Τι κάνει τα τηλέφωνα Google διαφορετικά;

Τα τηλέφωνα του Google Pixel είναι σταθεροί ανταγωνιστές στο iPhone και τη Samsung

Τα smartphone Pixel κατασκευάζονται από την HTC και την LG, αλλά η Google ανέλαβε το προβάδισμα στο σχεδιασμό και μείωσε τόσο τους κατασκευαστές όσο και τους κατασκευαστές των σιωπηλών συνεργατών, προσφέροντας τα τηλέφωνα Pixel ως "το πρώτο τηλέφωνο που πραγματοποίησε η Google, μέσα και έξω". Τα smartphones είναι πλήρως επώνυμα ως smartphones Google αντί για συσκευές Android .

Όλα τα τηλέφωνα στις γραμμές Pixel έλαβαν απόλυτα σχόλια και την οπίσθια κάμερα σταθερής εστίασης 12,2 megapixel, η οποία ήταν η καλύτερη που δοκιμάστηκε ποτέ στη DXO Mark, μια εταιρεία που διεξάγει αυστηρούς ελέγχους σε κάμερες, φακούς και κάμερες smartphone. Με το σκορ των 98 από τα 100, το καλύτερο όλων των άλλων smartphones στην αγορά. Η εμπρός κάμερα στο Pixel 2 και στο Pixel 2XL διαθέτει αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με λέιζερ και διπλό εικονοστοιχείο.

Διαφορές στο Google Pixel

Αυτά τα smartphones έχουν πολλά να προσφέρουν τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό. Επιπλέον, τα τηλέφωνα Google Pixel χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (με τη μορφή του Google Assistant ) για την τροφοδοσία πολλών λειτουργιών. Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα παρατηρήσετε είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η Google υπερηφανεύεται για την έννοια του AI συν το λογισμικό και το υλικό. Ωστόσο, τα τηλέφωνα Pixel δεν διαθέτουν ασύρματη φόρτιση (όπως Androids ή iPhones) ή μια υποδοχή MicroSD.

Ο Βοηθός Google είναι ενσωματωμένος

Το Pixel είναι το πρώτο smartphone για το οποίο έχει ενσωματωθεί το Google Assistant , ο οποίος είναι ένας πλήρης ψηφιακός βοηθός που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να εκτελέσει ενέργειες για εσάς, όπως η προσθήκη ενός συμβάντος στο ημερολόγιό σας ή ο έλεγχος της κατάστασης της πτήσης σας για ένα επερχόμενο ταξίδι.

Οι χρήστες μη-Pixel μπορούν να πάρουν μια γεύση από τον Βοηθό, κατεβάζοντας το Google Allo , μια νέα πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο chat. Ο Βοηθός Google είναι διαφορετικός από τον Alexa της Apple και την Alexa του Amazon σε ότι είναι πιο συνομιλητικός. δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε εντομοτομημένες εντολές και βασίζεται σε προηγούμενα ερωτήματα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να το ρωτήσετε "τι είναι ο Fugu;" και στη συνέχεια να ρωτήσετε για επακόλουθες ερωτήσεις όπως "είναι δηλητηριώδες;" ή "πού μπορώ να το βρω;"

Τα τηλέφωνα Google έχουν λιγότερη φούσκωμα

Τα smartphone Pixel είναι ξεκλειδωμένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους μεγάλους μεταφορείς. Η Verizon πωλεί τη δική της έκδοση. μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα smartphones απευθείας από την Google.

Εάν το αγοράσετε από τη Verizon, θα καταλήξετε με κάποιο bloatware , αλλά μπορείτε να το απεγκαταστήσετε, το οποίο είναι υπέροχο αφού έχετε συνήθως κολλήσει με ανεπιθύμητες εφαρμογές φορέα. Η έκδοση Google είναι, φυσικά, χωρίς bloatware.

24ωρη Τεχνική Υποστήριξη

Μια άλλη μεγάλη υπόθεση είναι ότι οι χρήστες των Pixel μπορούν να έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο στην υποστήριξη από την Google, πηγαίνοντας σε ρυθμίσεις . Μπορούν να μοιραστούν προαιρετικά την οθόνη τους με υποστήριξη, εάν δεν είναι δυνατή η εύκολη επίλυση ενός προβλήματος.

Απεριόριστη αποθήκευση για φωτογραφίες, δεδομένα

Το Google Photos είναι αποθήκη για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας και είναι προσβάσιμη στην επιφάνεια εργασίας σας και σε κινητές συσκευές. Προσφέρει απεριόριστη αποθήκευση για όλους τους χρήστες, εφόσον είστε διατεθειμένοι να συμπιέσετε λίγο τις φωτογραφίες σας. Τα smartphone Google Pixel αναβαθμίζονται σε απεριόριστη αποθήκευση όλων των εικόνων και βίντεο υψηλής ανάλυσης. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αντισταθμίσετε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα μνήμης.

Εξοπλισμένο με Google Allo, Google Duo και WhatsApp

Τα smartphone Pixel είναι προ-φορτωμένα με εφαρμογές Google Allo (ανταλλαγή μηνυμάτων) και Duo (συνομιλία μέσω βίντεο). Το Allo είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, που όπως το WhatsApp απαιτεί από τους αποστολείς και τους παραλήπτες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή τακτικών παλιών μηνυμάτων κειμένου.

Προσφέρει ορισμένα διασκεδαστικά χαρακτηριστικά, όπως αυτοκόλλητα και κινούμενα σχέδια, και περιλαμβάνει λειτουργία ανώνυμης περιήγησης με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ώστε τα μηνύματα να μην αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google. Το Duo είναι σαν το FaceTime: μπορείτε να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις με μία βρύση. Έχει επίσης μια λειτουργία Knock Knock που σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των κλήσεων πριν απαντήσετε σε αυτές. Και οι δύο εφαρμογές είναι διαθέσιμες και στο iOS .

Αδιάλειπτη εναλλαγή μεταξύ τηλεφώνων

Είτε έρχεστε από ένα άλλο smartphone Android είτε από ένα iPhone, είναι εύκολο να μεταφέρετε τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τη μουσική, τα iMessages (αν είστε χρήστης iPhone), τα μηνύματα κειμένου και άλλα χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα γρήγορου διακόπτη.

Ο προσαρμογέας περιλαμβάνεται στα smartphone Pixel. Μόλις συνδέσετε τα δύο smartphones, πρέπει απλώς να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google (ή να δημιουργήσετε ένα) και να επιλέξετε τι θέλετε να μεταφέρετε.

Λάβετε υπόψη ότι ο προσαρμογέας είναι συμβατός μόνο με Android 5.0 και άνω και iOS 8 και επάνω και η Google λέει ότι ορισμένα περιεχόμενα τρίτων ενδέχεται να μην μεταφερθούν. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τα δεδομένα σας ασύρματα, φυσικά.

Pure Unadulterated Android

Τα smartphone Pixel λειτουργούν με Android Oreo 8 και ανώτερα. Τα GIF ενσωματώνονται στο πληκτρολόγιο Google και η ρύθμιση Night Light (Φως νυχτός) βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών που μετατρέπει την οθόνη από φωτεινό και γαλαζωπό φως σε απαλά κίτρινο.

Έρχεται επίσης με τον Εκκινητή Pixel, παλαιότερα γνωστό ως Nexus Launcher. Ενσωματώνει το Google Now στην αρχική σας οθόνη και προσφέρει επίσης προτάσεις για εφαρμογές, μια πιο ευχάριστη συντόμευση αναζήτησης Google και τη δυνατότητα να πατήσετε πατημένα ορισμένες εφαρμογές για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες επιλογές.

Η εκκίνηση Pixel περιλαμβάνει επίσης ένα γραφικό στοιχείο καιρού. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τη λειτουργία εκκίνησης του Google Now . Και οι δύο είναι διαθέσιμες στο Google Play Store για χρήστες που δεν χρησιμοποιούν Pixel. η κύρια διαφορά είναι ότι η λειτουργία εκκίνησης Pixel απαιτεί Android 5.0 ή νεότερη έκδοση, ενώ το Google Now Launcher λειτουργεί με το Jelly Bean (4.1).

Γενικά, η σειρά των τηλεφώνων Pixel είναι εξαιρετικά έξυπνα τηλέφωνα Google. Και οι δύο αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από τη σειρά iPhone 8 , το iPhone X και το Samsung Galaxy S8 .