Τι κάνει την εφαρμογή κλήσης βίντεο Google Duo διαφορετική

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Google Duo, το πιο ιδιωτικό των εφαρμογών κλήσης βίντεο

Το Google Duo είναι ένα ακόμα εργαλείο επικοινωνίας που ξεκίνησε από τον γίγαντα του Διαδικτύου για smartphones. Πρόκειται αποκλειστικά για τηλεφωνικές κλήσεις one-to-one μέσω της Google.

Δεν έχετε δει μια εφαρμογή κλήσης βίντεο απλούστερη από αυτή, και φέρνει ακόμη και μερικά νέα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση ποιος σας καλεί μέσω πραγματικού 'footage' στην ειδοποίηση εισερχόμενων κλήσεων, η οποία σας βοηθά να αποφασίσετε αν θα πάρετε την κλήση και σε ποια διάθεση θα χαιρετήσετε τον φίλο σας. Σας αναγνωρίζει επίσης μέσω ενός αριθμού τηλεφώνου στην κινητή συσκευή σας. Έρχεται ως ένας σοβαρός ανταγωνιστής στο Skype, το Facetime της Apple, το Facebook Messenger , το Viber και άλλες εφαρμογές του είδους.

Γιατί λοιπόν χρειάζεται αυτή η εφαρμογή από την Google όταν το Hangouts υπάρχει ήδη και λικνίζεται; Γιατί να μην ενσωματώσετε όλες τις λειτουργίες σε μία και μοναδική καθολική εφαρμογή για ενοποιημένες επικοινωνίες; Τι είναι αυτό για εσάς και το χρειάζεστε;

Η εφαρμογή Duo και η απλή διεπαφή της

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play. Λειτουργεί αποκλειστικά σε Android και iOS και δεν είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Η εγκατάσταση είναι πολύ γρήγορη και απλή, βοηθούμενη από το μικρό μέγεθος της εφαρμογής και την απλή διεπαφή. Μόλις πυροδοτήσετε το άνοιγμα, δεν έχετε τίποτα άλλο παρά μια προβολή σε ολόκληρη την οθόνη του εαυτού σας, που συλλαμβάνει η φωτογραφική σας μηχανή.

Μπορεί να νιώθετε περίεργος να βλέπετε τον εαυτό σας σε αυτό που μέχρι τώρα έχει χαρακτηριστεί ως "η άλλη πλευρά" των εφαρμογών. Μαζί με το πλάνο της οθόνης είναι ένα εικονίδιο που αγγίζετε για να προσκαλέσετε κάποιον σε μια κλήση βίντεο. Το κουμπί μενού επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε βοήθεια και ρυθμίσεις , οι οποίες έχουν μόνο λίγες προτιμήσεις για ρύθμιση. Δεν μπορεί να είναι απλούστερο. Δεν υπάρχει φωνητική συνομιλία, δεν υπάρχει άμεσο μήνυμα, δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχου, κανένα παράθυρο, κανένα κουμπί, τίποτα.

Knock Knock στη διαφανή πόρτα

Τι είναι το Google Duo που δεν υπάρχει αλλού; Ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Knock Knock που φέρνει ένα πιο «ανθρώπινο» άγγιγμα σε βιντεοκλήσεις. Το Knock Knock σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του ατόμου που καλεί πριν πάρετε την κλήση.

Δείτε πώς λειτουργεί: Μια εισερχόμενη κλήση βίντεο συμπληρώνει την οθόνη της συσκευής σας με βίντεο σε πραγματικό χρόνο του καλούντος, όπως κάποιον που χτυπά σε μια γυάλινη πόρτα. Μπορούν να κάνουν πρόσωπα ή χειρονομίες που σας προσελκύουν να πάρουν την κλήση, και μπορείτε να συντονίσετε τη φωνή ή το πρόσωπό σας για να ταιριάζει καλύτερα στη συζήτηση, πριν από αυτό. Με άλλα λόγια, υπογράφετε την κλήση σας με το πρόσωπο, την κατάσταση και το περιβάλλον σας σε πραγματικό χρόνο. Η πιο κοντινή εφαρμογή για το Duo σε χαρακτηριστικά και απλότητα είναι το Facetime της Apple, αλλά το Duo είναι ακόμα πιο απλό και προσφέρει αυτό το νέο χαρακτηριστικό προεπισκόπησης. Ένα μπόνους πέρα ​​από το Factime είναι ότι είναι διαθέσιμο για iOS καθώς και για το Android.

Μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Knock Knock και να επιτρέψετε στους ανταποκριτές σας να σας δουν μόνο αφού δεχτούν την κλήση σας και αντίστροφα. Όταν το κάνετε αυτό, ισχύει για όλες τις επαφές σας. δεν μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρο για ορισμένες επαφές. Επίσης, το Knock Knock λειτουργεί μόνο με επαφές που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας. Για παράδειγμα, αν κάποιος που σας είναι άγνωστος (ή το τηλέφωνό σας) καλέσει ή αν καλέσετε κάποιον, όχι στη λίστα επαφών σας, δεν υπάρχει προεπισκόπηση πριν από την κλήση.

Είστε ο αριθμός τηλεφώνου σας

Όπως το WhatsApp , Viber και LINE , το Google Duo σας αναγνωρίζει μέσω του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου. Αυτό αλλάζει πολύ στον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα και φέρνει ένα σκληρό πλήγμα στο Skype, το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Το Skype μπορεί ακόμα να αναπνέει αφού εξακολουθεί να βασιλεύει στους υπολογιστές όσον αφορά την τηλεοπτική κλήση. Αλλά θα πρέπει να φοβάται τη μέρα που ο Duo έρχεται στην επιφάνεια εργασίας. Ο έλεγχος ταυτότητας του Duo μέσω αριθμού τηλεφώνου σπάει τον σύνδεσμο που κράτησε τα εργαλεία Google σε μια περιοριστική ομάδα, με την οποία πρέπει να συνδεθείτε με την ταυτότητά σας Google.

Δεν υπάρχουν ενοποιημένες επικοινωνίες

Με τον Duo και τον Allo, η Google απομακρύνεται σαφώς από την ενσωμάτωση όλων σε μια ενιαία ενοποιημένη εφαρμογή. Το Duo είναι μόνο για κλήσεις βίντεο, Hangouts για φωνητικές κλήσεις και Allo για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Ένας από τους λόγους που μπορούμε να συγκεντρώσουμε από την Google είναι ότι θέλουν καθεμιά από αυτές τις εφαρμογές να είναι εξαιρετικής ποιότητας και εξαιρετικά αποτελεσματικές από μόνη της και ότι είναι καλύτεροι από αυτή την άποψη εάν εκτελούν ξεχωριστά.

Παρόλο που πολλοί χρήστες θα ήθελαν να έχουν τα πάντα μέσα σε μία ενιαία εφαρμογή, η εφαρμογή θα διατρέχει τον κίνδυνο να είναι πολύ ογκώδης ή δυσκίνητος σε μια κινητή συσκευή. Το Skype είναι κάτι τέτοιο. Επίσης, ο καθένας δεν χρησιμοποιεί όλα τα μέσα επικοινωνίας. Όλοι δεν θέλουν να καλούν βίντεο. Έτσι, ένα άλλο μήνυμα που παίρνουμε από την Google εδώ είναι ότι «όλα είναι εδώ, αρπάξτε μόνο ό, τι χρειάζεστε».

Google Duo και ιδιωτικό απόρρητο

Οι βιντεοκλήσεις σας είναι ιδιωτικές, πολύ ιδιωτικές, έτσι ώστε ακόμη και οι χρήστες της Google να μην γνωρίζουν τι μιλάτε ή τι μοιάζετε κατά τη διάρκεια της κλήσης. Έτσι, η Google λέει επειδή παρέχει κρυπτογράφηση από το τέλος μέχρι το τέλος με το Duo. Αυτός ο τύπος κρυπτογράφησης είναι ο πλησιέστερος που μπορείτε να φτάσετε στο απόλυτο απόρρητο όταν πρόκειται για online επικοινωνία, θεωρητικά, δηλαδή.

Τεχνικά, κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις κλήσεις ή τα ιδιωτικά σας δεδομένα κατά τη διάρκεια των κλήσεων, ούτε καν την κυβέρνηση και ούτε καν τους διακομιστές της Google. Αυτό συμβαίνει θεωρητικά. Υπάρχουν όμως ερωτήσεις σχετικά με την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που παραμένουν πραγματικές.

Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Google ανησυχεί πολλά. Μέσω της πληθώρας των υπηρεσιών που διαθέτει, η Google είναι σε θέση να διατηρήσει ένα πολύ πλούσιο σε πληροφορίες προφίλ για κάθε χρήστη. Παρακολουθεί κάθε αναζήτηση, κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάθε βίντεο που είδατε, κάθε αριθμό που κλήθηκε, όλες τις αποθηκευμένες επαφές, κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή, επικοινωνία με κάθε χρήστη, χρονοδιαγράμματα, κάθε τοποθεσία που επισκέφθηκε, συχνότητες, διάρκειες κτλ.

Τώρα η Duo τροφοδοτεί με ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Ακόμα κι αν η τεχνική κρυπτογράφηση την εμποδίζει από το να βάλει τα χέρια στο περιεχόμενο πολυμέσων των συνομιλιών σας, έχει τα μετα-δεδομένα που το μεταφέρει και μπορεί να συμπεράνει μοτίβα στην επικοινωνία σας.

Ποιότητα κλήσης

Πολλοί άνθρωποι χρεώνουν κλήσεις βίντεο λόγω των υψηλών απαιτήσεων του σχετικά με το εύρος ζώνης και των πόρων υλικού και την επακόλουθη κακή ποιότητα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στους οποίους εξαρτάται η ποιότητα μιας βιντεοκλήσης και είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστούν όλοι σε μια κλήση.

Ο Duo κάνει σπουδαία δουλειά ώστε να είναι σύμφωνη με την ποιότητα. Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα κλήσης είναι το εύρος ζώνης και η ποιότητα της σύνδεσής σας. Το Google Duo ρυθμίζει την ανάλυση της κλήσης βίντεο βάσει της σύνδεσης που τροφοδοτεί τις εικόνες. Επομένως, η κλήση σας είναι τόσο καλή όσο η σύνδεσή σας, ή αυτή του ανταποκριτή σας.

Η εφαρμογή Google Duo στην αγορά

Η ύπαρξη ξεχωριστών εφαρμογών για βίντεο, φωνή και μηνύματα είναι επίσης μια στρατηγική για την άρνηση χρηστών από τους ηγέτες στην αγορά. Τα Hangouts, μετά την αποτυχία της κλήσης του Talk και του Gmail , ήταν η ναυαρχίδα της Google στη φωνητική επικοινωνία. αλλά απέτυχε να προχωρήσει σε εφαρμογές όπως το WhatsApp, Viber και LINE. Δεν έρχεται καν κοντά τους στον διαγωνισμό. Έχοντας μια εφαρμογή βίντεο υψηλής απόδοσης και προσφέροντας έτσι αυτό που οι δημοφιλείς εφαρμογές κινητής επικοινωνίας δεν προσφέρουν, θα προσελκύσουν τους χρήστες στην Google χωρίς να τους αφήσουν να αφήσουν εκείνους.

Τι θα συμβεί στο Hangouts; Αν και δεν διαθέτει μεγάλο μερίδιο αγοράς, εξακολουθεί να αποτελεί χρήσιμο και σταθερό εργαλείο επικοινωνίας, ειδικά για φωνητική επικοινωνία. Υπάρχει μια μικρή ένδειξη ότι θα καλλωπιστεί και θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική επικοινωνία στο μέλλον. Παραμένει το μοναδικό εργαλείο που διαθέτει η Google για φωνητικές κλήσεις.

Η Duo διαθέτει έναν πολύ ισχυρό μεταφορέα που εγγυάται την επιτυχία της στην αγορά. Η πιο δημοφιλής φορητή συσκευή, Android, είναι από την Google. Είναι πιθανό να βλέπετε την εφαρμογή Duo ως εγγενή εφαρμογή στις μελλοντικές κυκλοφορίες Android, η οποία θα εξασφαλίσει τη θέση της και θα εξασφαλίσει ότι θα πετύχει εκεί που δεν έχει γίνει το Hangouts. Ο συλλογισμός είναι απλός: γιατί χρησιμοποιείτε το Skype ή το Viber όταν το Android έχει ήδη μια μητρική εφαρμογή που βράζει;