Καλύτερες Συνδρομές Συνδεδεμένων Εκπαιδευτών 3D & CG Tutorial Sites

Online Κατάρτιση σε 3D Μοντελοποίηση, Κινούμενα Σχέδια, Οπτικά Εφέ και Ανάπτυξη Παιχνιδιών

Μόλις πριν από μερικά χρόνια, ήταν πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί ποιοτική εκπαίδευση σε τρισδιάστατα γραφικά υπολογιστών. Είχατε είτε να παρευρεθείτε σε ένα κολέγιο / πανεπιστήμιο, να αγοράσετε DVD από κάποιον όπως το Gnomon ή το Digital Tutors, είτε να καθαρίσετε το Διαδίκτυο ελπίζοντας να βρείτε κάτι που αξίζει να το διαβάσετε (όπως το περίφημο tutorial του Joan of Arc).

Χάρη σε λίγους προπονητές σκέψης, οι συνδρομές κατάρτισης μέσω διαδικτύου έχουν γίνει ο κανόνας και, ως εκ τούτου, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να μάθουν 3D μέσω της χρήσης αυτοτροχιών βίντεο tutorials.

Είτε επιθυμείτε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας για μοντελοποίηση, να μάθετε πώς να είστε σινεμά σούπερ σταρ ή να βρείτε εργασία σε ένα στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ να μάθετε από μερικούς από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του κλάδου. Κάποιες από τις επιλογές σε αυτόν τον κατάλογο μπορεί να φανούν ακριβές, αλλά σε σύγκριση με την τιμή εισόδου σε σχολείο τούβλων και κονιάματος, σαράντα πενήντα δολάρια το μήνα αρχίζουν να φαίνονται αρκετά ακατάστατα.

Συνδυάστε μια συνδρομή κατάρτισης με μερικά καλά επιλεγμένα βιβλία , μια καλή ανατομία αναφοράς και μια πληθώρα πρακτικών και θα πρέπει να είστε καλά στο δρόμο σας για την εξεύρεση εργασίας στο CG.

01 από 10

Το Εργαστήριο Gnomon

Τιμολόγηση: $ 30-80 ανά φροντιστήριο ή ετήσια συνδρομή $ 499.

Πλεονεκτήματα: Μοντελοποίηση & γλυπτική για κινηματογραφικά και οπτικά εφέ, Σχεδιασμός ψυχαγωγίας
Σύνδεσμος: Το εργαστήριο Gnomon

Ιδρύθηκε από τον Alex Alvarez το 2000, η ​​Gnomon καθιερώθηκε εδώ και πολύ καιρό ως το χρυσό πρότυπο σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση βίντεο για γραφικά υπολογιστών.

Παρόλο που δεν είναι πλέον η "μόνη επιλογή" στην κατάρτιση του CG όπως ήταν κάποτε, η βιβλιοθήκη τους εξακολουθεί να είναι τεράστια και δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άλλος χώρος εκεί έξω που να επιτυγχάνει μια τέτοια ευνοϊκή ισορροπία μεταξύ της προπαραγωγής (σχεδιασμός, ιδεασμός), παραγωγή (μοντελοποίηση, υφή, φωτισμός), και τεχνικές μετά την παραγωγή (αποτελέσματα, σύνθεση).

Αν ξεκινάτε απλά σε 3D, οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι οι ψηφιακοί δάσκαλοι είναι πιθανώς καλύτεροι για αρχάριους. Η εκπαίδευση του Gnomon συχνά περνάει για ενδιάμεσους καλλιτέχνες. Αλλά αν ψάχνετε για τη συνδρομή που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο σημείο που δημιουργείτε CG επίπεδο παραγωγής, το Gnomon είναι ο τρόπος να πάτε.

02 από 10

Ψηφιακοί εκπαιδευτές

Τιμολόγηση: $ 45 / μήνα, $ 225/6 μήνες, $ 399 ετήσια

Πλεονεκτήματα: Εκπαίδευση αρχαρίων, Κινούμενα Σχέδια, Μηχανή Ενότητας, Ποικιλία
Σύνδεσμος: Ψηφιακοί εκπαιδευτικοί

Οι περισσότεροι από τους ιστότοπους που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο βάζουν το ίδιο περιεχόμενο σε ένα χρόνο που οι Digital Tutors κυκλοφορούν σε μηνιαία βάση. Η βιβλιοθήκη τους είναι απολύτως τεράστια και όπως το Gnomon το περιεχόμενό τους καλύπτει ολόκληρη τη γκάμα από τον παραδοσιακό σχεδιασμό μέχρι τη γλυπτική, το μοντελοποίηση, το κινούμενο σχέδιο και, πιο πρόσφατα, την ανάπτυξη κινητών παιχνιδιών.

Εάν είστε αρχάριος που χρειάζεται να μάθει γρήγορα ένα νέο λογισμικό, δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερη επιλογή από τους Digital Tutors. Τούτου λεχθέντος, είναι αισθητά προκατειλημμένες προς την Maya και την Mental Ray - αν είστε χρήστης 3ds Max, εξετάστε τις επόμενες δύο επιλογές.

03 από 10

Φάτε 3D

Τιμολόγηση: $ 60 / φροντιστήριο, ετήσια συνδρομή $ 345 (υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές συνδρομής).

Πλεονεκτήματα: Ανάπτυξη παιχνιδιού, 3ds Max, Unreal Engine
Σύνδεσμος: Φάτε 3D

Εάν είστε χρήστης 3ds Max και σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη παιχνιδιών, το Eat3D ίσως να είναι το τέλος της συζήτησης.

Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι κανείς σε αυτόν τον κατάλογο ήταν πιο ανοιχτός με τις κυκλοφορίες του 2011 από αυτούς τους τύπους, και ακόμα κι αν δεν είστε σε εξέλιξη παιχνιδιών, υπάρχουν κάποιες απόλυτες knock-outs στη βιβλιοθήκη Eat3D (Portrait Production in Maya, Hard Surface Sculpting 1 & 2) που εξυπηρετούν τους γενικούς του CG.

Το Eat3D ήταν ένας από τους πρώτους ιστότοπους που κατέστρεψαν το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό για το Unreal Development Kit (UDK), και αυτό το καθιέρωσε ως σημαντικό παίκτη στην online εκπαίδευση CG. Αν το υλικό που κυκλοφορούν το 2012 είναι τόσο καλό όσο το περιεχόμενο που δημοσίευσε αυτό το παρελθόν έτος, θα αρχίσουμε σοβαρά να σκεφτόμαστε να τα μετακινήσουμε στην πρώτη θέση.

04 από 10

3Dmotive

Τιμολόγηση: $ 22 / μήνα, $ 114/6 μήνες, $ 204 ετήσια
Πλεονεκτήματα: 3ds Max, ανάπτυξη παιχνιδιών, υφή, UDK
Σύνδεσμος: 3Dmotive

Το 3Dmotive είναι σωστό όπου το Eat3D ήταν πριν από μερικά χρόνια και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν είναι τόσο γνωστός και επιρροής όσο ο προκάτοχός τους. Το περιεχόμενό τους εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά το πλήθος των παικτών, αλλά ήταν πολύ έξυπνοι για το διαχωρισμό τους από τον ανταγωνισμό με την απελευθέρωση απαιτητικού περιεχομένου, όπως η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους - Δημιουργία φυλλώματος στην UDK .

Το 3Dmotive είναι μία από τις πιο προσιτές συνδρομές σε αυτόν τον κατάλογο και επειδή είναι ακόμα σχετικά μικρός, πιθανόν να περάσετε από τα περισσότερα από αυτά που θέλετε να δείτε σε δύο ή τρεις μήνες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα ελέγξετε.

05 από 10

FXPHD

Τιμολόγηση: $ 359 ανά περίοδο 12 εβδομάδων (περιλαμβάνει 4 μαθήματα)

Πλεονεκτήματα: Visual Effects, Scripting, Compositing, Motion Graphics

Εντάξει, μπορεί να σκέφτεστε γιατί θα επιλέξω το FXPHD όταν το περιεχόμενό τους είναι πολύ πιο ακριβό; Είναι μια έγκυρη ερώτηση και η απάντηση είναι καθοδήγηση.

Τα μαθήματα FXPHD είναι τα πιο κοντά στην εγγραφή σε ένα πραγματικό σχολείο σε αυτόν τον κατάλογο και διδάσκονται σε μορφή που περιλαμβάνει ιδιωτικά φόρουμ, υποστήριξη από εκπαιδευτή και επίπεδο κριτικής / συνεργασίας μεταξύ συνομηλίκων που πιθανώς δεν θα βρείτε σε ένα μέρος όπως το Gnomon.

Δεν έχω προσωπικά εμπειρία με την εκπαίδευση από το FXPHD, αλλά θα το πω αυτό: Έχουν μια αστρική φήμη γύρω από την κοινότητα CG και το υλικό που οι μαθητές τους δείχνουν γύρω από τα φόρουμ είναι πολύ εντυπωσιακό. Εάν επιθυμείτε να ειδικευτείτε σε οπτικά εφέ ή σύνθεση και είστε πρόθυμοι να πληρώσετε το ασφάλιστρο για μια σειρά μαθημάτων στυλ εργαστηρίου, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το FXPHD.

06 από 10

Εργαστήρια ZBrush

Τιμολόγηση: $ 45 / μήνα, ετήσια συνδρομή $ 398

Πλεονεκτήματα: Ψηφιακή γλυπτική σε ZBrush, Ανατομία
Σύνδεσμος: Εργαστήρια ZBrush

Είμαι ένας τεράστιος, τεράστιος οπαδός του Ryan Kingslien, ο οποίος άφησε μια θέση στο Gnomon για να βρει τα εργαστήρια ZBrush μόλις πέρυσι. Είναι ένας ταλαντούχος γλύπτης και ένας ταλαντούχος εκπαιδευτής - ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει το υλικό είναι διασκεδαστικό, προσβάσιμο και κρυστάλλινο. Έχει επίσης ένα γλυπτό ύφος που προσφέρεται για διδασκαλία επειδή οι πινελιές του είναι σαφώς ορατές.

Προφανώς, τα Εργαστήρια ZBrush δεν είναι το μέρος για να πάτε για μια γενική εκπαίδευση CG, αλλά αν ψάχνετε για 50+ ώρες εστιασμένης κατάρτισης ZBrush, αυτό είναι ίσως το καλύτερο στοίχημά σας.

07 από 10

CGSocracy Online Workshops

Τιμολόγηση: $ 269 - $ 649 ανά διαδρομή

Σύνδεσμος: Εργαστήρια CGSociety

Τα εργαστήρια της CGSociety είναι μαθήματα διάρκειας 3-8 εβδομάδων που διδάσκονται από επαγγελματίες που εργάζονται - περισσότερο παρόμοιο με το FXPHD από μια συνδρομή κατάρτισης όπως οι Digital Tutors ή το Gnomon, με την κύρια διαφορά ότι το CGS προσφέρει ένα πιο ποικίλο φάσμα μαθημάτων.

Έχω πάρει ένα CGWorkshop (Σύγχρονη Τέχνη παιχνιδιών με τον John Rush της Bioware), και ήταν αρκετά εξαιρετικό. Μαθήματα όπως αυτό είναι πολύ πιο ακριβά από τα περισσότερα από τα sites συνδρομής, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είστε στην άμεση επικοινωνία με έναν εκπαιδευτή εργασίας και από αυτό που θα μπορούσα να δω ο John έκανε μια πολύ γενναία προσπάθεια να σχολιάσει / κάθε εργασία σε εξέλιξη εικόνα ότι ένας φοιτητής δημοσιεύτηκε στα ιδιωτικά φόρουμ.

Ω, και κάποιοι ταλαντούχοι άνθρωποι εμφανίζονται για αυτά τα πράγματα - στο εργαστήριό μου, εγγραφόταν η Magdalena Dadela, ο καλλιτέχνης που μοντελοποίησε τον Ezio (τόσο σε παιχνίδι όσο και σε κινηματογραφικές ταινίες) για τις Assassins Creed Revelations . Πόσο δροσερό είναι αυτό;

08 από 10

3DTotal Shop

Τιμολόγηση: $ 4 (περιοδικά), $ 15 (ebooks), $ 250 (εργαστήρια)

Πλεονεκτήματα: Ψηφιακή Ζωγραφική, Φωτισμός, Δημιουργία Χαρακτήρα
Σύνδεσμος: Τρισδιάστατο κατάστημα

Εκτός από τα φανταστικά φόρουμ, η πραγματική δύναμη του 3DTotal βρίσκεται στην εκτεταμένη βιβλιοθήκη του ebook. Το 3DTotal δεν βασίζεται στη συνδρομή, οπότε θα ήθελα να σκεφτώ τους πόρους τους ως έναν εξαιρετικό τρόπο για να συμπληρώσετε αυτό που μαθαίνετε σε έναν από τους άλλους ιστότοπους όπως οι Digital Tutors.

Το μηνιαίο e-zine, το 3DCreative, είναι καταπληκτικό και έχουν μερικά απίστευτα χρήσιμα ebooks (όπως το Photoshop για τρισδιάστατους καλλιτέχνες και μερικά πολύ καλά μαθήματα φωτισμού). Ένα από τα ωραιότερα πράγματα για το 3DTotal είναι ότι συνήθως απελευθερώνουν πολλαπλές εκδόσεις της εκπαίδευσής τους για διαφορετικούς συνδυασμούς λογισμικού. Συνήθως καλύπτουν το Maya + Mental Ray , το Max + Mental Ray και το Max + Vray .

Ένα άλλο κομμάτι πραγματικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις είναι ότι ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2012 το 3DTotal θα ξεκινήσει να λειτουργεί επαγγελματικά εκπαιδευμένα εργαστήρια όπως ακριβώς κάνει και το CGSsociety με τα CGWorkshops τους. Αυτή η μορφή είναι πραγματικά μεγάλη για τους λαούς που είναι σοβαροί για να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο, έτσι ώστε οι περισσότερες τοποθεσίες που προσφέρουν αυτό το είδος της κατάρτισης το καλύτερο!

09 από 10

Lynda & CGTuts

Τιμές Lynda: $ 25 - $ 37 / μήνα ή $ 250 - $ 375 ετήσια
CGTuts Τιμολόγηση: Δωρεάν - $ 19 / μήνα ή $ 180 ετήσια
Σύνδεσμοι: Lynda | CGTuts
Πλεονεκτήματα: Και τα δύο μέρη ευρύτερα, πιο διαφοροποιημένα δίκτυα κατάρτισης.

Ο λόγος που συγκέντρωσα τα CGTuts και Lynda μαζί σε μια καταχώρηση λίστας είναι επειδή τα βλέπω σαν πολύ παρόμοιες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι οι συνδρομές τους είναι αρκετά ανέξοδες, αλλά σας δίνουν πρόσβαση σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος εκπαίδευσης από οτιδήποτε άλλο στον κατάλογο.

Σε αντίθεση με τις άλλες τοποθεσίες που αναφέραμε εδώ, οι Lynda και CGTuts δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά σε 3D γραφικά υπολογιστή. Μια συνδρομή είτε θα σας δώσει πρόσβαση στην εκπαίδευση σε τομείς όπως η φωτογραφία, ο σχεδιασμός ιστού, η παραγωγή ήχου και εικόνας και τα γραφικά κίνησης.

Πετάξτε πριν πετάξετε την πιστωτική σας κάρτα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει σίγουρα μια σταθερή CG εκπαίδευση σε ένα από αυτά, αλλά πιθανότατα θα βρούσα αρκετό υλικό για να δικαιολογήσω ένα μήνα ή δύο. Φυσικά, αν σας ενδιαφέρει κάποια από τα άλλα θέματα που προσφέρουν μια ετήσια συνδρομή θα μπορούσε εύκολα να αξίζει τον κόπο.

10 από 10

Τιμητικές αναφορές

Ακολουθούν μερικά άλλα, σε περίπτωση που δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε σε κάποιο από τα κορυφαία sites που αναφέραμε.

Υπάρχουν μερικοί πολύτιμοι λίθοι εδώ, αλλά ως επί το πλείστον οι εν λόγω τοποθεσίες είτε δεν έχουν τόσο καλό περιεχόμενο όσο αυτοί που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα, ή η εκπαίδευσή τους δεν είναι τόσο ενημερωμένη.