυτή η μεγαλύτερη οθόνη; Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εικόνας σε μια εικόνα, μπορείτε να προβάλλετε μια ταινία σε ένα παράθυρο που είναι λιγότερο από το ένα τέταρτο της οθόνης του iPad Pro και έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το iPhone 6 Plus . Τίποτα δεν γράφει ένα μακρύ ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λιγότερο δαπανηρό από το να παρακολουθείτε το τελευταίο επεισόδιο The Walking Dead ενώ το κάνετε.

Ας μιλήσουμε για αυτά τα αξεσουάρ

Η Apple έχει μια ημερομηνία αποστολής περίπου 3-4 εβδομάδων για το έξυπνο πληκτρολόγιο και το μολύβι, επομένως δεν είναι δυνατόν να τους δώσετε μια πλήρη αναθεώρηση αυτή τη στιγμή. Το Smart Keyboard χρησιμοποιεί τη νέα υποδοχή για το iPad Pro, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να το συνδέσετε μέσω Bluetooth για να λειτουργήσει.

Αλλά το iPad είχε υποστήριξη από την αρχή για ασύρματα ( και ακόμη και ενσύρματα ) πληκτρολόγια, οπότε ενώ το έξυπνο πληκτρολόγιο μπορεί να καταλήξει να είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο για το iPad Pro, δεν είναι τόσο επαναστατικό όσο η Apple θα έπρεπε να σκεφτούμε. Ίσως πιο σημαντικό για πολλούς θα είναι η νέα υποστήριξη της iOS για ειδικές λειτουργίες κλειδιού, οπότε αν έχετε αφιερωμένα αντίγραφα και επικόλληση πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με το iPad.

Το μολύβι της Apple μπορεί να είναι το πραγματικό επαναστατικό προϊόν εδώ. Η δυνατότητα χρήσης πίεσης και γωνίας για να επηρεάσετε το εγκεφαλικό επεισόδιο θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία όμορφων σχεδίων στο iPad. Αυτό θα κάνει το iPad Pro τέλειο tablet για γραφίστες.

Διαβάστε μια αναθεώρηση του μολυβιού Apple

iPad Pro: Η ετυμηγορία

Ως iPad, το iPad Pro παίρνει 6 αστέρια από 5. Ναι, είναι τόσο καλό. Είναι τόσο γρήγορο όσο ένα MacBook, όσο όμορφο να βλέπεις σαν MacBook, ακούγεται καλύτερα από ένα MacBook και ζυγίζει περίπου 1,6 λίβρες. Είναι το πρώτο iPad από το πρωτότυπο που παράγει εκείνο το μαγευτικό συναίσθημα της μεταφοράς μιας οθόνης γύρω σας.

Όμως, ως δισκέτα επιχείρησης, εξακολουθεί να λείπει λίγο. Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί τρόποι για την iPad και την πλατφόρμα iOS που πρέπει να εξελιχθούν πριν δούμε ότι το iPad Pro εισβάλει πραγματικά εταιρείες σε ολόκληρη την Αμερική. Μπορεί να είναι μεγάλη σε συγκεκριμένες εργασίες και θα βρει σίγουρα μια θέση στην επιχείρηση, αλλά μπορεί να πάρει μια αλλαγή στη φιλοσοφία του σχεδιασμού στην Apple, προτού να μπορέσουν να φτάσουν σε έναν εταιρικό κόσμο μετά τον φορητό υπολογιστή.

Το iPad Pro ξεκινά από $ 799 για το 32GB μοντέλο. Ένα μοντέλο 128 GB τρέχει 949 δολάρια και το μοντέλο των 128 GB με πρόσβαση κυψελοειδούς θα σας επαναφέρει $ 1.079.

Οδηγός αγοραστή στο iPad