Πώς να διορθώσετε το σφάλμα A20

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα A20

Το σφάλμα A20 εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτόματης δοκιμής (POST) πολύ σύντομα μετά την πρώτη εκκίνηση του υπολογιστή. Το λειτουργικό σύστημα δεν έχει φορτωθεί ακόμα όταν εμφανιστεί αυτό το μήνυμα σφάλματος.

Το μήνυμα σφάλματος A20 μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα:

Σφάλμα A20 Σφάλμα A20 A20

Ποια είναι η αιτία ενός σφάλματος A20;

Το σφάλμα "A20" αναφέρεται από το POST όταν εντοπίζει κάποιο πρόβλημα με το πληκτρολόγιο ή τον ελεγκτή πληκτρολογίου που βρίσκεται στη μητρική πλακέτα .

Ενώ είναι πιθανό ότι ένα σφάλμα A20 θα μπορούσε να ισχύει για κάτι άλλο, είναι πολύ απίθανο.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα A20

  1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή εάν είναι ενεργοποιημένος.
  2. Αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή.
  3. Βεβαιωθείτε ότι οι ακίδες του συνδέσμου του πληκτρολογίου δεν είναι λυγισμένες. Αν είναι, μπορείτε να προσπαθήσετε να ισιώσετε τον εαυτό σας με τον ακροδέκτη του πληκτρολογίου και δοκιμάστε ξανά το πληκτρολόγιο.
    1. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα αφαιρέστε κάθε σκόνη ή θραύσματα από το τέλος όπου βλέπετε τους ακροδέκτες. Στη συνέχεια, με ένα συνδετήρα ή κάτι άλλο, όπως ένα στυλό, λυγίστε τις ακίδες του συνδετήρα μέχρι το σημείο που φαίνονται ξανά ίσια.
  4. Βεβαιωθείτε ότι οι ακίδες του συνδέσμου του πληκτρολογίου δεν εμφανίζονται σπασμένες ή καμένες. Αν το κάνετε, αντικαταστήστε το πληκτρολόγιο.
  5. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η σύνδεση του πληκτρολογίου στον υπολογιστή δεν εμφανίζεται καμένη ή κατεστραμμένη. Αν ναι, η θύρα μπορεί να μην είναι πλέον χρήσιμη.
    1. Σημείωση: Επειδή η σύνδεση πληκτρολογίου βρίσκεται στη μητρική πλακέτα, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη μητρική πλακέτα για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο πληκτρολόγιο USB.
    2. Αγοράστε πληκτρολόγια USB στο Amazon
    3. Η χρήση ενός πληκτρολογίου USB θα παρακάμψει την ανάγκη χρήσης καθόλου της τυπικής θύρας πληκτρολογίου στον υπολογιστή.
  1. Συνδέστε ξανά το πληκτρολόγιο, βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά συνδεδεμένο στη σωστή θύρα.
    1. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στο σημείο αυτό, βεβαιωθείτε ότι η θύρα PS / 2 είναι καθαρή και κουνήστε τη σύνδεση γύρω από τη στιγμή που θα την πιέσετε. Είναι πιθανό να καταλήξετε να καμφθεί μια καρφίτσα ακριβώς έτσι ώστε το καλώδιο να συνδεθεί σωστά.
  2. Εάν το σφάλμα A20 παραμένει, αντικαταστήστε το πληκτρολόγιο με ένα πληκτρολόγιο που γνωρίζετε ότι λειτουργεί. Εάν το σφάλμα A20 εξαφανιστεί, η αιτία του προβλήματος ήταν με το αρχικό πληκτρολόγιο.
  3. Τέλος, εάν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα υλικού με τον ελεγκτή πληκτρολογίου στη μητρική πλακέτα. Αν συμβαίνει αυτό, η αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας θα πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα.
    1. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να ελέγξετε ότι το τσιπ ελεγκτή είναι σταθερά στη θέση του. Εάν είναι socketed, είναι πιθανό ότι απλά πρέπει να ωθηθεί σε περαιτέρω.

Τι ισχύει το Σφάλμα A20

Αυτό το ζήτημα ισχύει για οποιοδήποτε υλικό πληκτρολογίου υπολογιστή. Το λειτουργικό σύστημα δεν συμμετέχει στη δημιουργία αυτού του μηνύματος σφάλματος, ώστε να μπορείτε να το λάβετε ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Σημείωση: Ορισμένα προγράμματα λογισμικού ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν σφάλμα A20 για κάτι εντελώς άσχετο με ένα θέμα πληκτρολογίου ή ελεγκτή πληκτρολογίου. Το Stan είναι ένα παράδειγμα, όπου ένα "Σφάλμα A20" σημαίνει ότι ένα βίντεο δεν μπορεί να μεταδοθεί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα A20

Ορισμένοι υπολογιστές ενδέχεται να αφήσουν μια ακολουθία θορύβων για να υποδείξουν ένα σφάλμα. Αυτοί καλούνται κωδικοί μπιπ . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων κωδικών μπιπ αν χρειάζεστε βοήθεια για την εύρεση του κατασκευαστή του BIOS ή / και να βοηθήσετε στην κατανόηση των σημάτων των κωδικών μπιπ.

Είναι επίσης δυνατό να αναγνωριστεί το σφάλμα A20 μέσω κώδικα POST χρησιμοποιώντας μια δοκιμαστική κάρτα POST .