Τρόπος εκτέλεσης μιας εγκατάστασης επιδιόρθωσης των Windows XP

Επιδιορθώστε τα πιο σοβαρά προβλήματα των Windows XP

Η επισκευή μιας εγκατάστασης των Windows XP είναι πολύτιμη όταν πρέπει να διατηρήσετε ανέπαφα τα προγράμματα και τα δεδομένα σας, αλλά χρειάζεται να επαναφέρετε τα αρχεία συστήματος των Windows XP στην αρχική τους κατάσταση. Αυτό είναι συχνά μια εύκολη λύση για περίπλοκα ζητήματα των Windows XP.

Αυτός ο οδηγός έχει μήκος 19 βήματα και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε τμήμα της εγκατάστασης επισκευής.

01 από 19

Σχεδιάστε την εγκατάσταση επισκευής των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 1 από 19.

Παρόλο που μια εγκατάσταση επισκευής δεν αλλάζει κανένα πρόγραμμα ή δεδομένα, εκτός από τα ίδια τα Windows XP, στο σκληρό σας δίσκο , σας συμβουλεύουμε ιδιαίτερα να λάβετε προφυλάξεις σε σπάνια περίπτωση που κάτι θα πάει στραβά και χάνετε δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να κρατήσετε, θα πρέπει να το αντιγράψετε σε ένα CD ή σε άλλο δίσκο πριν αρχίσετε αυτή τη διαδικασία.

Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας που συνήθως βρίσκονται στην ίδια μονάδα δίσκου με τα Windows XP (τα οποία θα υποθέσουμε ότι είναι "C:") περιλαμβάνουν έναν αριθμό φακέλων που βρίσκονται κάτω από το C: \ Documents and Settings \ {ΟΝΟΜΑΣΙΑ} Αγαπημένα και Τα έγγραφά μου . Επίσης, ελέγξτε αυτούς τους φακέλους κάτω από λογαριασμούς άλλων χρηστών, εάν περισσότερα από ένα άτομα συνδεθούν στον υπολογιστή σας.

Πρέπει επίσης να εντοπίσετε το κλειδί προϊόντος των Windows XP, έναν 25-ψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό μοναδικό για το αντίγραφο των Windows XP. Εάν δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, υπάρχει ένας αρκετά εύκολος τρόπος να βρείτε τον κωδικό προϊόντος του Windows XP από την υπάρχουσα εγκατάστασή σας, αλλά αυτό πρέπει να γίνει προτού πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση επισκευής.

Σημείωση: Δεν θα πρέπει να χρειάζεστε το κλειδί προϊόντος για να κάνετε μια εγκατάσταση επισκευής, αλλά είναι καλό να το έχετε σε περίπτωση που η κατάστασή σας χειροτερεύει σταδιακά και ανακαλύπτετε ότι χρειάζεται να κάνετε καθαρή εγκατάσταση των Windows XP αργότερα.

Σημείωση: Τα βήματα και τα στιγμιότυπα οθόνης που εμφανίζονται σε αυτά τα 19 βήματα αναφέρονται ειδικά στα Windows XP Professional, αλλά θα χρησιμεύσουν επίσης πολύ καλά ως οδηγός για την επιδιόρθωση των Windows XP Home Edition.

Σημείωση: Δεν χρησιμοποιείτε τα Windows XP; Κάθε σύγχρονο λειτουργικό σύστημα Windows έχει μια παρόμοια διαδικασία επισκευής λειτουργικού συστήματος .

02 από 19

Εκκίνηση από το CD των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 2 από 19.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιδιόρθωσης των Windows XP, θα χρειαστεί να εκκινήσετε από το CD των Windows XP .

Κατ 'αρχάς, προσέξτε για ένα Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ... μήνυμα παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στο παραπάνω screenshot.

Μόλις το δείτε, πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να εκκινήσει από το CD των Windows. Αν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο, ο υπολογιστής σας θα προσπαθήσει να εκκινήσει στο λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον σκληρό σας δίσκο . Εάν συμβεί αυτό, απλώς επανεκκινήστε και δοκιμάστε να εκκινήσετε ξανά το CD των Windows XP.

03 του 19

Πατήστε το πλήκτρο F6 για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης τρίτου μέρους

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 3 από 19.

Θα εμφανιστεί η οθόνη ρύθμισης των Windows και θα φορτωθούν ορισμένα αρχεία και προγράμματα οδήγησης που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία εγκατάστασης.

Προς την αρχή αυτής της διαδικασίας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που αναφέρει το Press F6 εάν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης SCSI ή RAID τρίτου μέρους .... Εφόσον κάνετε μια εγκατάσταση επισκευής από ένα Windows XP SP2 ή νεότερο CD, αυτό το βήμα δεν είναι πιθανόν απαραίτητο.

Από την άλλη πλευρά, εάν εγκαταστήσετε από μια παλαιότερη έκδοση του CD εγκατάστασης των Windows XP και έχετε έναν σκληρό δίσκο SATA , θα χρειαστεί να πιέσετε το πλήκτρο F6 εδώ για να φορτώσετε τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης. Οι οδηγίες που συνοδεύουν το σκληρό δίσκο ή τον υπολογιστή σας πρέπει να περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες.

Ωστόσο, για τους περισσότερους χρήστες, αυτό το βήμα μπορεί να αγνοηθεί.

04 του 19

Πατήστε το πλήκτρο ENTER για να ρυθμίσετε τα Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 4 από 19.

Αφού φορτωθούν τα απαραίτητα αρχεία και προγράμματα οδήγησης, θα εμφανιστεί η οθόνη ρύθμισης των Windows XP Professional .

Πατήστε Enter για να ρυθμίσετε τα Windows XP τώρα .

Σημείωση: Παρόλο που η δεύτερη επιλογή είναι να επιδιορθώσετε μια εγκατάσταση των Windows XP , η Κονσόλα αποκατάστασης δεν είναι η επιλογή που θέλουμε. Επιλέγουμε να εκτελέσουμε πραγματικά μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση επισκευής λίγα βήματα από τώρα.

05 από 19

Διαβάστε και αποδεχτείτε τη Συμφωνία Άδειας Χρήσης των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 5 από 19.

Η επόμενη οθόνη που εμφανίζεται είναι η οθόνη της Συμφωνίας χορήγησης άδειας των Windows XP . Διαβάστε τη συμφωνία και πατήστε F8 για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τους όρους.

Συμβουλή: Πατήστε το πλήκτρο Page Down για να προχωρήσετε πιο γρήγορα μέσω της συμφωνίας αδειοδότησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε να διαβάσετε τη συμφωνία εν τούτοις! Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε τη "μικρή εκτύπωση" ειδικά όταν πρόκειται για λειτουργικά συστήματα και άλλο λογισμικό.

06 από 19

Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows XP για επισκευή

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 6 από 19.

Στην επόμενη οθόνη, το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows XP πρέπει να γνωρίζει την εγκατάσταση των Windows που θέλετε είτε να επιδιορθώσετε είτε να εγκαταστήσετε ένα νέο αντίγραφο.

Η ενιαία εγκατάσταση των Windows στον υπολογιστή σας πρέπει ήδη να επισημανθεί. Εάν έχετε πολλές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας για να επιλέξετε την εγκατάσταση που θέλετε να επανεγκαταστήσετε.

Αφού θέλουμε να επιδιορθώσουμε την επιλεγμένη εγκατάσταση των Windows XP , πατήστε το πλήκτρο R για να συνεχίσετε.

07 από 19

Περιμένετε να διαγραφούν τα τρέχοντα αρχεία των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 7 από 19.

Η εγκατάσταση των Windows XP θα διαγράψει τώρα τα απαραίτητα αρχεία συστήματος από την εγκατάσταση των Windows XP που βρίσκεται στον σκληρό σας δίσκο . Αυτό το βήμα συνήθως διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν είναι απαραίτητη η παρέμβαση του χρήστη.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν πρέπει να διαγράφονται αρχεία δεδομένων όπως αρχεία επεξεργαστή κειμένου, αρχεία υπολογιστικών φύλλων, αρχεία μουσικής, φωτογραφίες κ.λπ. Μόνο τα αρχεία συστήματος που μπορούν να επαναφέρουν τα Windows XP διαγράφονται.

08 από 19

Περιμένετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows XP για αντιγραφή

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 8 από 19.

Η Εγκατάσταση των Windows XP θα αντιγράψει τώρα τα απαραίτητα αρχεία εγκατάστασης από το CD εγκατάστασης των Windows XP στη μονάδα σκληρού δίσκου.

Αυτό το βήμα συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και δεν είναι απαραίτητη η παρέμβαση του χρήστη.

09 από 19

Η εγκατάσταση της επιδιόρθωσης των Windows XP ξεκινά

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 9 από 19.

Τα Windows XP θα ξεκινήσουν τώρα την εγκατάσταση. Δεν απαιτείται παρέμβαση του χρήστη.

Σημείωση: Το πρόγραμμα Εγκατάστασης θα ολοκληρωθεί κατά προσέγγιση: η εκτίμηση χρόνου στα αριστερά βασίζεται στον αριθμό των εργασιών που έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των Windows XP, όχι σε μια πραγματική εκτίμηση του χρόνου που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή τους. Συνήθως, ο χρόνος εδώ είναι υπερβολή. Τα Windows XP θα εγκατασταθούν πιθανότατα νωρίτερα από αυτό.

10 από 19

Επιλέξτε Περιφερειακές και Γλωσσικές Επιλογές

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 10 από 19.

Κατά την εγκατάσταση, θα εμφανιστεί το παράθυρο Περιφερειακά και Γλωσσικά Επιλογές .

Η πρώτη ενότητα σάς επιτρέπει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα των Windows XP και την προεπιλεγμένη θέση. Εάν οι επιλογές που παρατίθενται συμφωνούν με τις προτιμήσεις σας, δεν απαιτούνται αλλαγές. Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή ... και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται για να εγκαταστήσετε νέες γλώσσες ή να αλλάξετε τοποθεσίες.

Η δεύτερη ενότητα σάς επιτρέπει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα και τη συσκευή εισόδου των Windows XP. Εάν οι επιλογές που παρατίθενται συμφωνούν με τις προτιμήσεις σας, δεν απαιτούνται αλλαγές. Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες ... και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται για να εγκαταστήσετε νέες γλώσσες εισόδου ή να αλλάξετε μεθόδους εισαγωγής.

Μετά την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε αλλαγών ή αν έχετε διαπιστώσει ότι δεν είναι απαραίτητες αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

11 από 19

Καταχωρίστε μια ομάδα εργασίας ή ένα όνομα τομέα

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 11 από 19.

Θα εμφανιστεί στη συνέχεια το παράθυρο " Ομάδα εργασίας" ή "Τομέας υπολογιστή" με δύο επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε - Όχι, αυτός ο υπολογιστής δεν βρίσκεται σε δίκτυο ή βρίσκεται σε δίκτυο χωρίς τομέα ... ή Ναι, ο υπολογιστής αυτός είναι μέλος του domain:.

Εάν εγκαθιστάτε τα Windows XP σε έναν υπολογιστή ή σε έναν υπολογιστή σε ένα οικιακό δίκτυο, οι πιθανότητες είναι η σωστή επιλογή να επιλέξετε Όχι, αυτός ο υπολογιστής δεν βρίσκεται σε δίκτυο ή βρίσκεται σε δίκτυο χωρίς τομέα .... Εάν βρίσκεστε σε δίκτυο, εισαγάγετε εδώ το όνομα της ομάδας εργασίας αυτού του δικτύου. Διαφορετικά, μπορείτε να αφήσετε το προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας και να συνεχίσετε.

Εάν εγκαθιστάτε τα Windows XP σε ένα εταιρικό περιβάλλον, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε το στοιχείο Ναι, ορίστε αυτόν τον υπολογιστή ως μέλος του παρακάτω τομέα: επιλογή και πληκτρολογήστε ένα όνομα τομέα, αλλά πρώτα να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του συστήματός σας.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, επιλέξτε Όχι, αυτός ο υπολογιστής δεν βρίσκεται σε δίκτυο ή βρίσκεται σε δίκτυο χωρίς τομέα .... Μπορείτε πάντα να το αλλάξετε αργότερα μόλις συνδεθείτε στα Windows XP.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

12 από 19

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της επιδιόρθωσης των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 12 από 19.

Η εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows XP θα ολοκληρωθεί τώρα. Δεν απαιτείται παρέμβαση του χρήστη.

13 από 19

Περιμένετε για επανεκκίνηση και εκκίνηση των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 13 από 19.

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα και θα συνεχίσει να φορτώνει την επισκευασμένη εγκατάσταση των Windows XP.

14 από 19

Ξεκινήστε την τελική ρύθμιση των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 14 από 19.

Η οθόνη Καλώς ορίσατε στα Microsoft Windows εμφανίζεται στη συνέχεια, ενημερώνοντάς σας ότι τα επόμενα λεπτά θα δαπανηθούν για τη ρύθμιση του υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο -> .

15 από 19

Προαιρετικά καταχωρίστε τα Windows XP με τη Microsoft

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 15 από 19.

Η εγγραφή με τη Microsoft είναι προαιρετική, αλλά εάν θέλετε να το κάνετε τώρα, επιλέξτε Ναι, θα ήθελα να εγγραφείτε στη Microsoft τώρα , κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο -> και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγγραφείτε.

Διαφορετικά, επιλέξτε Όχι, όχι αυτή τη στιγμή και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο -> .

Σημείωση: Αν έχετε εγγραφεί με την προηγούμενη εγκατάσταση των Windows XP που τώρα επισκευάζετε, ίσως να μην βλέπετε αυτήν την οθόνη. Εάν συμβαίνει αυτό, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

16 από 19

Δημιουργία λογαριασμών αρχικών χρηστών

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 16 από 19.

Σε αυτό το βήμα, η εγκατάσταση θέλει να γνωρίζει τα ονόματα των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν τα Windows XP, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν μεμονωμένους λογαριασμούς για κάθε χρήστη. Πρέπει να εισαγάγετε τουλάχιστον ένα όνομα, αλλά μπορείτε να εισάγετε έως και 5 εδώ. Περισσότερες χρήστες μπορούν να εισαχθούν από τα Windows XP μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της επισκευής.

Αφού εισαγάγετε τα ονόματα λογαριασμού, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο -> για να συνεχίσετε.

17 από 19

Τερματίστε την τελική εγκατάσταση των Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 17 από 19.

Σχεδόν φτάσαμε! Όλα τα απαραίτητα αρχεία έχουν εγκατασταθεί και έχουν ρυθμιστεί όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Κάντε κλικ στο Τέλος -> για να προχωρήσετε στα Windows XP.

18 από 19

Περιμένετε να ξεκινήσουν τα Windows XP

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 18 από 19.

Τα Windows XP φορτώνουν τώρα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ένα λεπτό ή δύο, ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας.

19 από 19

Η επανεγκατάσταση των Windows XP ολοκληρώθηκε!

Εγκατάσταση επισκευής των Windows XP - Βήμα 19 από 19.

Αυτό ολοκληρώνει το τελευταίο βήμα της επανεγκατάστασης των Windows XP! Συγχαρητήρια!

Το πρώτο βήμα μετά την επανεγκατάσταση των Windows XP είναι να προχωρήσετε στο Windows Update για να εγκαταστήσετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις και διορθώσεις από τη Microsoft. Η εγκατάσταση επισκευής αποκατέστησε τα αρχικά αρχεία συστήματος, έτσι ώστε να μην έχουν εγκατασταθεί πλέον οι ενημερώσεις που εγκαταστήσατε πριν από αυτήν την εγκατάσταση επισκευής - συμπεριλαμβανομένων όλων των service pack και άλλων ενημερωμένων εκδόσεων .

Σημαντικό: Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να διασφαλίσετε ότι η επισκευασμένη εγκατάσταση των Windows XP είναι ασφαλής και ενημερωμένη.