Πώς να προσθέσετε στοιχεία εκκίνησης στο Mac σας

Αυτόματη εκκίνηση εφαρμογών ή στοιχείων κατά την εκκίνηση του Mac σας

Τα στοιχεία εκκίνησης, επίσης κοινώς αναφερόμενα ως στοιχεία σύνδεσης, είναι εφαρμογές, έγγραφα, κοινόχρηστοι τόμοι ή άλλα στοιχεία που θέλετε να ξεκινήσετε ή να ανοίξετε αυτόματα όταν εκκινήσετε ή συνδεθείτε στο Mac σας.

Μια κοινή χρήση για τα στοιχεία εκκίνησης είναι να ξεκινήσετε μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε πάντα όταν καθίσετε στο Mac σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εκκινήσετε πάντα Apple Mail , Safari και μηνύματα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Mac. Αντί να ξεκινήσετε αυτά τα στοιχεία με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να τα ορίσετε ως στοιχεία εκκίνησης και αφήστε το Mac να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Προσθήκη στοιχείων εκκίνησης

  1. Συνδεθείτε στο Mac με το λογαριασμό που θέλετε να συσχετίσετε με ένα στοιχείο εκκίνησης.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέξτε το στοιχείο System Preferences από το μενού της Apple.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί ή Χρήστη και Ομάδες στην ενότητα Σύστημα του παραθύρου Προτιμήσεις συστήματος.
  4. Κάντε κλικ στο κατάλληλο όνομα χρήστη στη λίστα λογαριασμών.
  5. Επιλέξτε την καρτέλα Στοιχεία σύνδεσης .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί + (συν) κάτω από το παράθυρο στοιχείων σύνδεσης. Θα ανοίξει ένα τυπικό φύλλο περιήγησης Finder. Μεταβείτε στο στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε. Κάντε κλικ μιά φορά για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

Το στοιχείο που επιλέξατε θα προστεθεί στη λίστα εκκίνησης / σύνδεσης. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε το Mac ή θα συνδεθείτε στο λογαριασμό χρήστη , τα στοιχεία της λίστας θα ξεκινήσουν αυτόματα.

Μέθοδος μεταφοράς και απόθεσης για την προσθήκη στοιχείων εκκίνησης ή σύνδεσης

Όπως και οι περισσότερες εφαρμογές Mac, η λίστα "Αρχεία εκκίνησης / σύνδεσης" υποστηρίζει μεταφορά και απόθεση. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να κρατήσετε πατημένο ένα στοιχείο και, στη συνέχεια, να το σύρετε στη λίστα. Αυτή η εναλλακτική μέθοδος για την προσθήκη ενός στοιχείου μπορεί να είναι χρήσιμη για την προσθήκη κοινόχρηστων τόμων, διακομιστών και άλλων πόρων υπολογιστή που μπορεί να μην είναι εύκολο να βρεθούν σε ένα παράθυρο Finder.

Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη στοιχείων, κλείστε το παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος". Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε ή θα συνδεθείτε στο Mac σας, τα στοιχεία της λίστας θα ξεκινήσουν αυτόματα.

Χρησιμοποιήστε τα μενού πρόσδεσης για να προσθέσετε στοιχεία εκκίνησης

Εάν το στοιχείο που επιθυμείτε να ξεκινήσει αυτόματα κατά τη σύνδεση είναι διαθέσιμο στη βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μενού αποβάθρας για να προσθέσετε το στοιχείο στη λίστα στοιχείων εκκίνησης χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Dock της εφαρμογής και επιλέξτε Επιλογές , Εκκίνηση με σύνδεση από το αναδυόμενο μενού.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι είναι κρυμμένο μέσα στο Dock στο μενού Χρήση αποβάθρας για τη διαχείριση του άρθρου Mac Applications and Stacks .

Απόκρυψη στοιχείων εκκίνησης

Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι κάθε στοιχείο στη λίστα στοιχείων σύνδεσης περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ελέγχου με την ένδειξη Απόκρυψη. Η τοποθέτηση ενός σημείου επιλογής στο πλαίσιο Απόκρυψη θα προκαλέσει την εκκίνηση της εφαρμογής, αλλά δεν θα εμφανίσει κανένα παράθυρο που κανονικά μπορεί να συσχετιστεί με την εφαρμογή.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για μια εφαρμογή που πρέπει να τρέξετε, αλλά το παράθυρο εφαρμογής της δεν χρειάζεται να προβληθεί αμέσως. Για παράδειγμα, έχω ενεργοποιήσει την εφαρμογή Δραστηριότητα (που περιλαμβάνεται στο OS X ) για να ξεκινήσει αυτόματα, αλλά δεν χρειάζομαι το παράθυρο, καθώς το εικονίδιο του dock θα μου δείξει με μια ματιά όταν τα φορτία της CPU γίνονται υπερβολικά. Αν χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες, μπορώ πάντα να ανοίξω το παράθυρο της εφαρμογής κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της αποβάθρας.

Αυτό ισχύει και για τις μικροεφαρμογές μενού, τα καλούδια μενού που μπορείτε να εγκαταστήσετε στη γραμμή μενού του Mac. Πιθανότατα θέλετε να τρέχουν όταν συνδεθείτε στο Mac σας, αλλά δεν θέλετε να ανοίξουν τα παράθυρα των εφαρμογών τους. γι 'αυτό έχουν καταχωρίσεις στη γραμμή μενού εύκολης πρόσβασης.

Στοιχεία εκκίνησης που υπάρχουν ήδη

Ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει, όταν έχετε πρόσβαση στη λίστα στοιχείων σύνδεσης του λογαριασμού σας, ότι υπήρχαν ήδη μερικές καταχωρίσεις. Πολλές εφαρμογές που θα εγκαταστήσετε θα προστεθούν στον εαυτό τους, μια εφαρμογή βοήθειας ή και τα δύο, στη λίστα των στοιχείων που θα ξεκινήσουν αυτόματα κατά τη σύνδεση.

Τις περισσότερες φορές οι εφαρμογές θα ζητήσουν την άδειά σας ή θα δώσουν ένα πλαίσιο ελέγχου στις προτιμήσεις της εφαρμογής ή σε ένα στοιχείο μενού για να ρυθμίσετε την εφαρμογή να ξεκινά αυτόματα κατά τη σύνδεση.

Αποτυγχάνετε να μεταφερθείτε με στοιχεία εκκίνησης

Τα στοιχεία εκκίνησης μπορούν να διευκολύνουν τη χρήση του Mac σας και μπορούν να κάνουν την καθημερινή σας δουλειά γρήγορη. Αλλά προσθέτοντας στοιχεία εκκίνησης μόνο και μόνο επειδή μπορεί να οδηγήσει σε ασυνήθιστες συνέπειες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο κατάργησης των στοιχείων εκκίνησης / σύνδεσης και γιατί πρέπει να διαγράψετε αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον, διαβάστε: Συμβουλές απόδοσης Mac: Κατάργηση στοιχείων σύνδεσης που δεν χρειάζεστε .