Δωρεάν online υπηρεσίες που μπορούν να ονομάσουν άγνωστα τραγούδια

Μια λίστα δωρεάν ηλεκτρονικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για τον εντοπισμό τραγουδιών

Οι δημοφιλείς εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής, όπως το Shazam και το SoundHound, είναι χρήσιμα εργαλεία για να διατηρήσετε την κινητή συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να ονομάσετε γρήγορα άγνωστα τραγούδια καθώς παίζουν .

Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να κάνετε το ίδιο πράγμα αναδρομικά; Δηλαδή, ονομάστε ένα τραγούδι που δεν παίζει καν;

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία. Αυτά λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με μια εφαρμογή Music ID, καθώς χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως αναφορά για να δοκιμάσουν και να αντιστοιχίσουν το ερώτημά σας. Αλλά, ο τρόπος που το κάνουν μπορεί να ποικίλλει δραστικά. Κάποιοι παίρνουν τη φυσιολογική διαδρομή 'ήχου' καταγράφοντας τη φωνή σας μέσω ενός μικροφώνου. Ωστόσο, κάποιοι κάνουν μια εναλλακτική διαδρομή, όπως την ταυτοποίηση ενός τραγουδιού από τους στίχους ή την ανάλυση ενός μεταφορτωμένου αρχείου ήχου το οποίο καταφέρατε να καταγράψετε.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε απαριθμήσει μερικούς μεγάλους δωρεάν ιστοτόπους (σε καμία συγκεκριμένη σειρά) που μπορούν να εντοπίσουν τα τραγούδια με διαφορετικούς τρόπους.

01 από 04

Midomi

Melodis Corporation

Δεν είναι μόνο το Midomi χρήσιμο για τον εντοπισμό άγνωστων τραγουδιών, αλλά είναι επίσης ένας ιστότοπος με γνώμονα την κοινότητα, όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Η υπηρεσία διαθέτει επίσης ένα κατάστημα ψηφιακής μουσικής με πάνω από 2 εκατομμύρια κομμάτια.

Ωστόσο, ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι η αναγνώριση μουσικής, έτσι πώς λειτουργεί το Midomi;

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί φωνητική δειγματοληψία. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν πρέπει να εντοπίσετε ένα τραγούδι που έχει ήδη παίξει, αλλά είναι ακόμα φρέσκο ​​στο μυαλό σας. Για να χρησιμοποιήσετε το Midomi, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρόφωνο. Αυτό μπορεί να είναι ενσωματωμένο ή εξωτερική συσκευή που είναι συνδεδεμένη με υπολογιστή, για παράδειγμα.

Ο δικτυακός τόπος της Midomi είναι εύκολος στη χρήση και μπορείτε είτε να τραγουδήσετε, να βουτήξετε ή ακόμα και να σφυρίξετε (αν είστε καλοί σε αυτό). Για τους χρόνους που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής για να δοκιμάσετε ένα τραγούδι σε πραγματικό χρόνο, ο ιστότοπος της Midomi μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Περισσότερο "

02 από 04

AudioTag.info

Ο ιστότοπος AudioTag.info σάς επιτρέπει να ανεβάζετε αρχεία ήχου για να δοκιμάσετε και να εντοπίσετε τραγούδια. Αυτό είναι χρήσιμο αν έχετε καταγράψει ένα τραγούδι από το Internet ή μια παλιά κασέτα για παράδειγμα και δεν έχετε καμία πληροφορία για μεταδεδομένα.

Μπορείτε να ανεβάσετε ένα δείγμα μουσικής 15 δευτερολέπτων ή ένα πλήρες κομμάτι, αλλά ο ιστότοπος προτείνει ότι η απόσταση μεταξύ 15-45 δευτερολέπτων είναι η βέλτιστη. Το AudioTag.info υποστηρίζει επίσης μια καλή σειρά μορφών ήχου. Κατά τη στιγμή της εγγραφής μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία ως: MP3, WAV, OGG Vorbis, FLAC, AMR, FLV και MP4. Περισσότερο "

03 του 04

Lyrster

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πώς πηγαίνει ένα τραγούδι, αλλά γνωρίζετε λίγες λέξεις τότε αυτό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να πάρετε ένα αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το Lyrster. Όπως πιθανώς μαντέψατε, αυτή η υπηρεσία λειτουργεί με αντιστοίχιση στίχων παρά με ανάλυση πραγματικού ήχου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα στη χρήση του Lyrster είναι ότι αναζητά πάνω από 450 στίχους ιστότοπους. Έτσι, θεωρητικά, είναι πιθανότερο να έχετε καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας αυτήν τη μηχανή αναζήτησης.

Ο ιστότοπος είναι εύκολος στη χρήση και δίνει καλά αποτελέσματα, παρόλο που η λειτουργία ειδήσεων μουσικής δεν έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό. Περισσότερο "

04 του 04

WatZatSong

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα μπορούσατε πάντα να ζητήσετε από κάποιον να ονομάσει αυτή τη μελωδία, δεν μπορείτε; Εάν έχετε δοκιμάσει να τραγουδάτε, να βουίζετε, να σφυρίζετε, να ανεβάζετε δείγματα και να γράφετε σε στίχους χωρίς αποτέλεσμα, τότε WatZatSong θα μπορούσε να είναι μόνο ελπίδα.

Αντί να βασιζόμαστε σε ένα ρομπότ , είναι μερικές φορές καλύτερο να ζητάμε από τους πραγματικούς ανθρώπους στο Διαδίκτυο, και ακριβώς αυτό λειτουργεί το WatZatSong. Ο ιστότοπος είναι βασισμένος στην κοινότητα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα δείγμα για να ακούσετε άλλους χρήστες.

Η υπηρεσία λειτουργεί πολύ καλά και κανονικά θα πάρετε μια απάντηση αρκετά γρήγορα - εκτός και αν είναι πολύ ασαφής ή ακούγεται. Περισσότερο "