Πριν αγοράσετε έναν κινητό εκτυπωτή

Οι εκτυπωτές κινητής τηλεφωνίας αποτελούν μέρος του τελικού κινητού γραφείου, επιτρέποντάς σας να εκτυπώνετε οπουδήποτε και αν θέλετε. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την επιλογή ενός εκτυπωτή για τις ανάγκες σας για κινητές εργασίες .

Για εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών: κάντε κλικ εδώ .

Ποιος χρειάζεται έναν κινητό εκτυπωτή

Οι εκτυπωτές κινητής τηλεφωνίας είναι ιδανικοί για επαγγελματίες ταξιδιώτες οι οποίοι μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσουν έγγραφα για να μοιραστούν με τους πελάτες τους ενώ ταξιδεύουν Επειδή πολλοί κινητοί εκτυπωτές είναι αυτοτροφοδοτούμενοι ή διαθέτουν εναλλασσόμενες πηγές ενέργειας, οι κινητοί εκτυπωτές είναι επίσης κατάλληλοι για όσους εργάζονται στον τομέα και πρέπει να εκτυπώνουν έγγραφα, όπως συμβάσεις ή αποδείξεις, εν κινήσει - π.χ. πωλητές, αρχιτέκτονες, και τους τεχνικούς των υπηρεσιών πεδίου. Ειδικοί εκτυπωτές κινητής τηλεφωνίας, όπως οι συμπαγείς εκτυπωτές φωτογραφιών, επιτρέπουν στους φωτογράφους και σε άλλους που εργάζονται με εικόνες να διανέμουν τη δουλειά τους κατόπιν αιτήματος.

Οφέλη από τους εκτυπωτές κινητής τηλεφωνίας

Παρόλο που πολλά ξενοδοχεία και κυβερνοεπαγγελματίες προσφέρουν κοινόχρηστους εκτυπωτές για χρήση επισκεπτών (συνήθως έναντι αμοιβής), η χρήση του δικού σας εκτυπωτή κινητής τηλεφωνίας μπορεί να είναι πιο αποδοτική μακροπρόθεσμα, αν χρειάζεται συχνά να εκτυπώνετε εν κινήσει. επίσης, όπως δείχνει η εμπειρία ενός ταξιδιώτη, η χρήση εκτυπωτών ξενοδοχείων μπορεί να είναι περιοριστική και απογοητευτική.

Η εκτύπωση χωρίς υπολογιστή είναι ένας άλλος λόγος που ίσως θέλετε να έχετε έναν φορητό εκτυπωτή: ορισμένοι φορητοί εκτυπωτές σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε από άλλες συσκευές εκτός από φορητούς υπολογιστές (π.χ. PDAs, smartphones ή κάμερες) ή απευθείας από μικρές κάρτες αποθήκευσης - πιθανότατα να βρεθούν σε κοινόχρηστους δημόσιους εκτυπωτές.

Τέλος, το πιο συναρπαστικό πλεονέκτημα των φορητών εκτυπωτών είναι ότι σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε οπουδήποτε, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες ή ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Αν αυτό συμβαίνει, είστε πρόθυμοι να μεταφέρετε τον εκτυπωτή.

Μικρό μέγεθος

Οι σημερινοί κινητοί εκτυπωτές είναι πολύ φορητοί, αλλά εξακολουθούν να προσθέτουν αξιοσημείωτο βάρος (περίπου 5 κιλά) και να καταλαμβάνουν κάποιο χώρο σε ένα carry-on ή μεγάλο χαρτοφύλακα (μέσες διαστάσεις: 13 "x 7" και 3 "ύψος). μικρότερες - κάποιες όχι πολύ μεγαλύτερες από το φωτογραφικό χαρτί 4x6 που εκτυπώνουν.Υπάρχουν μεγαλύτεροι και μικρότεροι εκτυπωτές κινητής τηλεφωνίας αλλά έχετε κατά νου ότι υπάρχει συνήθως μια ανταλλαγή μεταξύ της φορητότητας και των χαρακτηριστικών ή της απόδοσης.Ελέγξτε τις διαστάσεις του εκτυπωτή σε σχέση με τη θήκη μεταφοράς μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαζί του για να βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής θα ταιριάζει.

Υψηλότερο κόστος

Στα φορητά ηλεκτρονικά, όσο μικρότερη είναι η συσκευή, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή - και οι κινητοί εκτυπωτές δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι εκτυπωτές κινητής τηλεφωνίας μπορούν να κοστίζουν σχεδόν διπλάσιο από τους αντίστοιχους εκτυπωτές γραφείου και οι κασέτες μελανιού για κινητούς εκτυπωτές τείνουν επίσης να κοστίζουν περίπου 20% περισσότερο, ανάλογα με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή. Οι κασέτες για τον φορητό εκτυπωτή σας μπορεί να σας διαρκέσουν περισσότερο, αν όμως δεν κάνετε μεγάλη εκτύπωση στο δρόμο ή είστε πιο επιλεκτικοί σε αυτό που εκτυπώνετε.

Εκτέλεση

Η ταχύτητα και η ποιότητα εκτύπωσης από έναν κινητό εκτυπωτή μπορεί να είναι εντυπωσιακή. Αν και πολλοί κινητοί εκτυπωτές εκτυπώνονται σε περίπου 5 σελίδες ανά λεπτό, μερικοί είναι πολύ πιο γρήγοροι (το HP OfficeJet H470, χρεώνεται ως ο ταχύτερος κινητός εκτυπωτής στον κόσμο το 2007, έχει 23ppm μαύρη και 16ppm χρώμα ονομαστική ταχύτητα). Εάν είστε πωλητής ταξιδίου που δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τις σελίδες για εκτύπωση, αναζητήστε κινητούς εκτυπωτές με ταχύτητα εκτύπωσης 10 ppm ή μεγαλύτερης ταχύτητας εκτύπωσης.

Ομοίως, η ανάλυση εκτύπωσης είναι συχνά υψηλότερη από τις 300 dpi έως 1200 dpi που συνιστάται από τον οδηγό μας για εκτυπωτές / σαρωτές. Εν ολίγοις, οι κινητοί εκτυπωτές μπορούν να παράγουν έγγραφα επαγγελματικής εμφάνισης αρκετά γρήγορα.

Συνδεσιμότητα και επιλογές ενέργειας

Οι επιλογές συνδεσιμότητας και οι επιλογές ενέργειας είναι τα δύο άλλα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε κατά τη σύγκριση των κινητών εκτυπωτών:

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη