Προσθήκη σημείων έμφασης στο OS X

Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης των Mac για να προσθέσετε σημάδια έμφασης

Από το OS X Lion , το λειτουργικό σύστημα Mac υποστηρίζει την ίδια μέθοδο προσθήκης διακριτικών σημάτων σε χαρακτήρες που βρίσκονται σε συσκευές iOS. Τώρα, όταν πρέπει να προσθέσετε ένα γράμμα, τρίμα ή άλλο γράμμα στη γραφή σας, δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε έναν θεατή χαρακτήρων γραμματοσειράς για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάλληλο διακριτικό σήμα.

Αυτή η απλή διαδικασία είναι μέρος του αυτόματου ορθογραφικού χαρακτηριστικού του OS X. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να λειτουργεί για τη συντριπτική πλειονότητα των υπαρχουσών εφαρμογών που χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο χειρισμό κειμένου του Mac. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν μερικές εφαρμογές που δεν θα υποστηρίξουν αυτό το νέο χαρακτηριστικό, πιθανώς επειδή οι προγραμματιστές έβαλαν το δικό τους πακέτο χειρισμού κειμένων, αντί να χρησιμοποιήσουν αυτό που παρέχεται από το OS X.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματων σημείων σήμανσης στο OS X

  1. Άνοιγμα του αγαπημένου σας επεξεργαστή κειμένου.
  2. Αρχίστε να πληκτρολογείτε μια λέξη ή μια πρόταση. Όταν φτάσετε σε ένα γράμμα που χρειάζεται σήμα σήμανσης, συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο για αυτό το χαρακτήρα. Μετά από μια σύντομη παύση, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο popover ακριβώς πάνω από τον χαρακτήρα, εμφανίζοντας όλα τα κατάλληλα σημάδια έμφασης για αυτόν τον χαρακτήρα.
  3. Μπορείτε να επιλέξετε το σήμα τόνου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάνοντας κλικ στο glyph ή εισάγοντας τον αριθμό που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από κάθε glyph.

Όταν δεν εμφανίζεται το σήμα εμφάνισης του Popover Accent

Υπάρχουν δύο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους δεν εμφανίζεται ο πίνακας επισημάνσεων του πίνακα εξουσιών. Το πρώτο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι επειδή μερικές εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου δεν χρησιμοποιούν τα API επεξεργασίας κειμένου ενσωματωμένα στο OS X. Αυτές οι εφαρμογές δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της απλοποιημένης μεθόδου προσθήκης σημάτων προειδοποίησης. Αντ 'αυτού, η εφαρμογή μπορεί να έχει τη δική της μέθοδο για την προσθήκη των σημείων. ελέγξτε το εγχειρίδιο ή επισκεφθείτε την τοποθεσία υποστήριξης της εφαρμογής για πληροφορίες.

Ο δεύτερος κοινός λόγος για την αποτυχία εμφάνισης του πίνακα επισημάνσεων είναι ότι η λειτουργία επανάληψης κλειδιών είναι απενεργοποιημένη στο παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου. Ο πίνακας επισημάνσεων έμφασης χρησιμοποιεί τη λειτουργία επανάληψης πλήκτρων για να διαπιστώσει ότι ένας χαρακτήρας κρατιέται προς τα κάτω. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το ρυθμιστικό πλήκτρων επανάληψης σε μία από τις θέσεις ενεργοποίησης.

Τώρα που έχετε τον πίνακα επιφανειακών σημάτων, μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε ένα ποτό στο αγαπημένο σας καφέ.

Δημοσιεύθηκε: 7/28/2011

Ενημερώθηκε: 7/21/2015